Sarbusca de cartofi cu coasta de porc

de Krystyan Trendy in Porc, 7 Noi 2013 | 3050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 scaricica de porc
  • 8 cartofi
  • 1 lingura de ulei
  • 2 capatani de usturoi
  • 500 g iaurt/lapte batut/Sana
  • 1 legatura de marar proaspat
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarbusca de cartofi cu coasta de porc:

Scaricica de porc se spala ,apoi se pune in apa fiarta .Lasam sa dea un clocot si aruncam apa in care a fost oparita carnea.Apoi punem alta apa ca sa fiarba scaricica,iar cand sunt aproape fierte le punem intr-o cratita unsa in prealabil cu ulei .

Se curata cartofii de coaja .Se spala  bine si apoi ii asezam in cratita unsa .

O capatana de usturoi se curata,se spala si apoi se taie rondele mici .Rondelele de usturoi se adauga peste cartofi .Adaugam sarea si piperul si punem apa ,atat cat sa acopere putin.Punem folie de aluminiu deasupra si punem cratita in cuptor la foc potrivit 30-40 minute .Dupa ce s-au fiert toate se adauga mararul tocat marunt si 400 g iaurt .Se mai lasa 5 minute la cuptor. Separat preparat o crema de iaurt cu usturoi :

Cealalta capatana de usturoi se curata,se spala cateii de usturoi si se piseaza bine .Amestecam cu o lingura de ulei ,100 g iaurt si sare .Omogenizam bine pana obtinem o crema .

Sarbusca cu cartofi si scaricica de porc se serveste calda iar in farfurie punem cate o lingura sau doua ,dupa preferinte ,de crema de iaurt cu usturoi .

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarbusca de cartofi cu coasta de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
''Talmes balmes''