Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra

de Bucataras Medi in Dulciuri, 8 Aug 2016 | 7984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 800 g biscuiti populari
  • 200 g unt
  • 175 g zahar
  • 80 g ciocolata neagra
  • 165 g nuca prajita si taiata
  • 550 ml lapte
  • o fiola esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr.Oetker
  • Pentru crema
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • Pentru glazura
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • Pentru decor
  • nuca de cocos
  • capsuni
  • trandafiri din ciocolata
  • Mai avem nevoie de unt pentru uns tava
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra:

Rupem biscuitii cu mana.

Intr.o craticioara punem zaharul,zaharul vanilat,laptele si ciocolata rupta in bucati si dam la foc potrivit.
Lasam pana cand zaharul este complet dizolvat iar ciocolata complet topita.
Adaugam si untul si lasam pana la topire.
Din cand in cand avem grija sa amestecam.

Tragem de pe foc si adaugam esenta de vanilie.
Amestecam.
Lasam sa se racoreasca pana cand ne ocupam de nuca.
Prajim nuca...eu o prajesc in cuptorul cu microunde.....pun miezul de nuca pe o farfurie si o las circa 3-4 min.in cuptor.
Scoatem farfuria cu nuca din cuptor,lasam nuca sa se racoreasca apoi indepartam cojile si o rupem cu mana.
Amestecam biscuitii cu nucile prajite.

Compozitia pregatita pe foc o punem peste biscuitii amestecati cu nuca si amestecam bine.
Ungem o tava rotunda detasabila(eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm) cu unt.
#Folosim numai inelul de la tava.
Asezam tava pe o farfurie(platou) si punem amestecul de biscuiti  de mai sus.
Presam bine,nivelam si dam la frigider.

Ne ocupam mai departe de crema.
Topim ciocolata alba pe baia de aburi.
Mixam crema de branza si adaugam treptat frisca lichida.
Adaugam apoi,lingura cu lingura,ciocolata racorita.

Scoatem din frigider tava cu blatul de biscuiti.
Punem aceasta crema pestre stratul de biscuiti si nivelam.

Dam la frigider in timp ce ne ocupam de glazura.
Incalzim frisca si o turnam peste ciocolata rupta.
Amestecam pana cand ciocolata este complet dizolvata.

Lasam sa se racoreasca putin si apoi o punem peste crema.
Nivelam.

Dam la frigider pentru circa 1/2 ora.
Indepartam cu grija inelul tavii.
Presaram nuca de cocos si decoram cu capsuni si trandafiri de ciocolata.

Dam la rece pentru circa 3-4 ore.

 Feliem.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (30)

Sidy 1

27.04.2017, 06:51

:"> Asta musai trebuie gustata !La multi ani sanatosi Medi ! :">

dantes 1

27.04.2017, 07:44

Superb!

kytz 1

27.04.2017, 08:55

La mulți ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crema de mere