ionela2682

1

Bucataras
incepator

constanta

Bucataras din 03.02.2010

RETETE360
PRIETENI212
Retete

Tort fraged cu dulceata de capsune

In Dulciuri la 8 Iun 2011

-se freaca untul cu zaharul pudra -se adauga galbenusurile unul cate unul,amoniacul stins,aromelesi la sfarsit faina -se framanta un aluat potrivit de tare,se lasa sa se odihneasca 30 minute -se imparte aluatul in 4 parti egalesi se intind foi groase de 1 cm -se asaza in forma de tort...

Chec din albusuri

In Prajituri la 7 Iun 2011

-Albusurile se bat spuma tare cu putina sare -se dauga zaharul,se continua mixarea pana ce este complet topit -adauga faina =>se omogenizeaza si se dauauga stafidele curatate si spalate bine -se toarna in tava de chec uns cu ulei si tapetata cu faina.iar deasupra se presara ciocolata...

Cozonac

In Dulciuri la 5 Iun 2011

-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul,se dauga apoi aromele -se incepe adaugarea fainii framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai  inmuia in momentul in care se adauga uleiul) --incepem sa adaugam putin cate putin ulei...

Negresa cu bezea

In Prajituri la 5 Iun 2011

Blatul: -se mixeaza bin toate ingredientele de mai sus..fara a le pune intr-o ordine anume -se toarna in tava cu hartie de copt (20/30 cm) se coace pana trece testul scobitorii Bezeaua -peste albusurile spuma tare adaugam zaharul ....mixam pana se topeste complet -turnam...

Clatite cu branza si stafide la cuptor

In Dulciuri la 2 Iun 2011

Clatitele se vor umple cu amestecul de zahar stafide,oua si branza->se ruleaza si se vor aseza uniform in tava uns cu ulei si tapetata cu pesmet -se amesteca 2 oua cu 200 ml iaurt ,se vor turna peste clatite -se rade branza tare de vaca din belsug -se da la cuptor pana se rumeneste...

Mini cozonacei

In Dulciuri la 2 Iun 2011

-zaharul si drojdia se dizolva in laptele caldut.adaugam si aromele -in lapte adaugam si galbenusurile..incepem sa adaugam faina cat sa obtinem un aluat mai tarisor -incepem sa framantam adaugand uleiul pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini. -acoperim vasul si-l lasam sa se...

Margarete cu sos si carne

In Paste la 2 Iun 2011

Se pun pastele la fiert comform indicatiilor de pe pachet -ceapa se caleste in putin ulei ,se adauga carnea si se tine pana se rumeneste putin bulionul in dizolvam in 1/2 cana apa si-l turnam peste amestecul de carne -adaugam condimentele,sarea si piperul,frunza de dafin si lasam pe foc...

Fursecuri cu gem

In Dulciuri la 2 Iun 2011

-ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul si sarea dupa care in fir subtire adaugam uleiul,mixand in continuare -adaugam faina ,praful de copt ,aromele (daca dorim ) -omogenizam compozitia -formam fursecurile ,cu spitul sau cu ajutorul a doua linguri,facem o adancitura cu degetul...

Tort ciocolatos

In Torturi la 29 Mai 2011

-albusurile batute spuma cu putina sare,adauga zaharul si mixam  pana obtinem  bezea -galbenusurile se amesteca cu 3-4 lg ulei si cacao -se combina cele doua compozitiii,se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza compozitia -se toarna in tava de tort cu...

Briose cu cacao

In Dulciuri la 28 Mai 2011

-albusurile se mixeaza bine cu putina sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem bezea -galbenusurile se bat cu putin ulei ,se adauga si cacaua -se amesteca cele doua compozitii si se adauga faina -se toarna in tava de briose ,se coc pana trec testul scobitorii Frisca se bate...

Briose fluturas

In Dulciuri la 27 Mai 2011

Mixam bine ingredientele de mai sus si turnam compozitia obtinuta in tava de briose cu hartiute de copt (ale mele sunt home- made),se dau la cuptor pana devin aurii sitrec testul scobitorii -le lasam sa se raceasca -intre timp preparam budinca conform indicatiilor de pe plic -Taiem cate...

Spirale cu scortisoara si stafide

In Dulciuri la 25 Mai 2011

In laptele caldut se dizolva drojdia dar si zaharul,se adauga aromele -se adauga faina cat sa iasa un aluat destul de tarisor ,se incepe adaugarea uleiului caldut si se framanta pana il inglobam pe tot (200 ml)dupa care adaugam stafidele -se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza...

Guvide prajit

In Peste la 25 Mai 2011

Guvidele se curata de intestine,se spala bine,se sareaza si pipereaza -se trece prin ou batut si dupa prin faina -se prajesc in ulei incins  

Batoane Bounty

In Dulciuri la 25 Mai 2011

-albusurile se bat spuma tare cu putina sare dupa care se adauga zaharul,se mixeaza pana se dizolva complet se adauga nuca de cocos si se omogenizeaza -se toarna compozitia in tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30 min la 180 grade -se...

Pilaf cu legume si sofran

In Mancaruri de post la 22 Mai 2011

Se pune ceapa la calit.Peste ceapa se adauga amestecul de legume congelate ,se tine pana se inmoaie putin. Sofranul se dizolva intr-o cana de apa calda si se pune peste amestecul de legume. Se adauga orezul spalat dar si celelalte 3 cani de apa,se da focul mic ,se acopera cratita si se tine...

