-Ardeii se coc...eu i-am copt in cuptor...apoi se curata si se taie fasii potrivite.
-Se toaca ceapa iar morcovul se da pe razatoare, apoi se calesc in putin ulei.
-Dupa ce s-au calit indeajuns, se adauga amestecul de smantana si faina (daca mai e nevoie, adaugati putina apa).
-Adaugam si...
-Spalam carnea, apoi o batem putin ca la snitel.
-In tava unsa cu putin ulei de masline, asezam carnea, turnam putina apa, apoi condimentam cu toate condimentele din reteta si la urma, pe fiecare bucata asezam cate o lingura de smantana si ramurica parfumata de rozmarin.
-Bagam in cuptor...
-Se curata sfecla, se spala si se fierbe. Dupa ce e fiarta, se da pe razatoarea mare si se amesteca cu hrean, dupa gustul fiecaruia. Se condimenteaza cu sare si piper si gata salatica.
-Amestecam 100ml lapte cald cu drojdia, 1 lingurita de zahar, apoi acest amestec se toarna in mijlocul fainii.
-In restul de lapte cald, dizolvam zaharul si zaharul vanilat.
-Mixam galbenusurile cu putina sare pana se albesc, iar untul il topim in cuptorul cu microunde.
-Dupa ce drojdia...
BLAT:
-Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste.
-Adaugam apa, apoi faina+praful de copt.
-Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate.
-Amestecam usor...
-Am taiat fiecare piept in doua, apoi le-am batut ca la snitele, le-am condimentat, le-am dat prin ou batut, apoi prin pesmet si in cele din urma le-am asezat in tava unsa cu putin ulei.
-Le-am lasat la cuptor la foc potrivit pana s-au rumenit asa cum ne place.
-De servit le-am servit cu...
-Taiem castravetele felii, le ornam cu pasta de branza pusa intr-un sprit de ornat apoi deasupra asezam cate o bucatica de somon afumat. -In reteta originala, era trecut si 30g unt, insa eu l-am ocolit de data asta.Oricum, rezultatul a fost unul foarte gustos!
-Intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic.
-Separam albusul de galbenus, iar galbenusul il amestecam cu 1 lingura de lapte.
-Batem albusul cu...
-Amestecam ouale cu parmezanul ras, apoi adaugam untul.
-Se inglobeaza si faina, grisul, nucsoara, sarea si piperul.
-Omogenizam compozitia cu ajutorul mixerului.
-Compozitia rezultata se intinde in tava tapetata cu hartie de copt.
-Lasam timp de 12 minute, in cuptorul preincalzit, la...
-Am amestecat branza feta cu cascavalul, smantana, ardeiul gras taiat cubulete, patrunjelul tocat marunt, apoi am pus sare si piper.
-Am spalat pipetul de curcan, apoi l-am taiat fileuri subtiri pe care le-am batut ca la snitele.
-Le-am asezat pe o folie de Al, una langa alta, fara sa las...
-Toate se taie marunt si se amesteca bine. Rezulta o salata nemaipomenit de delicioasa, dar si calorioasa :) ! -E buna cand esti in pana de idei si timp! -Noi am servit alaturi de cate o frigaruie din piept de pui. Super!
-Scoatem fasolea din conserva, o spalam bine apoi o amestecam cu ceapa taiata solzisori, salamul taiat cubulete mici, patrunjelul verde tocat marunt, castravetii si gogosarul feliute.
-Saram, piperam si amestecam totul cu maioneza.
Este foarte consistenta si foarte buna in acelasi timp!
-Taiem aluatul de foietaj pe latime, in 8 bucati (asa mi-au iesit mie). Acum umplem fiecare bucatica de aluat cu umplutura. Punem 1-2 linguri de umplutura pe jumatate dintr-o bucata taiata din foietaj iar marginile le ungem cu albus (albusul il batem putin inainte dar nu prea mult, atat cat...
-Condimentam pulpele taiate in doua si le bagam la cuptor pentru 25 min. -Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim impreuna cu cartofii taiati cubulete, dar nu lasam foarte mult, ci sa fie facute doar pe jumatate. -Acest amestec il adaugam peste pulpe. -Bagam iar la cuptor si mai lasam in jur...
-Taiem carnea in felii mai subtiri pe care le batem ca la snitel.
-Le condimentam si le asezam pe o folie de aluminiu. Deasupra asezam ardeii grasi taiati cubulete, patrunjel tocat si mozzarella, deasemenea taiata cubulete mici.
-Rulam cu ajutorul foii de Al si strangem bine...
-Spalam pulpele de pui, le taiem in cate doua bucati si le punem la fiert. Cand se aduna spuma, o adunam cu ajutorul unei linguri.
