Se pun intr-o cratita 2l apa cu putina sare si se lasa cam 20 minute sa clocoteasca. In momentul cand clocoteste apa,adaugam cus cus-ul si amestecam pentru a nu se lipi bobitele intre ele. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. Apoi oprim flacara de la aragaz si acoperim cratita cu un capac. Lasam acoperit inca 5-10 minute.
Intre timp preparam amestecul de legume.Curatam cepele,ardeiul,morcovul si patrunjelul.Le spalam cu apa rece si apoi tocam cepele marunt,ardeiul,iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici .Verdeata o tocam marunt.
Dupa ce le-am pregatit, punem legumele la calit adaugand putina sare si piper .
Lasam sa se rumeneasca putin legumele.
Punem cus cus-ul intr-o strecuratoare si lasam putin la scurs,apoi amestecam cus cus-ul cu legumele calite si mai adaugam dupa gust sare.
Pulpele de pui se parlesc putin,se taie pe jumatate,se spala cu apa rece si se pun intr-un castron .Se adauga condimente de pui si se lasa putin la macerat.
Inainte de a fi puse pe grill,se cresteaza putin .Lasam apoi pulpele pe grill pana se rumenesc.
Cat timp se fac pulpele,pregatim salata de varza rosie.
Curatam varza,scoatem cotorul, apoi o spalam cu apa rece si o taiem fasii subtiri (fideluta).Adaugam sare,piper,ulei si otet dupa gust.
Pe o farfurie asezam cus-cus-ul cu legume si pulpitele rumenite alaturi.Se servesc cu salata de varza rosie .