10 savarine
Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava de la aragaz cu ulei si faina si asezam formele de copt pe mijlocul tavii.Turnam cu lingura compozitia de blat ,cam 2 -3 linguri la fiecare forma.
Lasam la cuptor 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca.Apoi scoatem tava si punem formele sa se racoreasca.
Intre timp preparam siropul :
Punem apa cu zaharul si esenta intr-o cratita si lasam pe aragaz pana se topeste zaharul.Apoi inchidem flacara de la aragaz si lasam siropul sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racit siropul,insiropam briosele timp de 1 minut intorcandu-le de pe o parte pe alta ,apoi le scoatem pe un gratar . Taiem capacelele de la savarine , le asezam separat.Pe savarine adaugam 3-4 linguri de sirop in mijloc ,ornam cu frisca cu ajutorul unui pos,punem capacelele deasupra .
Prepararea jeleului :
Intr-un pahar punem apa ,zaharul si plicul de gelatina si amestecam energic timp de 1 minut.
Punem jeleul obtinut peste savarine si asezam savarinele in frigider timp de 1 ora ,apoi le putem servi.