lia maria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 20.02.2010

RETETE333
PRIETENI199
Retete / Aperitive / Garnituri

Cartofi aurii

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2010

Curatam cartofii si-i punem la fiert, in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba pana intra furculita in ei, apoi ii scoatem pe o farfurie. Pornim friteuza si incingem uleiul de palmier la 190˚, punem cartofii in sita si-I scufundam. Ii prajim exact 20’, dupa care-i scoatem pe hartie...

Mamaliga cu branza, pane

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2010

Mamaliga proaspat facuta, calda, o asezam intr-o forma dreptunghiulara, in straturi; un rand mamaliga , un rand branza, ultimul fiind de mamaliga. O lasam la racit, cateva ore, sau pana a doua zi, cand o scoatem din forma, prin rasturnare si o taiem in felii groase cam de 1cm. Intr-un bol punem...

Pate-uri cu carnati de bere

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2010

Taiem foetajul in fasii, de latimea carnaciorilor, apoi punem cate o bucata de carnat, rulam atat cat sa-l acoperim, taiem si presam aluatul putin pe margini. Tapetam tava cu hartie de copt si asezam pateurile cu distanta intre ele. Intr-un bol, batem oul si cu o pensula dam peste pate-uri,...

Chiftelute cu nuca

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2010

Intr-o farfurie, punem painea la inmuiat in lapte. Cartofii raciti, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Usturoiul il pisam. Painea muiata, o stoarcem si o dam prin masina de carne. Punem toate ingredientele de mai sus, intr-un bol  mai  mare, adaugam ouale,...

Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2010

Am gasit aceasta reteta aici si tocmai amestecul multiplu de condimente mi-a starnit interesul. Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi . Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare. Intre...

Unt aromat

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2010

Lasam untul la temperature camerei sa fie destul de moale, il punem intr-un bol, adaugam mirodeniile si amestecam totul cu lingura de lemn. Untul astfel obtinut, il transferam intr-o caserola cu capac si-l pastram in frigider pana la intrebuintare. Pofta buna!

Omleta cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2010

Intr-un bol, batem putin ouale, scoatem samburii maslinelor, le taiem feliute si le incorporam in ou. Intr-o tigaie, adaugam slaninuta taiata marunt, o lasam sa se prajeasca putin, adaugam si ceapa maruntita, mai lasam putin ca aromele sa se amestece bine si rasturnam deasupra oul cu masline....

Pasta de conopida

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2010

Curatam conopida de frunze si o punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’, dupa care o scoatem din apa si o lasam la scurs. Imtre timp facem o maioneza din ou, ulei si zeama de lamaie. Zdrobim conopida, adaugam usturoiul pisat, maioneza, verdeata, asezonam, omogenizam totul si salata...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2010

Spalam ciupercile, le indepartam piciorusele, le saram si le lasam 10’, pe un prosop de hartie. Intre timp, curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul, taiem in cubulete, salamul si piciorusele ciupercilor. Intr-o tigaie, punem o lingura de ulei, cand s-a incins, adaugam ceapa si usturoiul,...

Buzunare cu ciuperci la gratar

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2010

Spalam si taiem in felii ciupercile si separat si ardeiul iute. Rupem cate o bucata de folie, cam de 1m, o impachetam in doua, asezam pe o jumatate o mana de ciuperci, le stropim cu sos de soia, punem cateva 2 bucatele de unt si o feliuta de ardei si cealalta jumatate o pliem peste. In chidem...

Pane-uri de vinete cu urda

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2010

Curatam vinetele si le taiem felii  de 5-7cm grosime. Le pudram cu sare, le punem  intr-o strecuratoare si le lasam cam 15-20’ sa-si lase zeama. Intre timp pregatim amestecul de urda. Taiem cubulete ardeiul, adaugam smantana, putina sare si omogenizam. Intr-un bol batem...

Omleta cu urda

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2010

Amestecam urda cu cascavalul si asezonam. Facem o omleta din cele 4 oua pe care o rasturnam pe o  folie . Intindem pe suprafata ei urda cu cascaval, apoi repartizam pe randuri legumele.  Ajutandu-ne de folie, rulam omleta cat mai strans, o impachetam si strangem bine si la capete....

Pasta de vinete cu chimen si iaurt

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2010

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca .  Curatam si taiem ceapa marunt, dupa care o calim in ulei impreuna cu lingurita de chimen, pana devine aurie. Adaugam vinetele, boiaua, iaurtul, sare si piper dupa gust si continuam sa le inabusim impreuna cam 5...

Cartofi copti la tava

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2010

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in felii lungi si groase. Ii punem la fiert, in apa cu putina sare si-i lasam sa fiarba 15’ din momentul in care a inceput fierberea. Intre timp pregatim o tava mare(cartofii trebue sa aiba spatiu suficient ca sa se poata rumeni frumos) pe...

Vinete pane cu urda si ardei gras

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2010

Spalam vanata si o taiem in rondele de 6-8mm grosime, le asezam pe un servet absorbant, le pudram cu sare si le lasam deoparte. Urda, o amestecam cu smantana, cu ardeiul tocat marunt, sare si putin piper. Rondelele de vanata, le stergem  de zeama lasata si le trecem rand pe rand...

