Bucataras Medi

5

Bucataras
senzational

Otopeni

Bucataras din 01.02.2010

RETETE544
PRIETENI266
Retete

Pulpe de pui umplute cu carnaciori si invelite in bacon

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2010

 Pulpele se spala, se indeparteaza pielita si se bat putin cu ciocanul. Se prepara urmatorul sos: Usturoiul zdrobit se amesteca cu sarea, piperul, cimbrul, boiaua, zaharul, o lingura de ulei si circa 40 ml de vin. Cu jumatate din acest sos se condimenteaza fiecare bucata de pulpa de...

Ciorba de peste

In Supe/Ciorbe la 20 Apr 2010

 Pestele spalat si curatat se taie bucati potrivit de mari. (Daca se foloseste cap de crap se va scoate osul amar). Legumele se spala, se taie marunt si se pun la fiert. Cand zarzavatul este fiert se adauga rosiile date prin razatoare, bulionul si borsul. Se da in cateva clocote si apoi se...

Tarta cu branza si rosii

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2010

 Intr-o tava de tarta se intinde aluatul si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se rade branza sarata, se amesteca cu branza feta si se adauga rand pe rand ouale. Se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper. Aceasta compozitie se toarna in tava si se intinde bine cu ajutorul...

Gnocchi cu rosii si mozzarella la cuptor

In Paste la 14 Apr 2010

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt si usturoiul zdrobit. Se adauga rosiile taiate cubulete si putina apa. Se fierbe circa 10-15 min pana sosul se ingroasa. Se adauga busuiocul. Separat se fierbe gnocchi conform instructiunilor de pe pachet. Se...

Ciorba de gaina cu taietei de casa

In Ciorbe la 14 Apr 2010

 Se portioneaza gaina, se spala si se pune la fiert cu putina sare. Se spumeaza, se lasa sa dea in cateva clocote si se arunca prima apa. Se spala carnea si se pune in oala cu apa calduta si un strop de sare. Se lasa sa fiarba pana cand carnea se fragezeste. Se adauga legumele taiate marunt...

Snitel din piept de pui

In Mancaruri cu carne la 12 Apr 2010

Se dezoseaza pieptul de pui, se taie feliute subtiri, se spala, se lasa la scurs si se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust. Separat se face urmatoarea compozitie: Se bat bine ouale, se incorporeaza faina amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga cateva picaturi de...

Ciorba din piept de pui

In Supe/Ciorbe la 12 Apr 2010

 Se spala pieptul de pui, se dezoseaza si se taie cubulete. Se pune intr-o oala la fiert , se acopera cu apa si se adauga putina sare. Se spumeaza, se lasa sa dea in cateva clocote si apoi se arunca apa. Se spala carnea si se pune la fiert in apa calda impreuna cu legumele taiate marunt si...

Crap la cuptor in sos de rosii

In Crap / Caras la 8 Apr 2010

 Se spala pestele,se cresteaza in doua si se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu ulei de masline.Se impaneaza cu usturoi,se adauga rosiile taiate rondele,ardeiul gras taiat feliute,,ardeiul iute, patrunjelul tocat fin si putina apa. Se da la cuptor si cand este pe jumatate...

Clatite cu branza de vaci, smantana si marar

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2010

Se bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu pana se formeaza un aluat subtire. Se adauga apoi in aluat o lingura de ulei. Intr-o tigaie intinsa, unsa cu putin ulei se toarna cu ajutorul unui polonic compozitie si se inclina tigaia astfel...

Paste cu sos Bechamel

In Paste la 8 Apr 2010

Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare si se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata fierte pastele se strecoara. Separat intr-un vas se pune pe foc untul la topit si apoi se incorporeaza faina amestecand bine. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand...

Pizza cu sos de rosii

In Pizza la 8 Apr 2010

 Prepararea aluatului: Faina, sarea si drojdia se pun intr-un vas, se adauga uleiul si apa fierbinte cat se cere pentru a forma un aluat moale. Se intinde aluatul pe o plansa unsa cu ulei si se lasa sa creasca aproximativ 15 - 20 min. Dupa ce aluatul a crescut ,acesta se intinde si...

File de pangasius pe pat de legume

In Pangasius la 8 Apr 2010

 Se spala pestele, se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu cateva picaturi de sos de peste. Dovleceii si rosiile se taie rondele. Intr-un vas se pune jumatate din cantitatea de dovlecei si rosii apoi pestele si mai apoi restul de legume.Se toarna zeama de legume,se adauga...

Antricot de vitel cu rosii cherry

In Vita la 8 Apr 2010

 Se spala, se bate putin carne, se sareaza si apoi se prajeste pe ambele parti in uleiul incins.Cand carnea este rumenita se adauga o cana de apa calduta, ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit.Se lasa la foc potrivit si daca este cazul se mai adauga apa pana cand carnea se inmoaie.Se...

Ciupercute cu verdeata si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2010

 Se spala si apoi se curata ciupercile.Sesepara coditele de palaria ciupercilor si se lasa la scurs. Se spala apoi si se taie marunt verdeata si ardeilu iute.Se taie coditele marunt si se amesteca cu verdeata, ardeiul iute si uleiul de masline.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper....

