Salata se curata, se spala, se lasa la scurs (sau daca ne grabim, se tamponeaza intre 2 bucati servetele de bucatarie) si se rupe in bucati cat mai mici.
Atat boabele de porumb, cat si maslinele se spala in apa rece si apoi, se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Pieptul de pui se fierbe in...
Rupem ciocolata bucati si punem pe baia de aburi, impreuna cu untul. Lasam sa se topeasca, dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Batem ouale cu un praf de sare (folosind telul) si apoi incorporam zaharul, in ploaie.
Adaugam rand pe rand, esenta de lamaie, apoi laptele...
Tocam carnea si odata cu ea ceapa, usturoiul si patrunjelul verde curatate si spalate.
Condimentam dupa gust, cu sare si piper.
Punem amestecul intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de ulei.
Dam la foc potrivit si tinem, pana ce carnea isi schimba culoarea.
Tragem de pe foc si...
Intr-un vas, amestecam 3 linguri de zahar cu drojdia si circa 50 ml lapte caldut. Amestecam.
Separat, punem zaharul ramas si zaharul vanilat peste restul de lapte caldut. Adaugam galbenusurile, sarea si esenta de rom. Amestecam.
Cernem faina, o punem intr-un vas si...
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie), pana obtinem o bezea.
Incorporam rand pe rand, (si avand grija sa amestecam de fiecare data) smantana, branza si galbenusurile. Separat, amestecam faina cu praful de copt si cernem. Incorporam acest...
Taiem marunt ceapa verde,mararul si rosiile uscate. Le punem intr-un castron pe toate si le amestecam.
Stropim fiecare bucata de lipie in parte, cu cateva picaturi de ulei de masline. Asezam (ca in poza de mai jos) 2 linguri de amestec de mai sus.
Deasupra punem cascaval...
Crema
Intr-o craticioara, punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat. Punem pe foc si tinem pana da in clocot.
Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata, rupte bucati.
Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se racoreasca.
Asamblare...
Spalam merele si scoatem casuta.
Asezam merele pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde, pentru circa 6-7 min. Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca, dupa care le pudram cu faina si asezam cate un baton de scortisoara in locasul scobit. Cat timp merele se racesc, ne ocupam...
Prepararea checului
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza.Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam coaja rasa (prin razatoarea mare)...
Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si laptele si amestecam. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si adaugam acest amestec peste...
Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale si continuam sa mixam. Adaugam apoi, rand pe rand, smantana, coaja rasa (prin razatoarea mare) de portocala si esenta de vanilie. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si incorporam acest...
Curatam si spalam legumele. Taiem cubulete cartofii, dovleceii, pastarnacul, morcovul, ardeiul. Cubuletele de cartofi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa, pentru a nu-si schimba culoarea pana in momentul adaugarii in ciorba. Punem intr-o oala, pastarnacul, morcovul si ardeiul. Amestecam si...
Daca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri.
Eu am avut cascavalul si sunca de pui feliate, asa ca am feliat subtire doar pieptul de pui afumat.
Ungem cu unt o forma de chec.
Tapetam fundul si peretii formei cu felii de cascaval simplu.
Presaram...
Aluatul l-am facut la masina .
Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus) in cuva masinii si o programam pentru framantare.
In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de umplutura:
branza de vaci (bine scursa),se amesteca rand pe rand cu zaharul,zaharul...
Incepem cu aluatul deoarece acesta dupa ce il pregatim trebuie sa stea la frigider timp de 30 min.,timp in care ne ocupam de umplutura.
Intr-un vas punem untul moale ,taiat cubulete mici,faina,oul,smantana si sarea.
Framanatam cu mana (nu foarte mult,circa 2-3 min.).
Din aluatul obtinut...
Cernem faina si o amestecam cu sarea. Punem faina intr-un vas si facem in mijlocul acesteia o adancitura. Sfaramam drojdia proaspata cu furculita si o amestecam cu zaharul. Punem acest amestec in adancitura facuta in faina si turnam putina faina(circa 50 ml).
Lasam circa 10/15 min. Adaugam...
Fierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor.
Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.
Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca atare.
Punem ciupercile intr-un bol si amestecam cu maslinele feliate(spalate si apoi scurse bine de...
Blatul
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma.
Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi...
Dizolvam drojdia in laptele putin caldut.
Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea.
Amestecam bine folosind o lingura.
Ungem o tava cu ulei si o captusim cu hartie de copt.
Turnam jumatate de aluat in tava....
Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam.
Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple borcanul cu struguri in cazul in care dorim sa avem mai multe fructe).
Se adauga zaharul,zaharul...
Mixam albusurile cu un praf de sare .
Amestecam zaharul cu zaharul vanilat si il incorporam ,adaugandu-l in ploaie,in albusurile batute spuma. Mixam bine pana obtinem o bezea lucioasa.
Scurgem bine iaurtul ,il amestecam cu uleiul si esenta de rom dupa care...
Cartofii si morcovul se spala si se fierb in apa cu sare.
