lia maria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 20.02.2010

RETETE333
PRIETENI199
Retete

Un dulce de post

In Prajituri la 18 Mar 2011

 Intr-un bol mic, punem stafidele la inmuiat in rom. Maruntim biscuitii in robot sau ii punem intr-o punga si-i sdrobim cu sucitoru, apoi ii punem intr-un bol incapator, adaugam cacaoa si amestecam. Rahatul il taiem cubulete, il punem intr-o craticioara, adaugam cana de apa si lasam...

Cheesecake cu ciocolata si cafea

In Torturi la 18 Mar 2011

Pentru umplutura , punem toate ingredientele in blender si le mixam pana se formeaza o pasta omogena. Batem albusele tare, cu un praf de sare si le dam la rece. Separat,frecam untul cu zaharul, pana-si dubleaza volumul, adaugam pe rand galbenusele, vanilia, laptele si albusurile. Faina o...

Tortulet cu capsuni

In Torturi la 11 Mar 2011

Am preparat crema conform instructiunilor de pe plic. Am inmuiat piscoturile in cafea, le-am asezat intr-o tavita, am adaugat crema in care am pus cateva capsuni intregi si am acoperit cu piscoturi trecute prin cafea. Am pus tava la frigider pt 1h, dupa care l-am rasturnat pe un platou si am...

Sushi cu surimi

In Fructe de mare la 11 Mar 2011

Scoatem surimi din congelator si le lasam pe o farfurie, la temperatura camerei pentru dezghetat. Pentru 1 foaie nori este nevoie de 2 si1/2 bucati surimi. Spalam 100g orez in apa rece, apoi il punem intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, il acoperim cu un capac,...

Salata de cruditati cu surimi pane

In Salate la 11 Mar 2011

Spalam , curatam si taiem toate legumele si le punem intr-un bol incapator. Branza o maruntim, masline-lor le indepartam samburii, iar bucatile de surimii le taiem in felii cam de 1 cm si le adaugam peste legume. Separat pregatim dressing-ul din ingredientele mentionate,il punem peste salata,...

Biscuiti cu portocale

In Prajituri la 10 Mar 2011

Frecam untura cu zaharul, pana ce aproape s-a topit zaharul si amestecul devine cremos, adaugam rand pe rand ouale, amestecand in continuare, apoi esentele si otetul, iar la final faina in care am amestecat sarea. Cu o paleta, amestecam bine, sa se incorporeze toata faina, apoi dam aluatul la...

Ciorba de vacuta

In Ciorbe la 9 Mar 2011

Taiem carnea cubulete, iar zarzavaturile  le spalam le curatam si le maruntim (vezi foto). Punem uleiul la incins in oala de ciorba, adaugam carnea si lasam cam 5’ la rumenit apoi adaugam ceapa, prazul si kapia, lasam la calit inca pe-atat si punem radacinoasele. Adaugam mirodeniile...

Mucenici

In Paste la 9 Mar 2011

Punem  la fiert mucenicii, conform instructiunilor de pe plic. Pesmetul il prajim in unt, pana devine auriu, adaugam mucenicii, zaharul si scortisoara. Servim stropiti deasupra cu sirop de menta. Pofta buna!

Pizza fara blat

In Pizza la 7 Mar 2011

Pieptul de pui il taiem in cuburi maricele. Prazul si ceapa le taiem felii. Patrunjelul il tocam marunt. Cascavalul il dam pe razatoarea mica. Branza o taiem cubulete sau o maruntim. Ardeiul il curatam de seminte si-l tocam marunt. Oule le batem putin cu furculita. Rosia o feliem. Ungem tava...

Carne de berbec cu varza acra la cuptor

In Oaie la 7 Mar 2011

Intr-o tigaie, punem  jumate din ulei la incins si prajim putin ceapa, fara sa o ardem. Adaugam bucatile de carne, amestecam, lasam la dinstuit cateva minute, apoi adaugam condimentele si bulionul. Lasam la fiert sub capac,cam 25-30’. Intre timp separat intr-o oala punem uleiul ramas...

