Prajitura cu bezea si nuca de cocos

de ionela2682 in Prajituri, 17 Mai 2011 | 23427 vizualizari

 

Una dintre prajiturile mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi:
  • 150 g unt sau margarina
  • 150g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg smantana
  • 2 linguri cacao
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 2-3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • Ingrediente pentru bezeaua de cocos:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si nuca de cocos:

-se amesteca bine ingredientele de mai sus si se imparte aluatul in doua

-se intinde o parte din aluat ,intre doua foi de plastic ,se asaza in  tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt 

- peste aceasta se asaza bezeaua din nuca de cocos

-albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta este topit complet,se adauga nuca de cocos si se omogenizeaza compozitia.

-peste bezea se asaza cea de-a doua foaie

-se da la cuptor pentru 20-25 min la 180de grade.

-se lasa la racit Intre timp preparam

crema

-se mixdeaxa bine ingredientele de mai sus -se pune la baie de aburi pana se ingroasa

 -se lasa sa se raceasca

-se mixeaza untul,adaugandu-se cate o lingura din compozitia fiarta

-peste blatul racit se asaza in strat uniform crema ,se rade ciocolata din belsug si se da la rece pentru cel putin 2 ore.

-se portioneaza cu un cutit foarte ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajiturica prajiturelelor