madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE670
PRIETENI210
Retete / Aperitive / Garnituri

Chiftelute de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2011

Dovleceii si cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se storc de tot sucul intr-un prosop. Intr-un castron se pun legumele rase, ceapa si mararul tocate marunt, faina, telemeaua si putin piper. Sare punem doar daca branza nu e foarte sarata. Se amesteca totul foarte bine. Intr-o...

Chifle umplute

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2011

Chiflelor li se taie capacelele si se scobeste continutul cu o lingurita. Se pun in interior cateva bucatele de unt, apoi se ung cu crema de branza. Oul se bate ca pentru omleta si se amesteca cu cartofii prajiti, carnatul prajit si el si cascaval ras. Cu aceasta compozitie se umplu chiflele. Se...

Tartine cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Feliile de paine se prajesc usor la prajitorul de paine. Se ung cu crema de branza si deasupra se aseaza fasii de somon. Se presara cu marar si se servesc imedat.

Chiftelute de pui la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2011

Carnea de pui se toaca, apoi se amesteca cu ceapa maruntita , morcovul si cartoful date pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, sare, piper si verdeata. Se formeaza chiftelute care se pun in tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Se coc cam 20 minute. Se intorc o...

Rulada cu pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2011

Se prepara aluatul pentru blat : se pun intr-un vas la foc potrivit laptele, margarina si un praf de sare. Cand margarina s-a diyolvat complet se adauga faina in bloc, apoi se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase. Bila de aluat se da la racit. Cand e calduta se adauga ouale pe rand...

Cartofi taranesti la tigaie cu salata de ardei copti

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata si se taie cubulete. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei. Se adauga kaizerul si se lasa sa se rumeneasca impreuna. Se adauga apoi cubuletele de cartofi fierti si se mai lasa pe foc cateva minute. Se...

Oua umplute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2011

Ouale se fierb tari, apoi se racesc si se curata. Li se taie capacelele pentru a scoate galbenusurile, dar cu grija. Si daca nu stau in picioare,se mai taie putin albusul. Ciupercile se amesteca cu galbenusurile, maioneza,usturoiul tocat , sare, piper si marar. Se omogenizeaza bine...

Rulouri Yufka cu branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2010

Se intinde foaia pe masa si se taie de la mijloc spre margini in triunghiuri. Branza si cascavalul rase se amesteca cu crema de branza, piper si verdeata proaspata. Se unge fiecare triunghi cu un strat subtire de branza, apoi se ruleaza spre varf. Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc...

Budinca de conopida

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2010

Conopida se desface in buchetele. Se spala sub jet de apa rece. Se pune la fiert un vas cu apa si sare si cand apa clocoteste se adauga buchetelele de conopida. Se fierb cam 15 minute. Se scot si se lasa la scurs. Intr-un castron se bat ouale ca pentru omleta, se aduga cascavalul si...

Bruschete

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2010

Feliile de paine se pun la prajitor sau in cuptor pana se rumenesc. Se ung cu ulei si se freaca pe toata suprafata cu usturoiul taiat in jumatate. Rosia se taie in jumatate, se scobeste de miezul moale cu seminte. Acestea se arunca sau se folosesc la alt preparat. Se taie restul de rosie...

Corabioare

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2010

Se spala lamaile si se taie in doua pe lungime. Li se scoate miezul. Conservele se scurg de ulei sau apa, si se amesteca cu ceapa taiata marunt, boabele de porumb si maioneza. Cu salata obtinuta se umplu jumatatile de lamaie si se decoreaza dupa preferinta.

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2010

Se fierb ouale tari, se curata, se taie in doua si li se scoate galbenusul. Galbenusurile se paseaza cu furculita, se amesteca cu pateul de ficat , cu maioneza si se pune putin piper. Se obtine o pasta cu care se umplu jumatatile de oua. Se presara cu cubulete mici de castravete murat si se...

Ardei copt umplut cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2010

Se coace ardeiul, apoi se curata de coaja si  i se taie cotorul . Trebuie sa ramana ca un buzunaras care se umple cu cascavalul taiat felii. Se bate oul cu putina sare si faina. Ardeiul umplut se da mai intai prin faina, apoi prin oul batut cu faina si se pune la prajit in ulei incins.

Placinta cu costita afumata si legume

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2010

Se pun toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire. Intre timp se prepara umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit impreuna cu ciupercile taiate cubulete. Morcovii, pastarnacul si ardeii se pun la fiert. Cand sunt...

Budinca de cartofi cu pate de ficat

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2010

Cartofii se curata , se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand sunt fierti, se face din ei un piure nu foarte fin. Albusurile se bat spuma tare. Intr-un vas se amesteca piureul, pateul de ficat, galbenusurile, spuma de albusuri,cascavalul ras fin, sare si piper. Se omogenizeaza...

Oua umplute cu ton

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2010

Ouale se fierb tari. Cand sunt gata se pun in apa rece ca sa se raceasca foarte bine. Apoi se curata , se taie in doua si li se scoate galbenusul. Galbenusurile se amesteca cu tonul scurs de ulei, sare , piper si suc de lamaie dupa gust. Se umplu albusurile cu amestecul obtinut. Se dau la...