Drob din piept de pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2011

Ceapa si prazul le taiem feliute, ardeiul il curatam de seminte si-l taiem in cuburi. Patrunjelul il maruntim. Ciupercile le taiem in bucati maricele, la fel procedam si cu pieptul de pui, fara piele si os, fiert si racit, inainte. Intr-un bol, batem putin ouale, cu o furculita. Punem uleiul...

Placinta americana cu branza dulce si mere

In Prajituri la 1 Mar 2011

 Amestecam faina cu zaharul si sarea, apoi adaugam untul rece si amestecam cu o furculita pentru a pasa untul. Adaugam apa rece, treptat cate o lingura, omogenizam si dam aluatul la rece pana pregatim umplutura. Curatam si feliem merele pe care le caramelizam astfel: punem intr-o tigaie...

Pogacele cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2011

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus si am setat-o pe programul de framantat si dospit. Intre timp, am amestecat pasta de jumari( cumparata din comert)cu   lingurita de chimion si am impartit amestecul in trei. Separat intr-un bol, am batut oul pentru...

Aperitiv cu sfecla rosie si branza

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2011

Punem in blender sfecla fiarta curatata si taiata cubulete, usturoiul curatat , ouale, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o crema fina, adaugam toata faina si mixam inca putin pana obtinem un aluat de clatite putin mai gros. Coacem clatitele intr-o tigaie teflonata, pe ambele parti. Intindem...

Tocanita cu ficat de pui si smantana

In Ficat la 18 Feb 2011

 Spalam ficatul in 2-3 ape si-l punem in lapte rece pentru 15-20’ sa iasa amareala din el. Curatam cepa si usturoiul si le tocam marunt. Ardeiul il taiem felite subtiri si daca este prea iute, idepartam semintele. Patrunjelul il tocam marunt. Punem la incins uleiul, adaugam...

Bezele

In Prajituri la 17 Feb 2011

 Albusele tinute la temperature camerei, le batem bine, bine cu zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul farin, sarea si lamaia si continuam sa batem inca cateva minute. Tapetam doua tavi cu hartie de copt si pornim cuptorul aragazului. Punem compozitia intr-un...

Meniu in stil chinezesc

In Pui la 16 Feb 2011

  Spalam si curatam ardeii de seminte si cotoare, apoi ii taiem in cuburi cam de 2cm. La fel portionam si pieptul de pui. Ceapa spalata , o feliem. Morcovul si telina, dupa ce le-am curatat si spalat, le taiem in forma de betisoare subtiri. Punem uleiul la incins in tigaia wok si...

Dovleac cu rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2011

Spalam dovleacul, il taiem in 2 si-i scoatem samburii cu o lingura, apoi il taiem in felii. Infingem o frigaruie de lemn in pulpa dovleacului in mai multe locuri pentru a facilita inserarea rozmarinului. Infigem ramurele de rozmarin in orificiile create. Punem feliile de dovleac intr-o tava de...

Orez prajit cu omleta si legume

In Mancaruri de legume la 14 Feb 2011

 Am preparat orezul aseara, astfel : l-am spalat in apa rece, l-am pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-am acoperit cu un capac. Am redus flacara si l-am lasat sa fiarba la foc mic circa 10 minute, dupa care am stins flacara si l-am mai lasat inca...

Clatite Valentine's Day

In Dulciuri la 14 Feb 2011

Sfecla fiarta, racita si curatata, am taiat-o cubulete. Am pus-o in blender impreuna cu ouale, mierea, sarea si laptele si le-am tocat pana au devenit o pasta omogena. Am golit pasta intr-un bol, am turnat peste ea apa minerala si esenta si am adaugat faina pana am obtinut un aluat de clatite....

