Paste cu sos aromat

de lia maria in Penne, 2 Sep 2010 | 6202 vizualizari

 

Va poftesc la o portie de paste delicioase, cu un gust si o aroma cu totul si cu totul aparte...

 

INGREDIENTE

  • 500g paste
  • 500g carne macinata (amestec porc+vita)
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare
  • Putin praz
  • Tarhon proaspat
  • 1 crenguta rozmarin
  • ½ lingurita chimen macinat
  • Sare
  • piper
  • Patrunjel frunze
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos aromat:

Fierbem pastele in apa cu sare +1 lingura ulei conform instructiunilor de pe ambalaj.

Curatam ceapa si o maruntim, indepartam semintele si maruntim si kapia. Curatam si dam pe razatoarea mare, morcovul. Prazul il feliem, iar frunzele le maruntim.

Punem intr-o tigaie, la incins, uleiul ramas si adaugam ceapa, kapia si prazul. Dupa 5’ adaugam si morcovul, apoi si carnea. Amestecam totul, punem sare si piper, adaugam tarhonul, rozmarinul si chimenul si lasam pe foc cam 20’, sub capac.

Intre timp curatam rosia de pielita si o maruntim apoi o adaugam peste carne si mai lasam la fiert cam 5-6’. Gustam sosul aromat si asezonam daca mai este nevoie.

Servim pe platou pastele simple, peste care adaugam sos din abundenta si patrunjel maruntit, ca si decor.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne din orez in sos cald de legume la wok