Paste cu sos aromat

de lia maria in Penne, 2 Sep 2010 | 6518 vizualizari

 

Va poftesc la o portie de paste delicioase, cu un gust si o aroma cu totul si cu totul aparte...

 

INGREDIENTE

  • 500g paste
  • 500g carne macinata (amestec porc+vita)
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare
  • Putin praz
  • Tarhon proaspat
  • 1 crenguta rozmarin
  • ½ lingurita chimen macinat
  • Sare
  • piper
  • Patrunjel frunze
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos aromat:

Fierbem pastele in apa cu sare +1 lingura ulei conform instructiunilor de pe ambalaj.

Curatam ceapa si o maruntim, indepartam semintele si maruntim si kapia. Curatam si dam pe razatoarea mare, morcovul. Prazul il feliem, iar frunzele le maruntim.

Punem intr-o tigaie, la incins, uleiul ramas si adaugam ceapa, kapia si prazul. Dupa 5’ adaugam si morcovul, apoi si carnea. Amestecam totul, punem sare si piper, adaugam tarhonul, rozmarinul si chimenul si lasam pe foc cam 20’, sub capac.

Intre timp curatam rosia de pielita si o maruntim apoi o adaugam peste carne si mai lasam la fiert cam 5-6’. Gustam sosul aromat si asezonam daca mai este nevoie.

Servim pe platou pastele simple, peste care adaugam sos din abundenta si patrunjel maruntit, ca si decor.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu roşii, suncă, busuioc şi caşcaval