-Adaugam ceapa taiata marunt si radacinoasele date pe razatoarea mica. Lasam 15 minute sa fiarba impreuna apoi adaugam ardeiul gras taiat in cubulete mici....
-Incingem uleiul de masline, apoi rumenim in el catelul de usturoi si il aruncam.
-Punem pulpele de pui in ulei si le rumenim.
-Adaugam vinul, supa si caperele. Acoperim si lasam 30 de minute pe foc mic.
-Dupa ce s-au scurs cele 30 de minute, adaugam rosiile cubulete, oregano si...
-Carnea taiata cubulete se prajeste putin in ulei incins, apoi se scoate si se lasa deoparte. -In acelasi ulei calim ceapa tocata, adaugam carnea, paprika, frunzele de dafin si lasam pe foc mic sa se caleasca impreuna. -Adaugam rosiile cubulete, apa, cartofii taiati cubulete si 1 lingura pasta de...
-Pieptul de pui il batem usor ca la snitele, il trecem prin faina si il prajim in ulei incins. Cand e gata, il scoatem si il lasam acoperit pana e gata sosul.
-Calim ceapa tocata marunt. Adaugam ciupercile si le lasam impreuna cu ceapa cateva minute pe foc mic.
-Adaugam vinul si lasam sa...
-Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam boabele de fasole si acoperim cu apa.
-Adaugam dafinul, sarea si piperul, delikatul si boia si lasam pe foc potrivit cateva minute.Nu lasam mult caci fasolea e deja fiarta.
-Separat, prajim putin carnatii taiati in bucati potrivite iar cand sunt...
Spalam pieptul de pui, apoi il batem ca la snitel.
Condimentam,presaram rozmarinul deasupra carnii si il asezam in tava unsa cu putin ulei de masline.
Turnam sosul de soia si bagam la cuptor la foc potrivit pana este gata.
Absolut delicios!
-Am taiat coaja feliilor de paine, apoi le-am stropit cu putina apa si am aranjat fiecare felie intr-o forma de savarina, apoi am bagat in cuptor la foc potrivit pana au prins o culoare frumoasa. Le scoatem si le lasam sa se raceasca in forme.
-Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem...
-Se taie lamaia felii.
-In uleiul incins se pun toate ingredientele in afara de cartofi.
-Se lasa cateva minute, apoi se adauga apa.
-Se pune apoi totul in tava, se adauga si cartofii cubulete, se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc potrivit.
-Cand e aproape gata,...
BLAT:
-Separam galbenusurile de albusuri.
-Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat.
-Adaugam treptat si restul ingredientelor iar la final incorporam cu grija albusurile batute spuma cu un praf de sare.
-Compozitia obtinuta o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si...
-Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam toate legumele taiate cubulete si felii.
-Acoperim cu apa fierbinte, condimentam si dam la cuptor la foc mic.
-Cand e aproape gata, adaugam bulionul si mai lasam putin.
-Dupa ce e gata ghiveciul, condimentam cu patrunjel verde tocat marunt.
-Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei.
-Se pun ciupercile,apoi se adauga 1/2 cana supa de legume si se lasa la fiert 20 de minute.
-Dupa cele 20min se adauga ardeii taiati felii si se lasa la fiert 10 minute.
-Se pun rosiile taiate marunt si bulionul.
-Lasam la fiert pana scade...
-Le-am amestecat usor apoi am bagat mixerul la viteza cea mai mare si le-am batut bine.
-Ridicati putin mixerul din compozitie iar cand vedeti ca aceasta ramane fixata fara sa cada, e gata.
-Luati cu o lingurita si puneti cate o gramajoara in tava tapetata cu hartie de copt. In varful...
-Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei,apoi se amesteca bine cu celelalte ingrediente, cu usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt.
-Se formeaza chiftelutele si se prajesc in ulei incins.
-Am amestecat murele cu zaharul si am lasat sa stea 1 ora impreuna. -Am pus la foc mic si am lasat sa fiarba usor. Cand incepe sa faca spuma, o luam cu ajutorul unei linguri.
-Verificam pe o farfurie daca dulceata e gata, turnand o picatura. Daca e gata, inchidem focul si o turnam...
Ardei copti cu smantana
-Ardeii se coc...eu i-am copt in cuptor...apoi se curata si se taie fasii potrivite. -Se toaca ceapa iar morcovul se da pe razatoare, apoi se calesc in putin ulei. -Dupa ce s-au calit indeajuns, se adauga amestecul de smantana si faina (daca mai e nevoie, adaugati putina apa). -Adaugam si...
