Krystyan Trendy

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 17.10.2013

RETETE108
PRIETENI158
Retete

Sarmale ca la mama acasa

In Mancaruri cu carne la 18 Noi 2013

Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala .  Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga  sare ,condimentul pentru...

Clatite aperitiv cu cascaval si crema de branza proaspata

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2013

Se bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi iaurtul de baut,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa . Se unge o tigaie  cu ulei 1-2 picaturi,se incinge bine tigaia ,apoi se adauga cate un polonic din compozitia de clatite ...Se rumenesc usor...

Ciorba de pui cu paste spirale

In Ciorbe la 17 Noi 2013

Tacamul de pui se curata,se parleste si apoi se spala cu apa rece si se pune intr-o oala cu apa si sare. Cand incepe sa clocoteasca apa,luam cu spumiera spuma de deasupra. Curatam legumele,le spalam.Le tocam cubulete si le adaugam la ciorba impreuna cu sarea. Intr-un castron punem...

Piept de pui pane cu cartofi la cuptor si pulpe de pui

In Pui la 17 Noi 2013

Pieptul de pui se spala cu apa rece si se pune la scurs.Dupa ce s-a scurs il taiem fasii lungi si il fragezim putin cu ciocanul de snitele. Punem putina sare si il trecem prin faina . Intr-o farfurie adanca amestecam ouale cu putina sare. Dam fasiile de piept prin ou apoi iar prin faina...

Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata

In Torturi la 15 Noi 2013

Intai preparam blatul : Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se...

Supa cu galuste si carne de curcan

In Supe la 15 Noi 2013

Punem pulpele la fiert intr-o oala mai maricica. Cand incep sa fiarba ,luam spuma de deasupra cu spumiera. Adaugam sare. Curatam legumele.Le spalam cu apa rece. Le adaugam intregi  in supa . Separat se bat cu telul 2 oua, se adauga putina sare si gris pana cand compozitia...

Sandwich cu rulouri de sunca presata

In Sandvisuri la 15 Noi 2013

Se ung feliile de paine cu branza.Se adauga peste prima felie de paine 1 felie de sunca . Gogosarul se curara de seminte ,se spala,apoi se lasa putin la scurs. Mai adaugam deasupra cealalta felie de paine unsa cu branza  . Rulam 3 felii de sunca si adaugam in mijloc 3 batoane de...

Muraturi asortate

In Muraturi la 14 Noi 2013

Se curata legumele,se spala cu apa rece, apoi se lasa putin la scurs ...  Se aseaza legumele in borcane mari . Eu am avut 1 borcan de 4kg si inca 2 de 1,700kg. Continutul unui plic se amesteca cu 1,75l apa,0,3 l otet si 150g zahar. Compozitia obtinuta se pune la fiert3-5...

Fresh exotic

In Cocktail la 14 Noi 2013

Se curata fructele,apoi se pun in blender. Se mixeaza bine. Fresh-ul obtinut se pune intr-un pahar, se adauga 2 cuburi de gheata. Se serveste rece!

Portia de vitamine din Brazilia

In Salate la 14 Noi 2013

Se curata fructele . Bananele se taie rondele. Ananasul si sharon-ul se taie bucatele . Se pun intr-o salatiera,se adauga 200 ml iaurt de baut . Se serveste imediat!     

Prajitura cu budinca de ciocolata si sos caramel

In Prajituri la 12 Noi 2013

Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava...

Salata asortata cu piure de cartofi

In Salate la 12 Noi 2013

Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...

Piftie de purcel

In Porc la 11 Noi 2013

Se curata capatana de porc si adidasii(adica piciorusele)...se parlesc bine...apoi se spala cu apa rece.Se pun la fiert cu putina sare si cu boabe de piper.Puneti o cantitate mai mare de apa intr-o oala atunci cand puneti sa fiarba carnea,capatana de porc si adidasii. Lasati sa fiarba bine...

Savarine de casa

In Prajituri la 10 Noi 2013

Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava...

Rulada cu dovleac

In Prajituri la 10 Noi 2013

Amestecam dovleacul ras cu 250 g zahar si cu 2 linguri de ulei si il punem la calit intr-o cratita. Separat galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar. Apoi amestecam galbenusurile cu...

Prajitura cu mere si bezele

In Prajituri la 9 Noi 2013

Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu 200 g de zahar. Cand pasta se deschide la culoare se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt, si se amesteca bine pana rezulta un amestec fara cocoloase. Se adauga zaharul vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si se...

Sarbusca de cartofi cu coasta de porc

In Porc la 7 Noi 2013

Scaricica de porc se spala ,apoi se pune in apa fiarta .Lasam sa dea un clocot si aruncam apa in care a fost oparita carnea.Apoi punem alta apa ca sa fiarba scaricica,iar cand sunt aproape fierte le punem intr-o cratita unsa in prealabil cu ulei . Se curata cartofii de coaja .Se spala...

