Blat:
Crema de iaurt:
Jeleu
-albusurile se bat spuma cu putina sare dupa care se adauga zaharul,
-se continua mixarea pana obtinem bezeaua
-galbenusurile se amesteca cu uleiul,se toarna peste bezea,
-se adauga faina si se omogenizeaza compozitia cu miscari usoare de jos in sus
-se toarna in tava de tort cu inel detasabil si se coace pana se rumeneste frumos
-dupa ce blatul s-a racit il insiropam cu zeama de compot
-se presara visine fara samburi, 1 cana iaurt simplu gras, 1 cana frisca lichida, 1 plic de gelatina ,5 lg zahar
-peste frisca batuta se adauga iaurtul amestecat cu zaharul
-gelatina se hidrateaza pentru 5 min in 1/2 cana de apa dupa care se pune la baie de aburi sa se dizolve ( atentie sa nu fiarba)si se adauga in compozitia de mai sus si se omogenizeaza
-se toarna compozitia obtinuta peste blatul cu visine si se niveleaza frumos
-se da la rece pentru cel putin 1/2 ora dupa care se va dizolva 1 plic de gelatina intr-o cana (200 ml)zeama de compot se lasa 5 min sa se hidrateze dupa care se pune pe baie de aburisa se dizolve...
se lasa sa se racoreasca putin si se toarna peste tort ,se da iar la frigider pana se intareste .