Piept de pui cu paprika si smantana
-Spalam carnea, apoi o batem putin ca la snitel. -In tava unsa cu putin ulei de masline, asezam carnea, turnam putina apa, apoi condimentam cu toate condimentele din reteta si la urma, pe fiecare bucata asezam cate o lingura de smantana si ramurica parfumata de rozmarin. -Bagam in cuptor...
Salata de sfecla rosie
-Se curata sfecla, se spala si se fierbe. Dupa ce e fiarta, se da pe razatoarea mare si se amesteca cu hrean, dupa gustul fiecaruia. Se condimenteaza cu sare si piper si gata salatica.
Bascute cu dulceata
-Amestecam 100ml lapte cald cu drojdia, 1 lingurita de zahar, apoi acest amestec se toarna in mijlocul fainii. -In restul de lapte cald, dizolvam zaharul si zaharul vanilat. -Mixam galbenusurile cu putina sare pana se albesc, iar untul il topim in cuptorul cu microunde. -Dupa ce drojdia...
Prajitura a la Daneza
BLAT: -Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste. -Adaugam apa, apoi faina+praful de copt. -Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate. -Amestecam usor...
Piept de pui crocant
-Am taiat fiecare piept in doua, apoi le-am batut ca la snitele, le-am condimentat, le-am dat prin ou batut, apoi prin pesmet si in cele din urma le-am asezat in tava unsa cu putin ulei. -Le-am lasat la cuptor la foc potrivit pana s-au rumenit asa cum ne place. -De servit le-am servit cu...
Tartine cu somon afumat
-Taiem castravetele felii, le ornam cu pasta de branza pusa intr-un sprit de ornat apoi deasupra asezam cate o bucatica de somon afumat. -In reteta originala, era trecut si 30g unt, insa eu l-am ocolit de data asta.Oricum, rezultatul a fost unul foarte gustos!
Cosulete de foietaj cu salata
-Intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic. -Separam albusul de galbenus, iar galbenusul il amestecam cu 1 lingura de lapte. -Batem albusul cu...
Supa imperiala
-Amestecam ouale cu parmezanul ras, apoi adaugam untul. -Se inglobeaza si faina, grisul, nucsoara, sarea si piperul. -Omogenizam compozitia cu ajutorul mixerului. -Compozitia rezultata se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. -Lasam timp de 12 minute, in cuptorul preincalzit, la...
Rulada de curcan cu branza
-Am amestecat branza feta cu cascavalul, smantana, ardeiul gras taiat cubulete, patrunjelul tocat marunt, apoi am pus sare si piper. -Am spalat pipetul de curcan, apoi l-am taiat fileuri subtiri pe care le-am batut ca la snitele. -Le-am asezat pe o folie de Al, una langa alta, fara sa las...
Salata de cartofi cu castraveti si gogosari
-Toate se taie marunt si se amesteca bine. Rezulta o salata nemaipomenit de delicioasa, dar si calorioasa :) ! -E buna cand esti in pana de idei si timp! -Noi am servit alaturi de cate o frigaruie din piept de pui. Super!
Salata de fasole boabe
-Scoatem fasolea din conserva, o spalam bine apoi o amestecam cu ceapa taiata solzisori, salamul taiat cubulete mici, patrunjelul verde tocat marunt, castravetii si gogosarul feliute. -Saram, piperam si amestecam totul cu maioneza. Este foarte consistenta si foarte buna in acelasi timp!
Strudel cu mere
-Taiem aluatul de foietaj pe latime, in 8 bucati (asa mi-au iesit mie). Acum umplem fiecare bucatica de aluat cu umplutura. Punem 1-2 linguri de umplutura pe jumatate dintr-o bucata taiata din foietaj iar marginile le ungem cu albus (albusul il batem putin inainte dar nu prea mult, atat cat...
Salata de ciuperci
-Am scos din conserva ciupercile, le-am spalat apoi le-am maruntit. -Le-am amestecat cu usturoiul pisat, sarea, piperul si maioneza. Gata salata! Simplu,nu?
Pui cu smantana si cartofi
-Condimentam pulpele taiate in doua si le bagam la cuptor pentru 25 min. -Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim impreuna cu cartofii taiati cubulete, dar nu lasam foarte mult, ci sa fie facute doar pe jumatate. -Acest amestec il adaugam peste pulpe. -Bagam iar la cuptor si mai lasam in jur...
Rulada din piept de pui
-Taiem carnea in felii mai subtiri pe care le batem ca la snitel. -Le condimentam si le asezam pe o folie de aluminiu. Deasupra asezam ardeii grasi taiati cubulete, patrunjel tocat si mozzarella, deasemenea taiata cubulete mici. -Rulam cu ajutorul foii de Al si strangem bine...