Pasca cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 6 Apr 2010

 Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut. Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati. Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de marimea formei in care se coace pasca.Forma se unge...

Tarta cu fructe

In Prajituri la 6 Apr 2010

 Intr-o tava unsa in prealabil cu unt se pun 4 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc potrivit.Se misca tava in asa fel incat caramelul sa se intinda pe toata suprafata tavii cat si pe margini.Se pune in tava jumatate di cantitatea de fructe,taiate in felii, cubulete , rondele si se...

Piept de porc umplut si tapetat

In Porc la 6 Apr 2010

Pieptul de porc se spala, se lasa sa se scurga bine de apa si se taie apoi pe lung, fasii de aproximativ 2 – 2,5 cm. Se toaca separat carnea si se amesteca cu oul, cu patrunjelul si ceapa tocate marut si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se imparte , in mod egal carnea tocata...

Tarta cu orez si dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2010

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii rasi prin razatoarea mare.Se tin pe foc pana cand dovleceii se inmoaie;se iau de pe foc, se adauga orezul, ouale batute(2)si cascavalul ras.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se...

Ciorba de fasole boabe cu kaiser

In Supe/Ciorbe la 6 Apr 2010

 Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa calduta, schimband 2-3 ape. ,in ultima apa adaugand putina sare. Se curata, se spala, se taie legumele si se adauga in oala peste fasole.Se lasa sa fiarba si se adauga apoi rosiile taiate...

Omleta cu ceapa rosie

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2010

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si kaizerul si se lasa la foc potrivit pana se inmoaie ceapa iar kaizerul se rumeneste. Separat, intr-un castron se bat ouale, se adauga verdeata si se condimenteaza dupa gust cu sare si...

Mancare de cartofi cu afumatura

In Porc la 24 Mar 2010

  Intr-o cratita in care am pus putin ulei la incins se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt.Afumatura se spala, se taie bucati potrivite , se pune intr-o oala cu apa fierbine si se da in cateva clocote.Se scoate apoi si se adauga in cratita in care am calit ceapa si ardeiul.Se adauga...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2010

Se spala , se curata de coaja dovleceii, se taie rondele.Se presara cu sare si se lasa la scurs. Separat se face urmatorul amestec:se bat bine ouale cu putina sare si piper dupa care se incorporeaza faina putin cate putin pana se obtine un sos de consistenta unei smantani mai subtiri.Se adauga...

Tochitura moldoveneasca

In Porc la 12 Mar 2010

Se taie cubulete potrivite carnea de porc;se pune intr-o cratita la prajit cu putin ulei.Cand carnea s-a rumenit se adauga carnatii taiati si ei bucati potrivite.Se mai adauga vinul, usturoiul zdrobit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Lasam pana cand se rumenesc si carnatii iar vinul...

Mucenici moldovenesti( de post)

In Dulciuri la 11 Mar 2010

Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta;intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.Se amesteca bine si se mai adauga apa.Se adauga restul de faina ,uleiul , zaharul vanilat,romul,putina sare si apoi apa putin cate putin.Se framanta...

Varzari

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2010

 Se toaca ceapa si se caleste in ulei.Se adauga si kaizerul taiat cubulete si se lasa la calit.Se adauga varza tocata ,putina apa si se tine pe foc pana cand aceasta se inmoaie bine.Se adauga boiaua,mararul taiat fin si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se amesteca bine si se lasa...

Pulpe de pui cu gutuie

In Pui la 4 Mar 2010

Se spala carnea, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper, boia iute/dulce, marar uscat si cateva picaturi de sos de soia. Gutuia se taie cubulete. Se asaza carnea intr-o tava si se stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline, se adauga vinul, putina apa si cubuletele de...

Ostropel din carne de pui

In Pui la 4 Mar 2010

Pulpele se spala, se lasa la scurs si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia si marar. Se aseaza intr-o tava, se pune apa si vinul si se da la cuptor. Cand carnea este rumenita se adauga rosiile taiate cubulete si se mai da la cuptor pana cand aceste se inmoaie. Se scoate tava din cuptor...

Salata de vinete

In Salate la 3 Mar 2010

Se coc vinetele pe o tabla incinsa, intorcandu-le pe toate partile pentru o coacere uniforma. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si apoi se indeparteaza codita si se curata de coaja. Se lasa la scurs pe un blat de lemn inclinat sau se pot pune intr-o strecuratoare cu gauri mici. Se...

Ficatei cu kaiser la cuptor

In Ficat la 3 Mar 2010

Se spala ficateii, se lasa la scurs. Se pun intr-un vas, se stropesc cu cateva picaturi de ulei si se adauga pe rand vinul, usturoiul zdrobit si feliile de lamaie. Se condimenteaza si se da la cuptor. Cand ficateii sunt aproape gata se taie in bucati mici kaiserul si se adauga peste ficatei. Se...

Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii

In Pui la 13 Feb 2010

Se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper macinat, boia, cimbru, sos de soia si se aseaza intr-un vas. Separat se face un amestec din ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, foi de dafin, piper boabe, ulei si apa care se adauga peste carnea...

Afisate 511 - 540 din 544 retete    

Postari recente

publicat la 08.05.2017

Salata in straturi la cupa

publicat la 02.05.2017

Drob umplut

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 19

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]