Orez cu sfecla rosie

de lia maria in Mancaruri de post, 11 Aug 2010 | 6621 vizualizari

 

Daca va place orezul, va invit la o portie…

 

INGREDIENTE

  • 125g orez
  • 1 lingurita ulei masline
  • 1 sfecla rosie fiarta
  • 1 morcov fiert
  • Curry
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu sfecla rosie:

Spalam orezul si-l punem la fiert cu un praf de sare, unul de piper si 1 lingurita ulei. Dam pe razatoarea mica, 1/3 din sfecla fiarta si racita si ½ din morcovul fiert si racit.

Cand orezul este fiert, il impartim in doua, jumatate ramane alb si in jumatate punem putin curry. Luam o forma sau doua mai mici si asamblam astfel: primul strat, orez alb, apoi sfecla si peste ea, orez galben(curry). Lasam la racit circa 30’.

Pe o farfurie, rasturnam orezul si indepartam forma, dupa care ornam cu morcov si sfecla dupa fantezia fiecaruia.

Se serveste simplu sau ca si garnitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Morcovi la cuptor cu portocale si cimbru