Dupa ce s-au fiert(incercam daca s-au fiert folosind un cutit.Daca acesta intra cu usurinta in legume atunci inseamna ca acestea sunt fierte).
Lasam legumele sa se raceasca , le curatam de coaja si apoi le taiem cubulete.
Taiem...
Tiramisu reţetă originală
Pentru piureul de zmeura
Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure.
Dam la frigider cat timp ne ocupam de crema.
Pentru crema
Amestecam mascarponele cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si mixam...
Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele.
In acest timp ne ocupam de marinata.
Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un praf de sare si amestecam.
Adaugam o lingura cu ulei de masline(picatura cu picatura) si amestecam pana cand obtinem o pasta.
Adaugam zeama de lamaie,apoi vinul ,...
Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.(pulpa am taiat.o in doua bucati). Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine. #Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi pierde din savoare,din gust. Adaugam boabele de piper si lasam la fiert . Cat supa fierbe ne...
Rupem biscuitii cu mana.
Intr.o craticioara punem zaharul,zaharul vanilat,laptele si ciocolata rupta in bucati si dam la foc potrivit.
Lasam pana cand zaharul este complet dizolvat iar ciocolata complet topita.
Adaugam si untul si lasam pana la topire.
Din cand in cand avem grija sa...
Cotletul de porc il spalam, il lasam la scurs, il ungem cu ulei de masline (2 linguri) si apoi il condimentam cu sare, piper macinat, boia si cimbru.
Decongelam spanacul.
Usturoiul curatat il dam prin presa.
Punem la incins uleiul (3 linguri) si adaugam spanacul si usturoiul....
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie, zaharul.Mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.
Separat,intr-un alt bol mixam galbenusurile cu uleiul adaugat in fir subtire.
Cernem faina si o adaugam peste galbenusuri....
Cernem faina si o punem intr-un bol. Facem in mijlocul fainii o gropita ,sfaramam drojdia si o punem in mijlocul acesteia. Incalzim 3-4 linguri de lapte si il turnam peste drojdie. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit ,la cald ,circa 15-20 min. Adaugam rand pe rand...
Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit.
Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc. Punem intr-un bol untul taiat cubulete, restul de zahar...
Salata in straturi la cupa
Salata se curata, se spala, se lasa la scurs (sau daca ne grabim, se tamponeaza intre 2 bucati servetele de bucatarie) si se rupe in bucati cat mai mici. Atat boabele de porumb, cat si maslinele se spala in apa rece si apoi, se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Pieptul de pui se fierbe in...
Desert tort cu crema de branza si jeleu de fructe
Rupem ciocolata bucati si punem pe baia de aburi, impreuna cu untul. Lasam sa se topeasca, dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem ouale cu un praf de sare (folosind telul) si apoi incorporam zaharul, in ploaie. Adaugam rand pe rand, esenta de lamaie, apoi laptele...
Drob umplut
Tocam carnea si odata cu ea ceapa, usturoiul si patrunjelul verde curatate si spalate. Condimentam dupa gust, cu sare si piper. Punem amestecul intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de ulei. Dam la foc potrivit si tinem, pana ce carnea isi schimba culoarea. Tragem de pe foc si...
Desert cozonac evantai
Intr-un vas, amestecam 3 linguri de zahar cu drojdia si circa 50 ml lapte caldut. Amestecam. Separat, punem zaharul ramas si zaharul vanilat peste restul de lapte caldut. Adaugam galbenusurile, sarea si esenta de rom. Amestecam. Cernem faina, o punem intr-un vas si...
Desert pasca fara aluat, cu ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie), pana obtinem o bezea. Incorporam rand pe rand, (si avand grija sa amestecam de fiecare data) smantana, branza si galbenusurile. Separat, amestecam faina cu praful de copt si cernem. Incorporam acest...
Aperitiv rulouri din lipie umplute
Taiem marunt ceapa verde,mararul si rosiile uscate. Le punem intr-un castron pe toate si le amestecam. Stropim fiecare bucata de lipie in parte, cu cateva picaturi de ulei de masline. Asezam (ca in poza de mai jos) 2 linguri de amestec de mai sus. Deasupra punem cascaval...
Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca
Crema Intr-o craticioara, punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat. Punem pe foc si tinem pana da in clocot. Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata, rupte bucati. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se racoreasca. Asamblare...
Chec cu mere intregi si ciocolata
Spalam merele si scoatem casuta. Asezam merele pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde, pentru circa 6-7 min. Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca, dupa care le pudram cu faina si asezam cate un baton de scortisoara in locasul scobit. Cat timp merele se racesc, ne ocupam...
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Prepararea checului Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza.Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam coaja rasa (prin razatoarea mare)...
Chec cu glazura de ciocolata
Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si laptele si amestecam. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si adaugam acest amestec peste...
Chec cu ornamente colorate din zahar
Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale si continuam sa mixam. Adaugam apoi, rand pe rand, smantana, coaja rasa (prin razatoarea mare) de portocala si esenta de vanilie. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si incorporam acest...