Clatite Julie cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2010

Dovleacul se curata de coaja se da pe razatoarea mica, se sareaza si se da la o parte pana preparam aluatul. Batem ouale,adaugam laptele, uleiul, un praf de piper, faina si omogenizam totul. Stoarcem dovlecelul de sucul lasat de la sare si-l punem in aluat, punem si mararul tocat, amestecam...

Chec din varza cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2010

Taiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 1/2h. Intre timp pregatim tava de chec, o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet. Punem o oala cu apa pe foc si cand apa fierbe, stoarcem varza de sucul lasat( de la sare) o punem in oala si lasam sa fiarba...

Cartofi noi cu lapte

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2010

Cartofii se spala si se pun la fiert pentru 15’. Se scot in strecuratoare. Taiem ceapa in felii si  maruntim frunzele de patrunjel. Intr-o tava pentru friptura, punem cartofii, ceapa, maslinele, uleiul si amestecam bine . Deasupra turnam laptele si presaram frunzele de patrunjel....

Mamaliguta cu branza si jumari

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2010

Facem o mamaliga nu foarte tare si o lasam la o parte pana pregatim restul. Costita taiata in bucatele o punem intr-o tigaie la prajit pana devine jumari. Eu am preparat 5 portii individuale. In fiecare tavita, am pus putina grasime( lasata de jumari), apoi am impartit jumarile, putin...

Cartofi noi cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2010

Cartofii spalati ii punem la fiert pentru 15’, in apa cu putina sare dupa care ii scotem in strecuratoare. Cand s-au racit suficient cat sa nu ne ardem la degete, luam fiecare cartofior in parte si-l aplatizam cu o paleta, dupa care-i asezam intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Ii...

Picanterii

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2010

Stergem ciupercutele cu un servet umed, si indepartam piciorusele (le vom folosi la pateuri…). Intr-un bol batem putin ouale. Ardeiul iute, il spalam, il sectionam, ii scoatem semintele si-l maruntim bine. Carnatii ii scoatem din mat si-I sfaramam cu o furculita, adaugam oule si...

Aperitiv de vinete cu branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2010

Curatam vinetele de coaja si le taiem fasii, dupa care le prajim in ulei incins, pana se inmoaie. Dam telemeaua prin razatoare, taiem patrunjelul marunt si le amestecam intr-un bol, impreuna cu un ou. Din acest amestec, punem pe fiecare fasie de vanata cate putin, o impaturim si o prindem cu o...

Mamaliga cu branza si kaizer

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2010

Punem apa cu sarea si uleiul la fiert si cand da in clocot, adaugam faina in ploaie, amestecand icontinuu sa nu se formeze cocoloase. Mamaliga este fiarta, atunci cand nu se mai prinde de lingura . Luam o tava, o ungem cu  unt, intindem in straturi :un rand de mamaliga, 100g smantana,...

Rulouri de dovlecel cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2010

Curatam dovlecelul si-l taiem in felii de aprox. 50mm. Presaram sare peste el si-l lasam asa timp de 15-20 minute. Pregatim doua farfurii adanci, una in care punem faina si una in care batem ouale bine, bine cu o furculita. Scurgem apa lasata de dovlecel. Punem o tigaie cu ulei la...

Cartofi noi prajiti

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2010

Curatam cartofii, pe cei mai marisori ii taiem in doua si cand uleiul este bine incins, punem cartofii la prajit, pentru 15’.  Ii scoatem cu o paleta, ii asezonam cu sare si mult patrunjel verde. Eu i-am servit cu pulpe de pui si salata de sfecla rosie. Pofta buna !

Ciupercute picante

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2010

Spalam ciupercile si le indepartam coditele.Tapetam o tava cu hartie pergament pe care o ungem cu putin ulei. Scoatem tocatura, din intestin si umplem ciupercutele pe care le asezam in tava. Presaram deasupra piper, cate putin cascaval si punem o picatura de sos iute pe fiecare...

Pateuri cu crenwurst

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2010

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intr-un bol.  Frunzele de patrunjel se taie marunt. Cascavalul se da pe razatoare. Peste crenvursti, se adauga un ou intreg si albusul de la cel de-al doilea ou, frunzele de patrunjel, sare si piper dupa gust si se amesteca...

Oua de Paste

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2010

Dupa ce degresam ouale, le punem la fiert si din momentul in care dau primul clocot , le mai lasam sa fiarba inca 10'. Pregatim recipientul cu vopsea, conform instructiunilor de pe plic si coloram ouale. Le scoatem la scurs pe un servet de hartie si asa calde le ungem cu o bucatica de slanina, sa...

Chec din ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2010

Taiem ceapa marunt, zdrobim usturoiul, maruntim frunzele de praz si calim totul intr-o tigaie cu ulei, cam 2 minute, dupa care adaugam ciupercile spalate si taiate felii. Condimentam cu sare si piper, punem un capac si lasam la foc mic pana scade toata apa lasata de ciuperci, apoi tragem tigaia...

Afisate 31 - 59 din 59 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ai probleme în carieră? Ieși repede din ea și exploatează altceva. Sau pe altcineva.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]