Reteta delicioasa de Sarmale ca la mama acasa
40 sarmale delicioase vor iesi din aceasta reteta
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: carne tocata, orez, ceapa, rosii tocate, varza murata
Ingrediente pentru Reteta delicioasa de Sarmale ca la mama acasa:
Cum se prepara Reteta delicioasa de Sarmale ca la mama acasa:
Se curata ceapa, se spala, se toaca marunt. Orezul se alege, apoi se spala.
Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie, apoi se adauga sare, condimentul pentru sarmale si marar ( spalat si tocat marunt) .
Varza se spala si se scoate fiecare frunza, usor ca sa nu se rupa. La fiecare foaie se taie cotorul, apoi se taie pe jumatate. Pe fiecare jumatate de foaie se pune o lingura de compozitie de sarmale. Se infasoara apoi sarmaua si se indoaie capetele in interior, ca sa nu se desfaca. Cotoarele care au ramas se pot toca marunt.
Intr-un ceaun mai inalt uns cu ulei adaugam varza tocata marunt sau cotoarele tocate, iar peste stratul de varza asezam sarmalele in sensul acelor de ceasornic.
Dupa ce asezam toate sarmalele in ceaun, punem apa cat sa acopere putin.
Punem ceaunul in cuptor la foc potrivit. Cand sunt aproape gata, se mai adauga rosiile tocate cubulete si putin cimbru.
Mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin si sarmalele sunt gata pentru a fi servite!
Va indemn sa incercati si reteta de Sarmale traditionale sau reteta Sarmalute in foi de varza murata-la cuptor
Va recomandam cu drag si reteta Sarmale de post cu ciuperci