Ciorba de legume
Curatam si spalam legumele. Taiem cubulete cartofii, dovleceii, pastarnacul, morcovul, ardeiul. Cubuletele de cartofi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa, pentru a nu-si schimba culoarea pana in momentul adaugarii in ciorba. Punem intr-o oala, pastarnacul, morcovul si ardeiul. Amestecam si...
Terina cu cascaval si carne de pui
Daca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri. Eu am avut cascavalul si sunca de pui feliate, asa ca am feliat subtire doar pieptul de pui afumat. Ungem cu unt o forma de chec. Tapetam fundul si peretii formei cu felii de cascaval simplu. Presaram...
Placinta melc cu branza de vaci
Aluatul l-am facut la masina . Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus) in cuva masinii si o programam pentru framantare. In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de umplutura: branza de vaci (bine scursa),se amesteca rand pe rand cu zaharul,zaharul...
Placinta cu carne tocata si cascaval
Incepem cu aluatul deoarece acesta dupa ce il pregatim trebuie sa stea la frigider timp de 30 min.,timp in care ne ocupam de umplutura. Intr-un vas punem untul moale ,taiat cubulete mici,faina,oul,smantana si sarea. Framanatam cu mana (nu foarte mult,circa 2-3 min.). Din aluatul obtinut...
Paine floricica de casa
Cernem faina si o amestecam cu sarea. Punem faina intr-un vas si facem in mijlocul acesteia o adancitura. Sfaramam drojdia proaspata cu furculita si o amestecam cu zaharul. Punem acest amestec in adancitura facuta in faina si turnam putina faina(circa 50 ml). Lasam circa 10/15 min. Adaugam...
Cosulete cu salata cu ciuperci
Fierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor. Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca atare. Punem ciupercile intr-un bol si amestecam cu maslinele feliate(spalate si apoi scurse bine de...
Prajitura cu cacao si branza
Blatul Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma. Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi...
Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval
Dizolvam drojdia in laptele putin caldut. Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea. Amestecam bine folosind o lingura. Ungem o tava cu ulei si o captusim cu hartie de copt. Turnam jumatate de aluat in tava....
Compot de struguri albi
Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam. Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple borcanul cu struguri in cazul in care dorim sa avem mai multe fructe). Se adauga zaharul,zaharul...
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
Mixam albusurile cu un praf de sare . Amestecam zaharul cu zaharul vanilat si il incorporam ,adaugandu-l in ploaie,in albusurile batute spuma. Mixam bine pana obtinem o bezea lucioasa. Scurgem bine iaurtul ,il amestecam cu uleiul si esenta de rom dupa care...
Salata cu legume si maioneza
Cartofii si morcovul se spala si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert(incercam daca s-au fiert folosind un cutit.Daca acesta intra cu usurinta in legume atunci inseamna ca acestea sunt fierte). Lasam legumele sa se raceasca , le curatam de coaja si apoi le taiem cubulete. Taiem...
Tiramisu reteta cu piure de zmeura
Tiramisu reţetă originală Pentru piureul de zmeura Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure. Dam la frigider cat timp ne ocupam de crema. Pentru crema Amestecam mascarponele cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si mixam...
Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare
Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele. In acest timp ne ocupam de marinata. Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un praf de sare si amestecam. Adaugam o lingura cu ulei de masline(picatura cu picatura) si amestecam pana cand obtinem o pasta. Adaugam zeama de lamaie,apoi vinul ,...
Supa de curcan
Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.(pulpa am taiat.o in doua bucati). Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine. #Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi pierde din savoare,din gust. Adaugam boabele de piper si lasam la fiert . Cat supa fierbe ne...
Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra
Rupem biscuitii cu mana. Intr.o craticioara punem zaharul,zaharul vanilat,laptele si ciocolata rupta in bucati si dam la foc potrivit. Lasam pana cand zaharul este complet dizolvat iar ciocolata complet topita. Adaugam si untul si lasam pana la topire. Din cand in cand avem grija sa...
Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon
Cotletul de porc il spalam, il lasam la scurs, il ungem cu ulei de masline (2 linguri) si apoi il condimentam cu sare, piper macinat, boia si cimbru. Decongelam spanacul. Usturoiul curatat il dam prin presa. Punem la incins uleiul (3 linguri) si adaugam spanacul si usturoiul....
Chec pufos cu nuca
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie, zaharul.Mixam pana cand zaharul este complet dizolvat. Separat,intr-un alt bol mixam galbenusurile cu uleiul adaugat in fir subtire. Cernem faina si o adaugam peste galbenusuri....
Cozonac fara framantare
Cernem faina si o punem intr-un bol. Facem in mijlocul fainii o gropita ,sfaramam drojdia si o punem in mijlocul acesteia. Incalzim 3-4 linguri de lapte si il turnam peste drojdie. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit ,la cald ,circa 15-20 min. Adaugam rand pe rand...
Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao
Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc. Punem intr-un bol untul taiat cubulete, restul de zahar...