Mini pizza cu ton pe aluat de foeitaj

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2010

Aluatul se lasa sa se dezghete, apoi se taie cu un pahar 10 discuri.Din cascaval se taie 5 rondele subtiri, iar restul se rade fin. Se pune o rondea de aluat, apoi una de cascaval si inca una de aluat. Se lipesc bine marginile aluatului ca sa se lipeasca cele doua discuri si cu cascavalul...

Turnulete de dovlecei pane, rosii, parmezan si crema de usturoi

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2010

Dovlecelul se taie felii subtirele, se presara cu sare, apoi se dau prin faina. Se bat ouale bine cu 1 lingura de parmezan si cu 2 lingurite de faina. Se dau feliile de dovlecel prin amestecul de ou si se pun la prajit in ulei incins. Se scot pe un servet absorbant. Se prepara crema...

Intorsuri dulci si sarate

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2010

Se face un aluat din faina, ou, apa sau lapte, branza rasa si zahar . Se framanta pana nu se mai lipeste de mana. Se imparte in bilute nu foarte mari. Fiecare bila se intinde in foaie foarte subtire cu sucitorul, se ruleaza si se strange melc. Se aplatizeaza apoi cu sucitorul. Se pun la prajit in...

Bulete de cascaval cu marar

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2010

Cascavalul si telemeaua se rad fin, se amesteca cu faina, oul, marrul si piperul. Se formeaza o compozitie consistenta din care se fac bilute care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Noi am servit cu rosii si castraveti.

Mini tarte cu ciuperci, branza si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2010

Intr-un vas se bat ouale ca pentru omleta. Se adauga smantana, branza rasa, ciupercile, ceapa si mararul tocat marunt. Se adauga si piper si se amesteca foarte bine compozitia. Formele de tarta se ung cu unt si se umplu cu compozitie. Deasupra se pun felii de rosie. Se dau la cuptor pana se...

Ardei ,,Surpriza,,

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2010

Ardeii se spala si li se taie un capacel. Se curata de seminte si se pastreaza si capacelul cu tot cu codita. Se face o salata din rosii taiate cubulete, salata verde rupta fasiute, ridichi cubulete, telemea cubulete, crutoane, ulei, sare si piper. Se umplu ardeii cu salata si se acopera cu...

Sufleu de branzeturi cu nucsoara

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2010

Albusurile reci se bat spuma tare cu un praf de sare. Apo se adauga usor  si pe rand galbenusurile, branzeturile rase, smantana, piperul si nucsoara. Se unge cu unt o forma termorezistenta si se toarna usor amestecul. Se coace la foc mediu cam 30 de minute.

Chiftelute de orez

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2010

Orezul se pune la fiert. Se lasa cam 15 + 20 de  minute, deci nu trebuie sa se sfarame. Se pune la racit si scurs intr+o strecuratoare. Intr+un castron se bate bine oul cu smantana si untul topit, cu sare si piper. Se adauga peste orez impreuna cu pesmetul si mararul tocat marunt. Se mai...

Briose cu peste

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2010

Ouale se bat bine cu mixerul, se adauga praful de copt, faina cernuta, pestele scurs dar nu de tot de uleiul din conserva si condimentele. Se ung formele de briose cu ulei, se tapeteaya cu faina si in ele se toarna compoyitia. Se coc la foc mediu cam 20 de minute. Se lasa sa se raceasca in...

Oua decorate

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2010

Se pun ouale la fiert la foc mic  in apa rece cu sare si putin otet ca sa nu crape. Cand sunt gata se scot pe un prosop sa se scurga si se lasa la racit. Fierbem intr-un ibric apa si cand clocoteste o dam deoparte. Punem oul racit in inel apoi ii dam drumul rapid in ibricul cu apa...

Chiftelute de linte

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2010

Se pune lintea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge intr-o sita, apoi se pune intr-un castron. Se adauga cartoful ras, oul, cascavalul ras , telemeaua rasa, condimentele si faina cat sa se obtina un aluat care sa stea legat. Se formeaza chiftelute care se dau prin faina, se scutura de surplus...

Fasole verde cu pui si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 21 Mar 2010

Pulpa de pui se pune la fiert si cand e gata se curata carnita de pe os si se taie bucatele. Fasolea verde  o fierbem cam 10 - 15 minute in apa cu sare si apoi se lasa la scurs intr+o strecuratoare. Se prepara maioneza rapida cu mixerul vertical  din ou crud intreg, mustar, ulei,...

Cartofi evantai

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2010

Cartofii curatati si spalati se taie felii, dar nu pana jos...avand grija sa nu se desprinda. Se umplu cu fasiute de carnati, unt, se presara cu condimente, se stropesc cu ulei si putin apa, se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc micut pana sunt gata. Noi am...

Inele de foi cu branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2010

Foaia se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei. Se face un amestec din branza, chimen, verdeata tocata, piper si smantana care se intinde pe foaia de aluat, apoi o taiem in dreptunghiuri. Se rasuceste fiecare bucata ca sa obtinem un inel  si se suprapun putin capetele ca sa nu se...

Afisate 31 - 60 din 73 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2022

Desert cornuri dulci pufoase

publicat la 17.01.2022

Tocanita cu naut

publicat la 09.01.2022

Ciorba de caltabos afumat

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]