Mucenici moldovenesti( de post)

de Bucataras Medi in Dulciuri, 11 Mar 2010 | 14726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -un cub de drojdie
  • -250 ml apa
  • -1 lingurita de zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -esenta de rom
  • -putin ulei
  • -nuci macinate
  • -sare
  • PENTRU SIROP:
  • -2 cesti de zahar
  • -4 cesti cu apa
  • -5 linguri cu miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti( de post):

Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta;intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.Se amesteca bine si se mai adauga apa.Se adauga restul de faina ,uleiul , zaharul vanilat,romul,putina sare si apoi apa putin cate putin.Se framanta bine iar cand aluatul se desprinde de pe marginea vasului se presara putina faina si se lasa la crescut circa 1 ora la loc cald.

Cand este gata crescut se iau bucati din aluat, se formeaza suluri subtiri doua cate doua care se impletesc si apoi se formeaza opturi.Mucenicii astfel formati se pun intr-o tava tapetata cu faina ,se mai lasa putin la crescut ,se ung cu un sirop de zahar dizolvat in apa si apoi se dau la cuptor.

Separat se prepara un sirop din zahar, miere si apa.Se pune la fiert si se da in cateva clocote.
Cand mucenicii sunt gata copti se scot din cuptor ,se lasa putin sa se raceasca ,se inmoaie apoi in siropul de mai sus dupa care se pun intr-un castron.Se toarna restul siropului peste ei si se adauga nuca din belsug.Se scot pe un platou.

Sunt deliciosi ................Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

09.03.2012, 11:36

buni

deyutzky 1

09.03.2012, 12:41

tocmai ce am papat si eu unu

RuxyRux 1

09.03.2012, 19:11

Minunati Medisor!!!! Primavara superba ca tine sa ai!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort trei ciocolate cu aroma de menta