Rapid si usor de facut, aspectoase si placute la gust.
Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intr-un bol. Frunzele de patrunjel se taie marunt. Cascavalul se da pe razatoare. Peste crenvursti, se adauga un ou intreg si albusul de la cel de-al doilea ou, frunzele de patrunjel, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.
Intr-o cratita se pune uleiul si cand s-a incins, se adauga crenvurstii , se tine pe foc 15’ in care se amesteca sa nu se arda.
Se ia foaia de placinta, se intinde amestecul pe toata suprafata ei, dupa care rulam foaia si strangem aluatul la capete.
Cu ajutorul unui cutit taiem bucatele de aprox 5cm , pe care le asezam in tava pregatita din timp (cu hartie de copt), astfel incat partile taiate sa fie cu fata in sus si in tava.
Cu ajutorul unei pensule vom unge fiecare pateu cu galbenusul ramas, dupa care vom pune pe fiecare ,deasupra, cate putin cascaval ras. Se da la cuptor pt aprox. 30’, dupa care se scot pe un servet de hartie, pt indepartarea excesului de grasime.
Pofta buna!
1
crenwurst
2
aluat foetaj
3
oua
4
cascaval
5
verdeata