Bors de pui
-Spalam pulpele de pui, le taiem in cate doua bucati si le punem la fiert. Cand se aduna spuma, o adunam cu ajutorul unei linguri. -Adaugam ceapa taiata marunt si radacinoasele date pe razatoarea mica. Lasam 15 minute sa fiarba impreuna apoi adaugam ardeiul gras taiat in cubulete mici....
Pui cu capere
-Incingem uleiul de masline, apoi rumenim in el catelul de usturoi si il aruncam. -Punem pulpele de pui in ulei si le rumenim. -Adaugam vinul, supa si caperele. Acoperim si lasam 30 de minute pe foc mic. -Dupa ce s-au scurs cele 30 de minute, adaugam rosiile cubulete, oregano si...
Gulas
-Carnea taiata cubulete se prajeste putin in ulei incins, apoi se scoate si se lasa deoparte. -In acelasi ulei calim ceapa tocata, adaugam carnea, paprika, frunzele de dafin si lasam pe foc mic sa se caleasca impreuna. -Adaugam rosiile cubulete, apa, cartofii taiati cubulete si 1 lingura pasta de...
Piept de pui in sos
-Pieptul de pui il batem usor ca la snitele, il trecem prin faina si il prajim in ulei incins. Cand e gata, il scoatem si il lasam acoperit pana e gata sosul. -Calim ceapa tocata marunt. Adaugam ciupercile si le lasam impreuna cu ceapa cateva minute pe foc mic. -Adaugam vinul si lasam sa...
Fasole cu carnati afumati
-Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam boabele de fasole si acoperim cu apa. -Adaugam dafinul, sarea si piperul, delikatul si boia si lasam pe foc potrivit cateva minute.Nu lasam mult caci fasolea e deja fiarta. -Separat, prajim putin carnatii taiati in bucati potrivite iar cand sunt...
Friptura din piept de pui
Spalam pieptul de pui, apoi il batem ca la snitel. Condimentam,presaram rozmarinul deasupra carnii si il asezam in tava unsa cu putin ulei de masline. Turnam sosul de soia si bagam la cuptor la foc potrivit pana este gata. Absolut delicios!
Cosulete de paine cu salata de cartofi
-Am taiat coaja feliilor de paine, apoi le-am stropit cu putina apa si am aranjat fiecare felie intr-o forma de savarina, apoi am bagat in cuptor la foc potrivit pana au prins o culoare frumoasa. Le scoatem si le lasam sa se raceasca in forme. -Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem...
Pui marocan
-Se taie lamaia felii. -In uleiul incins se pun toate ingredientele in afara de cartofi. -Se lasa cateva minute, apoi se adauga apa. -Se pune apoi totul in tava, se adauga si cartofii cubulete, se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc potrivit. -Cand e aproape gata,...
Prajitura cu mure
BLAT: -Separam galbenusurile de albusuri. -Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat. -Adaugam treptat si restul ingredientelor iar la final incorporam cu grija albusurile batute spuma cu un praf de sare. -Compozitia obtinuta o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si...
Ghiveci de legume
-Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam toate legumele taiate cubulete si felii. -Acoperim cu apa fierbinte, condimentam si dam la cuptor la foc mic. -Cand e aproape gata, adaugam bulionul si mai lasam putin. -Dupa ce e gata ghiveciul, condimentam cu patrunjel verde tocat marunt.
Tocanita de ardei si ciuperci
-Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei. -Se pun ciupercile,apoi se adauga 1/2 cana supa de legume si se lasa la fiert 20 de minute. -Dupa cele 20min se adauga ardeii taiati felii si se lasa la fiert 10 minute. -Se pun rosiile taiate marunt si bulionul. -Lasam la fiert pana scade...
Bezele
-Le-am amestecat usor apoi am bagat mixerul la viteza cea mai mare si le-am batut bine. -Ridicati putin mixerul din compozitie iar cand vedeti ca aceasta ramane fixata fara sa cada, e gata. -Luati cu o lingurita si puneti cate o gramajoara in tava tapetata cu hartie de copt. In varful...
Chiftelute
-Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei,apoi se amesteca bine cu celelalte ingrediente, cu usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt. -Se formeaza chiftelutele si se prajesc in ulei incins.
Dulceata de mure
-Am amestecat murele cu zaharul si am lasat sa stea 1 ora impreuna. -Am pus la foc mic si am lasat sa fiarba usor. Cand incepe sa faca spuma, o luam cu ajutorul unei linguri. -Verificam pe o farfurie daca dulceata e gata, turnand o picatura. Daca e gata, inchidem focul si o turnam...