Pateuri cu crenwurst

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2010 | 10042 vizualizari

 

Rapid si usor de facut, aspectoase si placute la gust.

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foetaj “Linco”
  • 6 bucati crenvurst (afumati)
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • 100 gr cascaval
  • una legatura frunze de patrunjel
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu crenwurst:

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intr-un bol.  Frunzele de patrunjel se taie marunt. Cascavalul se da pe razatoare. Peste crenvursti, se adauga un ou intreg si albusul de la cel de-al doilea ou, frunzele de patrunjel, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.

Intr-o cratita se pune uleiul si cand s-a incins, se adauga crenvurstii , se tine pe foc 15’ in care se amesteca sa nu se arda.

Se ia foaia de placinta, se intinde amestecul pe toata suprafata ei, dupa care rulam foaia si strangem aluatul la capete.

Cu ajutorul unui cutit  taiem bucatele de aprox 5cm , pe care le asezam in tava pregatita din timp (cu hartie de copt), astfel incat partile taiate sa fie cu fata in sus si in tava.

Cu ajutorul unei pensule vom unge fiecare pateu cu galbenusul ramas, dupa care vom pune pe fiecare ,deasupra, cate putin cascaval ras. Se da la cuptor pt aprox. 30’, dupa care se scot pe un servet de hartie, pt indepartarea excesului de grasime.

  Pofta buna!

TIPS-URI

1

crenwurst 

2

aluat foetaj

3

oua

4

cascaval

5

verdeata

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu crenwurst" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

nadina73 1

11.04.2010, 22:43

simplu si ce gustos ,felicitari

epurasha2bb 1

15.04.2010, 17:23

5 furculitioane dela mine! exact genul meu de aperitiv! am facut si eu ceva asemanator , cochilii se cheama , dar am sa incerc si varianta ta ! super arata!si mai am o foaie de aluat asa ca i-am gasit rostul!

ralu_ca 1

19.08.2014, 15:01

buuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Icre de fasole boabe