Chiftelute cu nuca

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 9600 vizualizari

 

Delicioase ! chiar daca nu contin carne de nici un fel.

 

INGREDIENTE

  • 400g paine
  • 4 oua
  • 500g cartofi fierti in coaja
  • 6 linguri nuca macinata
  • 200 ml lapte
  • 8 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de palmier pt prajit  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu nuca:

Intr-o farfurie, punem painea la inmuiat in lapte. Cartofii raciti, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Usturoiul il pisam. Painea muiata, o stoarcem si o dam prin masina de carne.



Punem toate ingredientele de mai sus, intr-un bol  mai  mare, adaugam ouale, sarea, piperul si omogenizam. Luam cu lingura/lingurita, din pasta, formam chiftelutele in palma infainata, le dam  prin faina si le asezam pe un platou/ tava, pana le formam pe toate.



Incingem uleiul  la 190˚, eu am folosit friteuza, punem pe gratar cateva chiftele, le scufundam si le lasam la prajit 5’. Apoi le scoatem pe prosop absorbant.



Daca  le formam mai mici, de exemplu pentru a le servi ca aperitiv, din cantitatea de mai sus, ne rezulta 30 de chiftelute.



Pofta buna!

TIPS-URI

1

eu am facut si mici,dar am format si mai mari,pe care le-am servit  ca fel principal alaturi de mazare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

23.11.2010, 09:01

eu vreau vre-o noua de ce doar doua evident daca mai ai la cat de gustoase sunt?

Bucataras Medi 1

23.11.2010, 22:00

interesanta reteta.................

Sylvia 1

24.11.2010, 11:10

vai Lia ce delicatesa ai facut tu aici imi si imaginez ce bun a fost

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci