Mazarea a fost proaspata ,de.abia culeasa din gradina si a avut o aroma deosebita.
Eu am preparat o cantitate mai mare atat de carne cat si de sote deoarece am avut musafiri.
Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele.
In acest timp ne ocupam de marinata.
Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un praf de sare si amestecam.
Adaugam o lingura cu ulei de masline(picatura cu picatura) si amestecam pana cand obtinem o pasta.
Adaugam zeama de lamaie,apoi vinul , piper proaspat macinat ,boabe de piper si cimbrul.
Amestecam bine.
Punem pulpele intr.un vas ,turnam amestecul de mai sus peste ele ,amestecam bine,(prin miscari dreapta/stanga ale vasului in care avem carnea).
Acoperim vasul si il dam la frigider pentru circa 3-4 ore.
In tot acest timp ne putem ocupa de sote.
Mazarea curatata si spalata se pune intr.un vas(cratita) impreuna cu morcovul(curatat,spalat si taiat rondele).Acoperim cu apa rece si adaugam un praf de sare.
Dam la foc.
Cand atat mazarea cat si morcovul sunt fierte acestea se scot intr.o strecuratoare.
Intr.o tigaie se pune untul si se adauga amestecul de mazare cu morcov.Se soteaza.
La final se adauga dupa gust sare si piper.
Se aromatizeaza cu marat taiat fin.
Pulpele marinate se scot din frigider ,se aseaza intr.o tava si se toarna marinata peste ele.
Daca este nevoie putem adauga si putina apa.
Dam la cuptor si tinem pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita.
Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.
Servim calde alaturi de soteul de mazare.
Pofta buna!