BLAT:
-Separam galbenusurile de albusuri.
-Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat.
-Adaugam treptat si restul ingredientelor iar la final incorporam cu grija albusurile batute spuma cu un praf de sare.
-Compozitia obtinuta o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit la 180C pana se rumeneste frumos.
SIROP:
-Caramelizam zaharul iar cand este deja lichid, turnam apa si amestecam pana se dizolva tot zaharul.
-Lasam la racit.
-Dupa ce se raceste, turnam putina esenta de rom.
CREMA:
-Facem un piure din mure iar 4 linguri de piure le punem la foc mic pana se incalzeste bine. Luam de pe foc si dizolvam in el gelatina. Lasam sa se umfle.
-Intre timp, batem bine frisca, apoi o amestecam cu piureul de fructe.
-Punem gelatina iarasi pe foc mic pana devine lichida, apoi o amestecam cu amestecul de frisca si mure.
-Taiem blatul in doua. Asezam prima parte in tava, o insiropam si turnam 70% din crema, apoi deasupra asezam si cea de a doua parte a blatului pe care la fel o insiropam si cu grija turnam restul de crema.
-Ornam cu mure iar deasupra turnam cu grija jeleul preparat dupa instructiunile de pe plic.