Tort cu iaurt si visine

In Torturi la 22 Mai 2011

-albusurile se bat spuma cu putina sare dupa care se adauga zaharul, -se continua mixarea pana obtinem bezeaua -galbenusurile se amesteca cu uleiul,se toarna peste bezea, -se adauga faina si se omogenizeaza compozitia cu  miscari usoare de jos in sus -se toarna in tava de tort...

Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake

In Dulciuri la 22 Mai 2011

 -pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade - se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos,  se adauga coaja de lamaie, esenta  de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare  -faina se amesteca cu praful de copt si sarea...

Prajitura cu bezea si nuca de cocos

In Prajituri la 17 Mai 2011

-se amesteca bine ingredientele de mai sus si se imparte aluatul in doua -se intinde o parte din aluat ,intre doua foi de plastic ,se asaza in  tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt  - peste aceasta se asaza bezeaua din nuca de cocos -albusurile se bat...

Pogacele cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2011

-am amestecat totul in robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat omogen -am acoperit aluatul su un servet si am lasat sa se odihneasca pana si-a dublat volumul -intre timp ne ocupam de jumari pe care deoarece eu le aveam proaspete a trebuit sa le topesc -dupa ce s-au racit se baga in...

Rulouri din carne de porc cu cascaval

In Porc la 17 Mai 2011

-carnea se transaza in felii subtiri ,se bate cu ciocanul de snitele.-se sareaza si pipereaza -se pune o feliuta de cascaval si se ruleaza -din ou,faina,lapte se face un aluat mai gros ca cel de clatite prin care se trec rulourile -se prajesc in ulei incins.

Cornuri infoiate

In Dulciuri la 15 Mai 2011

Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat potrivit de tare care se va lasa la crescut ,la temperatura camerei, pana ce-si dubleaza volumul -dupa ce a crescut se intinde o foaie de 0,5 cm grosime ,se intinde uniform un strat de margarina (250g)  se impatureste  de mai...

Prajitura "turnata "cu dovleac

In Prajituri la 10 Mai 2011

Pregatirea umpluturii: -dovleacul ras se pune la calit cu putin ulei si zaharul dupa gust ( eu am adaugat si 2 plicuri de zahar vanilat),dupa gust se poate adauga scortisoara si nucsoara -se tine pe foc pana scade zeama ,se lasa la racit Pregatirea aluatului:...

Briose cu seminte de mac (Poppy Seed Muffins)

In Prajituri la 6 Mai 2011

  -intr-un castron se amesteca faina cu semintele de mac,sarea si bicarbonatul de sodiu -Separat in alt bol se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine pufos -se adauga ouale pe rand,amestecand foarte bine dupa fiecare -se adauga iaurtul...

Chocolate Banana Cake(Prajiura cu ciocolata si banane)

In Prajituri la 1 Mai 2011

-intr-un castron se mixeaza ingredientele umede -in alt castron se cern ingredientele uscate -bananele se paseaza -adaugam ingredientele umede in cele uscate+bananele si mixam bine -turnam compozitia in tava(20x30) cu hartie de copt -se coace pana trece testul scobitorii -se...

Prajitura cu mere rase

In Prajituri la 14 Apr 2011

-zaharul se dizolva prin mixare in ulei dupa care adaugam bicarbonatul stins , faina dupa care merele rase...omogenizam bine ,adaugam aromele -turnam in tava cu hartie de copt ,deasupra presaram nuca rasa -coacem pana se rumeneste frumos

Prajitura Greta Garbo

In Prajituri la 14 Apr 2011

Prepararea aluatului pentru foi: -faina ,sarea ouale,bicarbonatul stins si faina se amesteca -daca nu vi se leaga compozitia puteti adauga putin lapte caldut,la mine nu a fost cazul pentru ca s-a legat si aluatul a iesit asa cum trebuia, -aluatul obtinut se impate in 3 sau 4 bucati in...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 14 Apr 2011

Zaharul si apa se pun pe foc pana se leaga bine siropul ,dupa care se trage de pe foc si se adauga untul amestecand pana se topeste. Laptele praf se amesteca cu cacaua peste care vom turna si amesteca in acelas timp siropul cu unt. Adaugam esenta,nucile ,stafidele,alunele si...

Prajitura cu iaurt

In Prajituri la 8 Apr 2011

-zaharul se mixeaza cu galbenusurile pana se albesc,dupa care se adauga iaurtul si uleiul -albusurile se bat spuma cu putina sare ,se adauuga in compozitia de mai sus cu miscari blande de jos in sus -faina se cerne impreuna cu praful de copt -se aduga treptat in compoziti ade iaurt -se...

Briose cu lamaie

In Prajituri la 24 Mar 2011

-Se mixeaza untul cu zaharul pana devine pufos,dupa care adaugam unul cate unul ouale mixand dupa fiecare -adauga aromele(coaja de lamaie si esenta de vanilie)dar si laptele -in alt bol se cerne faina impreuna cu sarea si praful de copt,se incepe adaugarea fainii cu ajutorul...

Gogosele mexicane-Churros

In Dulciuri la 12 Mar 2011

Se procedeaza in felul urmator: -apa impreuna cu sarea si uleiul se pun la fiert iar in momentul in care acestea vor clocotii se trage cratita de pe foc si se adauga toata faina deodata mixand foarte bine. -se lasa sa se raceasca dupa care se adauga rand pe rand ouale amestecand bine dupa...

Afisate 181 - 210 din 360 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2016

Bia -2 ani

publicat la 29.07.2014

Bia...botez!

publicat la 09.05.2014

BIANCA _ELENA

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Retete preferate
Macrou vienez

Voturi:4

Prajitura deliciu

Voturi:59

Tort Amandina

Voturi:42

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]