Prajitura cu cacao si branza

de Bucataras Medi in Dulciuri, 13 Oct 2016 | 6142 vizualizari

 

Imi plac prajiturile care au in compozitie branza.

Am vazut aceasta reteta la deyutzky pe Bucataras.ro, am trecut.o la favorite si nu a trecut mult timp pana ce m-am apucat de "confectionarea" ei. Este pentru a doua oara intr-o saptamana cand o fac si vreau sa va spun ca prima data nu am reusit sa fac poze asa de repede s.a terminat. Acompaniata de o cana de cafea sau chiar de una de ceai este perfecta pentru o dimineata de toamna ca aceasta.

Multumesc Deyu's Deligh's pentru reteta http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-branza-si-cacao-79070.html.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de cacao:
  • 360 g faina
    • 300 g zahar
    • 9 oua
    • 200 ml lapte
    • 200 ml ulei
    • 50 g cacao
    • 1 plic praf de copt
    • 1 varf cutit de sare
    • 1 fiola esenta de rom
    • 3 pliculete zahar vanilat
    • 125 g iaurt
    • Pentru crema de branza:
    • 600 g branza dulce de vaci
    • 6 linguri rase zahar
    • 1 ou
    • 1 lingura cu varf de amidon
    • 1/2 fiola esenta de rom
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 1 plic zahar vanilat
    • Pentru decor:
    • zahar pudra
    • Mai avem nevoie:
    • unt pentru uns tava
Portii: 26
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao si branza:

  • Blatul  
  • Separam albusurile de galbenusuri. 
  • Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma. 
  • Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi uleiul.
    Peste compozitia de galbenusuri cernem pe rand faina, praful de copt si cacao.
  • Mixam usor (la treapta mica) pana ce incorporam toate ingredientele.
  • La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
    • Ungem o tava(eu am folosit o tava de 38/28 cm)cu unt si o captusim cu hartie de copt.
    • Turnam compozitie in tava.
    • Crema de branza
    • Scurgem bine branza de vaci....eu am folosit un tifon pe care l-am pus in 2.
      Intr-un vas amestecam branza cu oul , zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie.,amidonul si esenta de rom.
    • Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.
    • Preincalzim cuptorul. Dam la cuptor,la 180 grade timp de aproximativ 25 min.(facem testul scobitorii). Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit. Se pudreaza cu zahar pudra si apoi se feliaza. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat