Mancare de cartofi cu afumatura

de Bucataras Medi in Porc, 24 Mar 2010 | 13442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -un ciolan afumat
  • -5-6 cepe rosii
  • -2 ardei grasi
  • -ulei
  • -6-7 cartofi
  • -boia dulce/iute(dupa preferinta)
  • -foi de dafin
  • -patrunjel
  • -bulion sau 2-3 rosii
  • -sare,piper macinat
  • -piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu afumatura:

  Intr-o cratita in care am pus putin ulei la incins se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt.Afumatura se spala, se taie bucati potrivite , se pune intr-o oala cu apa fierbine si se da in cateva clocote.Se scoate apoi si se adauga in cratita in care am calit ceapa si ardeiul.Se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert sub capac.Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati cubulete.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai adauga 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.Daca este cazul se mai adauga putina apa.

Cand cartofii sunt fierti se adauga putina boia si rosiile date prin razatoere sau 1-2 linguri de bulion si se mai lasa mancare la fiert circa 10-15 min.Se stinge focul si se aromeaza cu patrunjel verde.
Se poate servi cu mamaliguta dar merge foarte bine si cu muraturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bucataras Medi 1

01.04.2010, 20:20

Multumesc de vizita, Pusikmea.....................

Dana Cristea - pusikmea 1

03.04.2010, 08:58

PASTE FERIICT!!!!

Bucataras Medi 1

03.04.2010, 21:09

Multumesc de urari,Pusikmea.
Iti spun si eu tie Paste fericit alaturi de cei dragi!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet umplut