Piept de porc umplut si tapetat

de Bucataras Medi in Porc, 6 Apr 2010 | 5458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 kg piept de porc
  • -Unt cat o nuca
  • -3 rosii
  • -2 linguri ulei
  • -3 linguri sos de soia
  • Pentru umplutura:
  • -½ kg carne tocata ( 250 g carne porc si 250 g carne vita )
  • -O legatura patrunjel
  • -O ceapa
  • -Un ou
  • -Sare, piper
  • Pentru "tapet":
  • -O lingurita mustar uscat, rasnit
  • -O lingurita cimbru
  • -O lingurita boia dulce
  • -Coaja rasa de la o lamaie
  • -O lingura malai
  • -Sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc umplut si tapetat:

Pieptul de porc se spala, se lasa sa se scurga bine de apa si se taie apoi pe lung, fasii de aproximativ 2 – 2,5 cm.
Se toaca separat carnea si se amesteca cu oul, cu patrunjelul si ceapa tocate marut si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se imparte , in mod egal carnea tocata in functie de cate fasii de piept de porc avem. Se ia o portie, se aseaza pe o plansa, unsa in prealabil cu putin ulei si apoi se “imbraca” de jur imprejur cu bucata de piept de porc.
Separat se pregateste urmatorul “tapet” : se amesteca mustarul , cimbrul, boiaua de ardei, coaja de lamaie, malaiul si sarea. Cu acest amestec se “tapeteaza” pieptul de porc de jur imprejur, pe partile laterale. Se toarna peste fiecare portie de piept umplut in parte, cateva picaturi de sos de soia, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.
Se da la cuptor aproximativ 20 de minute dupa care se scoate vasul iar pieptul de porc umplut se intoarce pe cealalta parte pentru a se rumeni cat mai bine. Alaturi se pot aseza la copt si cateva rosii intregi dupa care se mai lasa la cuptor inca aproximativ 20 de minute. ( Tin sa precizez ca timpul de coacere poate varia, in functie de cuptor )
Se scoate pieptul de porc umplut din cuptor si se serveste cald alaturi de rosiile coapte si de orice fel de garnitura. Fiind perioada cartofilor noi, eu am preferat de aceasta data cartofii noi nature presarati cu putin unt si putin marar.
Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc umplut si tapetat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

10.04.2010, 16:18

merge la favorite , oare ar merge in folie de aluminiu , apoi la gratar ?

Bucataras Medi 1

10.04.2010, 17:11

si multumesc Bunica!

Bucataras Medi 1

10.04.2010, 17:12

Mihaelar , nu am incercat decat aceasta varianta dar si varianta ta ar merita incercata .......................rau nu are cum sa fie................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza scazuta cu carne afumata