Tocanita cu inimioare de pui si legume

In Pui la 6 Noi 2013

Se spala inimioarele ,se curata,apoi se prajesc intr-o tigaie cu ulei .Adaugati si 100ml apa in tigaie ,pentru ca inimioarele sa fiarba bine si sa nu fie tari.Se scot dupa ce s-au prajit separat intr-o farfurie adanca si se acopera farfuria. Se curata conopida,se spala si apoi se pune intr-o...

Salata de ciuperci

In Salate la 5 Noi 2013

Se scot ciupercile din borcan,se aseaza intr-o strecuratoare,se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs .Dupa 5 minute se toaca marunt ciupercile,se adauga maioneza si cateii de usturoi zdrobiti (curatati de coaja si spalati) . Punem putina sare si amestecam bine salata de ciuperci. Servim...

Mamaliguta pentru bebelusi cu branza gouda

In Mancare copii la 5 Noi 2013

Mod de preparare mamaliguta: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel, pentru a nu se forma cocoloase. Apoi punem grisul. Dupa ce am amestecat bine,mai...

Mix de fructe cu sos caramel

In Dulciuri la 4 Noi 2013

Se curata fructele,se feliaza si se aseaza frumos pe un platou. Sosul caramel se prepara asfel : Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam...

Ciorba de perisoare din piept de pui

In Ciorbe la 3 Noi 2013

Se dezoseaza pieptul de pui,se spala cu apa rece,apoi se toaca prin masina de tocat. Curatam cepele ,le spalam , apoi 2 cepe curatate se toaca prin masina de tocat sau se dau pe razatoarea mica. Adaugam la compozitia de perisoare,sarea,mararul (spalat si tocat marunt),ouale,3 linguri de orez...

Musaca de cartofi cu piept de gaina

In Mancaruri cu carne la 2 Noi 2013

Pieptul de gaina se dezoseaza,se spala cu apa rece apoi se da prin masina de tocat impreuna cu grasimea de la gaina,ceapa , usturoiul si mararul ( curatate si spalate in prealabil) .Adaugam apoi sare,piper si 1 ou .Amestecam bine compozitia cu o lingura de lemn. Cartofii se curata de coaja,se...

Tortellini umplute cu jambon si smantana

In Tortellini la 1 Noi 2013

Se pun 2l de apa cu sare intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga tortellini. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, apoi se opreste flacara. Acoperim oala cu un capac si o lasam 10 minute acoperita. Intre timp smantana o...

Clatite pufoase reteta cu gem de gutui

In Prajituri la 31 Oct 2013

Clatite pufoase reteta Se bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi apa minerala,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa . Se unge o tigaie  cu ulei 1-2 picaturi,se incinge bine tigaia ,apoi se adauga cate un polonic din compozitia de...

Varza calita cu costita afumata si mamaliguta

In Porc la 31 Oct 2013

Se pune uleiul intr-o cratita.  Ceapa se curata,se spala apoi se toaca marunt. Se pune la calit in cratita pana capata  o culoare aurie. Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem  200ml apa si costita taiata in bucati mari...

Rosii umplute cu icre de casa

In Crap / Caras la 30 Oct 2013

Curatam icrele de pielite si punem putina sare deasupra ...il lasam 15 minute la frigider. Dupa 15 minute, punem icrele intr-o strecuratoare, punem strecuratoarea sub un jet de apa rece, lasam putin la scurs, apoi rasturnam icrele intr-un bol mai inalt. Adaugam cate putin ulei cam o lingura si...

Supa de urzici cu oua

In Supe la 29 Oct 2013

Se oparesc urzicile si prima apa se arunca ,apoi curatam legumele si le spalam bine cu apa rece.Tocam cubulete mici cepele,morcovul ,pastarnacul.ardeiul.Punem urzicile la fiert intr-o oala ,adaugam sare,apoi restul de legume pe rand.  Rosiile se oparesc separat intr-o craticioara,apoi se...

Cus-cus cu pulpe de pui grill si salata de varza rosie

In Pui la 28 Oct 2013

Se pun intr-o cratita 2l apa cu putina sare si se lasa cam 20 minute sa clocoteasca. In momentul cand clocoteste apa,adaugam cus cus-ul si amestecam pentru a nu se lipi bobitele intre ele. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. Apoi oprim flacara de la aragaz si acoperim...

Ardei gras rosu umplut cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2013

Se curata ardeii de seminte,se spala cu apa rece si se lasa la scurs cu partea curatata in jos. Intr-un castron se amesteca branza cu smantana ,se adauga putina sare . Se umplu ardeii cu crema de branza si se orneaza fiecare ardei cu masline.

Afisate 61 - 90 din 108 retete    

Postari recente

publicat la 20.06.2015

Bulz rapid

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ai probleme în carieră? Ieși repede din ea și exploatează altceva. Sau pe altcineva.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]