Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

de Bucataras Medi in Torturi, 29 Mar 2017 | 5334 vizualizari

 

Un tort ciocolatos si fara coacere.

Reteta este furata....hihihi....de la Timea http://retetetimea.ro/tort-de-piscoturi-cu-ciocolata/  careia ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 200 g piscoturi
  • 300 ml apa
  • 3 lingurite cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g miez de nuca prajit si rupt in bucati mici
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 8 linguri zahar
  • Pentru insiropat
  • cafea slaba indulcita
  • Pentru "imbracat" tortul
  • 300 ml frisca lichida neindulcita
  • Pentru ornat
  • fulgi de cocos
  • cacao
  • bucati de piscoturi trecute prin zahar caramel

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca:

Crema
Intr-o craticioara, punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat. Punem pe foc si tinem pana da in clocot.
Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata, rupte bucati.
Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se racoreasca.

Asamblare

Tapetam o forma de cozonac(chec) cu folie alimentara.

Intr-o farfurie adanca, punem cafeaua indulcita si trecem usor piscoturile prin ea. Asezam piscoturile insiropate de-a lungul formei, pe baza acesteia, intr-un strat. Peste acest strat de piscoturi,punem un strat de crema si un strat de nuca.

Urmeaza apoi alt strat de piscoturi insiropate, peste care turnam restul de crema si miezul de nuca. Ultimul starat este unul de piscoturi insiropate.

 Dam la frigider, pentru circa 2-3 ore, pana cand se intareste crema.

   Scoatem din  frigider si rasturnam usor tava pe un platou.  Indepartam folia alimentara.

  Mixam frisca si imbracam tortul cu ea.

 Ornam cu cacao, fulgi de cocos si bucatele de piscoturi trecute prin zahar caramel.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat