lia maria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 20.02.2010

RETETE333
PRIETENI199
Retete

Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2011

Aluatul l-am facut in masina de paine si am adaugat ingredientele in ordinea enumerata… Pana ce aluatul s-a framantat si dospit, am pregatit umplutura: Curatam ceapa, o taiem in felii mari si punem la incins, intr-o tigaie, lingura de ulei. Cand s-a infierbantat bine, adaugam...

Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2011

In primul rand, pornim cuptorul aragazului si ne ocupam de cartofi, pe care ii spalam apoi ii stergem bine cu un servet si ii inpachetam pe fiecare in cate o bucata de folie. Ii asezam intr-o tava (de friptura, am folosit eu) si ii dam la copt, cam 90’, dar pe la jumatatea timpului ii...

Sarmalute in foi de vita de vie

In Curcan la 31 Mai 2011

Punem la fiert 2L apa si cand da in clocot, adaugam sarea de lamaie. In acest amestec, punem frunzele de vita de vie la oparit, pentru cateva minute, aprox 5’, mai exact pana isi schimba complet culoarea din verde crud, in aramiu/maroniu. La scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se...

Painici negre cu seminte

In Piine la 31 Mai 2011

Punem ingredientele pt aluat, in masina de paine, in ordinea enumera mai sus si programam pt framantat si dospit. Cand aluatul este gata dospit, il rasturnam pe planseta de lucru, pe care am uns-o inainte cu ulei, framantam putin si impartim aluatul in bulgarasi de marimea dorita. Putem sa...

Mamaliga - ornament ?

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2011

Am facut o mamaliguta si asa calda, am pus-o in forme de silicon ( inimioare si stea), le-am lasat 10’ dupa care le-am rasturnat pe o planseta. Am uns fiecare forma cu branza topita, pe laterale si deasupra, dupa care le-am dat prin ceapa sau ardei. Nu-i asa ca e simplu ? Mamaliga este...

Black and white muffins

In Prajituri la 24 Mai 2011

Topim untul si-l amestecam bine cu cacaua apoi adaugam zaharul, praful de sare si frecam pana ce se topesc. Rand pe rand adaugam si ouale, iar la final esenta si faina. Cu o paleta omogenizam compozitia. Pregatim 24 forme de briose ( cu hartie sau unse bine cu unt), le umplem pe jumatate cu...

Pane-uri de ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2011

Spalam ciupercile si le indepartam coditele. Maruntim ceapa si ardeii si-I punem intr-o tigaie cu o lingura de ulei, la calit pentru 2-3’. Adaugam sunculita taiata marunt si mai lasam 2’ la calit si amestecam. Punem branzeturile, asezonam, omogenizam si luam tigaia de pe foc....

Salata din flori de salcam

In Salate la 20 Mai 2011

Punem ciorchinii intr-un bol si-i scaldam de cateva ori in apa rece, pentru a indeparta praful si eventualele insect de pe ei, apoi ii acoperim cu apa curata in care stoarcem zeama de la lamiae si le lasam la macerat 1-1,5h. Intre timp curatam si maruntim grapefruit-ul, iar fructele uscate le...

Japoneze

In Piine la 20 Mai 2011

Aluatul, l-am facut in masina de paine, iar ingredientele le-am pus in cuva masinii, exact in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pt framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul era crescut frumos si gata de modelat. Ungem planseta de lucru, cu ulei rasturnam aluatul si-l impartim...

Dulceata din flori de salcam

In Dulceata / Gem la 18 Mai 2011

Intr-o oala bine spalata si incapatoare, adaugam cei 3L de apa si zaharul si le punem la fiert. Alegem ciorchini cu flori deschise si albe, pe care le rupem usor, cu mana, de pe cotor. Le punem intr-un bol mare si le spalam in mai multe ape reci, dupa care le asezam intr-un tifon pe care-l...

Racoritoare de primavara

In Sirop / Compot la 18 Mai 2011

Spalam bine sub jeturi de apa, atat menta cat si florile de salcam si le punem separate in cate un vas cu capac. Intr-o craticioara punem la fiert 1,5L apa si cand a dat in clocot, o luam si o impartim peste menta si salcam. Le acoperim si lasam sa infuzeze 15’, dupa care strecuram si le...

Bruschete cu pasta de masline

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2011

  Ungem feliutele de paine cu un strat subtirel de pasta, prelingem putina branza topita, punem cate o felie de rosie pe centru, cate doua jumatati de felie ardei iute, de o parte si alta si servim. Foarte rapid si foarte bun ! Pofta buna!  

Pasta de masline cu ierburi aromate

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2011

  Frunzele de praz le spalam foarte bine si le taiem in felii. Punem uleiul la incins apoi adaugam prazul si-l lasam cam 2-3’ doar cat sa se inmoaie, dupa care adaugam si maslinele. Amestecam cu o paleta (lingura de lemn) de 2-3 ori si tragem cratita de pe flacara. Asezonam si...

Sirop natural din menta

In Sirop / Compot la 7 Mai 2011

Spalam frunzele proaspat culese, foarte bine sub jet de apa. Punem apa si zaharul, la fiert. Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam menta si lasam sub capac, sa infuzeze, cam 5’, pana ce menta, isi va schimba culoarea din verde intens in galbui, dupa care scoatem frunzele afara, cu o paleta cu...

Desert rapid cu capsune

In Dulciuri la 5 Mai 2011

Batem frisca tare si o punem la frigider pt cateva minute. Spalam capsunile si stoarcem portocala. Cu zeama de la portocala, insiropam cele trei briose. Luam trei cupe, punem cate o jumatate de briosa maruntita in fiecare peste care adaugam bucati de capsune. Scoatem frisca de la frigider si...

Pizza cu blat din paine

In Pizza la 3 Mai 2011

Pornim cuptorul aragazului. Tapetam cu hartie de copt o tava. Trecem feliile de paine prin lapte, le asezam in tava astfel incat sa captusim bine toata suprafata. Laptele ramas il batem cu oul crud si-l turnam in tava peste paine. Punem tava in cuptor pentru 15’ pentru a se forma crusta....

Salata de cruditati cu leurda

In Salate la 3 Mai 2011

Curatam si taiem in felii, ouale si toate legumele. Facem un dressing din zeama de lamaie, ulei si mustar, il adaugam peste salata, asezonam si servim . Pofta buna!

Dovlecei umpluti

In Curcan la 29 Apr 2011

Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime si le scoatem miezul. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul curatat si spalat, il dam pe razatoarea mica. Ardeiul iute il spalam, il sectionam, ii indepartam nervirii si semintele si-l tocam. Patrunjelul spalat il tocam marunt. Punem...

Inghetata de vanilie cu fructe de coacaze

In Dulciuri la 21 Apr 2011

Separam galbenusele de albuse. Galbenusele cu 200g zahar le frecam pana devin spuma, apoi adaugam budincile si incet incet incorporam si laptele. Punem compozitia la fiert pana se ingroasa putin, amestecand din cand in cand., dupa care o lasam sa se raceasca. Separat batem albusurile cu...

Pulpe de pui, pe pat de legume si leurda

In Pui la 19 Apr 2011

 Pulpa de pui o spalam si o taiem in doua, apoi cu farful cutitului o ontepam din loc in loc (unde este carnea mai groasa). Ceapa si prazul le taiem fideluta. Morcovii curatati si spalati ii taiem rondele, bastonase sau cum doriti, iar ciupercile dupa ce le-am trecut pe sub in jet de apa,...

Omleta cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2011

Curatam ardeiul de seminte, ii spalam si-l taiem cubulete mici. Spalam leurda si o taiem fasii subtiri. Dam cascavalul pe razatoarea mica. Spargem si batem ouale putin cu o furculita. Punem untul la topit intr-o tigaie, adaugam ardeii si-I calim putin, adaugam leurda, amestecam si turnam...

Colac cu branza, sunca si leurda

In Piine la 15 Apr 2011

Aluatul l-am pregatit la masina de paine, am pus ingredientele in ordinea data si am setat-o pe framantare si dospire. Intre timp, am taiat jambonul in feliute cat mai subtiri. Am amestecat ouale, branza si pasta de leurda. Am dat cascavalul pe razatoarea mica. Cand aluatul a fost gata,...

Piept de pui cu pasta de leurda

In Pui la 15 Apr 2011

Sectionam pieptul de pui in felii groase si nu batem deloc carnea, o lasam mai grosuta. Punem la incins o tigaie gril si prajim bucatile de carne, la foc mic, pe ambele parti. Intre timp curatam, spalam si feliem doi cartofi pe care-i punem la prajit in friteuza. Cand sant bine prajite,...

Pasta de leurda

In Sosuri la 15 Apr 2011

Spalam foarte bine toate frunzele, le rupem in doua si le punem in robot. Adaugam ardeiul iute curatat de seminte si maruntim totul. Ca sa optin o  pasta, am transferat verdeturile in blender, am adaugat cascavalul, restul mirodeniilor si semintele si am pornit blenderul. Am adaugat...

Portofele cu ciuperci si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2011

Am luat cate o foaie, am stropit –o cu ulei si am indoit-o in doua, pe latime. Am adaugat putin cascaval, o lingura de  umplutura si deasupra din nou cascaval si le-am impachetat; vezi foto. Am pregatit o tava cu hartie de copt in care am asezat portofelele. Am batut un ou si cu o...

Ciuperci umplute

In Pui la 9 Apr 2011

 Curatam ciupercile de pielita si le indepartam codita. Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam ciupercile, presaram sare mare peste ele si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 15’.Le scoatem, golim lichidul adunat in ele si le asezam pe servet absorbant. Intr-o tigaie,...

Chec aperitiv cu inimi de pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2011

Inimile de pui, le sectionam in doua, pe lungime si le spalam bine. Morcovul il curatam, spalam si-l dam pe razatoarea mare. Ciupercile spalate le feliem. Patrunjelul il tocam, iar ouale le batem separat intr-un bol.Ceapa si prazul le taiem fideluta, iar ardeiul cubulete. Punem uleiul intr-o...

Scoici cu fidea de orez

In Fructe de mare la 5 Apr 2011

 Fierbem fideaua conform instructiunilor de pe ambalaj si o scurgem de apa intr-o sita. Punem o lingura de ulei la incins, apoi calim fideaua prêt de 2-3’ amestecand-o usor. O acoperim si o pastram calda. Lasam scoicile la decongelat, apoi le spalam cu apa rece si le lasam...

Chiftelute din piept de pui

In Pui la 4 Apr 2011

Feliile de paine le punem la inmuiat in apa rece pentru 5’. Curatam ceapa si usturoil, le tocam marunt. Scoatem feliile de paine muiate, le stoarcem foarte bine si le dam pe razatoare sau masina de carne/robot. Punem ingredientele intr-un bol, adaugam ouale , condimentam si omogenizam totul...

Ceafa de porc la gratar

In Porc la 19 Mar 2011

  Punem tigaia la incins cu putin ulei, adaugam bucatile de carne si le prajim la foc mediu, pe ambele parti. Scoatem bucatile de carne intr-un bol, le condimentam si le acoperim cu folie sau un capac, pentru ca aromele sa se patrunda si carnea sa se fragezeasca. Curatam si taiem...

Afisate 91 - 120 din 333 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]