Prajitura cu cacao si branza

de Bucataras Medi in Dulciuri, 13 Oct 2016 | 6198 vizualizari

 

Imi plac prajiturile care au in compozitie branza.

Am vazut aceasta reteta la deyutzky pe Bucataras.ro, am trecut.o la favorite si nu a trecut mult timp pana ce m-am apucat de "confectionarea" ei. Este pentru a doua oara intr-o saptamana cand o fac si vreau sa va spun ca prima data nu am reusit sa fac poze asa de repede s.a terminat. Acompaniata de o cana de cafea sau chiar de una de ceai este perfecta pentru o dimineata de toamna ca aceasta.

Multumesc Deyu's Deligh's pentru reteta http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-branza-si-cacao-79070.html.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de cacao:
  • 360 g faina
    • 300 g zahar
    • 9 oua
    • 200 ml lapte
    • 200 ml ulei
    • 50 g cacao
    • 1 plic praf de copt
    • 1 varf cutit de sare
    • 1 fiola esenta de rom
    • 3 pliculete zahar vanilat
    • 125 g iaurt
    • Pentru crema de branza:
    • 600 g branza dulce de vaci
    • 6 linguri rase zahar
    • 1 ou
    • 1 lingura cu varf de amidon
    • 1/2 fiola esenta de rom
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 1 plic zahar vanilat
    • Pentru decor:
    • zahar pudra
    • Mai avem nevoie:
    • unt pentru uns tava
Portii: 26
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao si branza:

  • Blatul  
  • Separam albusurile de galbenusuri. 
  • Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma. 
  • Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi uleiul.
    Peste compozitia de galbenusuri cernem pe rand faina, praful de copt si cacao.
  • Mixam usor (la treapta mica) pana ce incorporam toate ingredientele.
  • La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
    • Ungem o tava(eu am folosit o tava de 38/28 cm)cu unt si o captusim cu hartie de copt.
    • Turnam compozitie in tava.
    • Crema de branza
    • Scurgem bine branza de vaci....eu am folosit un tifon pe care l-am pus in 2.
      Intr-un vas amestecam branza cu oul , zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie.,amidonul si esenta de rom.
    • Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.
    • Preincalzim cuptorul. Dam la cuptor,la 180 grade timp de aproximativ 25 min.(facem testul scobitorii). Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit. Se pudreaza cu zahar pudra si apoi se feliaza. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.10.2016, 21:10

Am si eu o reteta in genul asta. Este grozava! Bravo!

Rahela Velicu 1

13.10.2016, 21:25

Felicitari!

anca_rm 1

14.10.2016, 13:23

buna ar fi o feliuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Classic Cheesecake