Pulpe de pui cu ciuperci si legume colorate

In Pui la 11 Feb 2011

Intr-o tigaie punem uleiul la incins si prajim bucatile de pui, pe ambele parti, cateva minute pana-si formeaza o crusta apoi le scoatem pe o farfurie. In acelasi ulei, la foc mare, punem la calit ardeiul si prazul taiate julien, dar le lasam doar 2-3’, le calim foarte usor, apoi le scoatem...

Sushi

In Somon la 11 Feb 2011

Spalam 100g orez in apa rece, apoi il punem intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, il acoperim cu un capac, reducem flacara si-l lasam sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingem focul si lasam orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute....

Melci cu branza

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2011

Spalam mararul, ceapa si ardeiul si le tocam marunt. Intr-un bol, amestecam branzeturile, adaugam verdeata, ceapa si ardeiul si omogenizam. Separat, pregatim un ou batut bine, pentru uns melcisorii. Intindem foaia de aluat, repartizam branza, pe toata suprafata lasand o margine de 2-3cm...

Kürtős Kolacs (cozonac secuiesc)

In Dulciuri la 3 Feb 2011

Am pus ingredientele pt aluat in masina de paine, am setat-o pt framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba. Intre timp am pus apa si zaharul pe foc si l-am lasat sa dea cateva clocote, mai exact pana s-a topit zaharul, apoi am dat siropul la rece. Am amestecat nuca cu zaharul si am...

Sos de marar

In Pt. carne la 25 Ian 2011

Punem uleiul la incins, adaugam faina, o calim 1’ (nu trebue sa-si schimbe culoarea), adaugam mararul si usturoiul si stingem cu lapte, amestecand incontinuu pentru evitarea formarii de cocoloase. Lasam sa dea cateva clocote, asezonam si sosul este gata de servit. Am servit sosul cu...

Supa cu taitei pe carne de vitel

In Supe la 25 Ian 2011

Spalam carnea si osul in mai multe ape. Curatam zarzavaturile si le spalam. Punem atat carnea cat si zarzavaturile, intr-o oala, adaugam apa cat sa le acopere cam cu o palma buna, adaugam piperul, putina sare si lasam sa fiarba. Dupa primele clocote, adunam cu o lingura, spuma de deasupra si...

Lipie cu jumari si praz

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2011

 Taiem julienne frunzele de praz, rosiile in 4, daca sant mai maricele, sau in 2 daca sunt micute si indepartam samburii de la masline. Intindem lipia pe o farfurie plata. Cu un cutit intindem branza pe toata suprafata, presaram jumarelele si  alternam cu un rand de praz, rosii,...

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 22 Ian 2011

  Salam de biscuiti reteta Biscuitii ii punem intr-o punga si-i faramitam. Rahatul il taiem cubulete. Punem laptele intr-o craticioara, adaugam rahatul si-l lasam pe foc, amestecand, pana devine pasta, dar fara ca rahatul sa fie de tot topit si-l luam de pe foc. Adaugam esenta si cacaua,...

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

In Mancaruri de legume la 22 Ian 2011

  Pentru inceput am facut o mamaliguta pe care am rasturnat-o in forma de guguluf . Taiem marunt ceapa si ardeii, ciupercile le taiem feliute, usturoiul il maruntim si frunzele le tocam.Incingem uleiul adaugam ceapa si ardeiul, calim cam 1-2’, adaugam usturoiul, amestecam sa...

Mancare de cartofi cu porumb si carnati

In Mancaruri de legume la 19 Ian 2011

Taiem carnaciorii in felii si-I punem la fiert in putina apa sa dea doua trei clocote, scurgem apa, punem alta si mai lasam dinnou sa de-a doua trei clocote, dupa care ii golim intr-o sita la scurs. Curatam cartofii si ii taiem in cuburi. Zarzavatul curatat si spalat, il dam pe razatoare....

Afisate 121 - 150 din 333 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]