Carnea de porc se taie cubulete mici, se pune in vasul slow cookerului Crock-Pot , se stropeste cu ulei de masline, punem condimente dupa gust, vinul si putina apa cat sa acopere.
Setam functia High pentru circa 3 ore.
Dupa 2 ore punem ceapa tocata marunt si dovlecelul taiat rondele.
Se...
Vinetele se spala bine, se sterg cu un prosop de bucatarie, se taie pe lung in doua bucati, se asaza in vasul slow cookerului Crock-Pot .
Se seteaza functia High pentru 3 ore.
Cand sunt coapte, se scot din vas, se curata de coaja si se lasa la scurs.
Se toaca marunt, pentru a pregati...
Carnea de porc se lasa peste noapte la marinat, cu ulei de masline, condimente dupa gust si frunze de rozmarin proaspat.
Se pun bucatiile marinate in vasul slow cookerului Crock-Pot , setam functia High pentru 3 ore, punem putina apa, acoperim vasul si lasam sa se pregateasca carnea.
Dupa...
Dovleceii se spala bine, se taie in 2 bucati egale, se pastreaza o felita de la fiecare ( pentru a acoperi dupa), se scobeste mijlocul cu grija sa nu se rupa.
Carnea tocata se amesteca impreuna cu condimentele, ceapa tocata marunt si ciupercile taiate bucati mic.
Se umple fiecare bucata de...
Aripile de pui le-am taiat in doua, le-am clatit bine si le-am pus in vasul slow cookerului Crock-Pot .
Punem condimentele, stropim cu ulei de masline, apa cat sa acopere, adaugam si ceapa tocata marunt, setam la functia high pentru circa 3 ore.
Dupa circa 2 ore, cand puiul e facut, se...
Fasolea se spala bine sub jet de apa rece, se scurge, se arunca boabele inchise la culoare sau impuritatile ramase, si se pune in vasul de la slow cookerul Crock-Pot .
Punem apa cat sa acopere, setam functia High pentru 2-3 ore.
Dupa circa 1 ora, punem si morcovii curatati de coaja si...
Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se taie cubulete, la fel se procedeaza si cu ceapa si se pun in vasul slow cooker-ului Crock-Pot .
Se acopera cu apa, se pun condimente, se seteaza functia Hight pentru 1 ora.
Cand s-a terminat timpul, se pun legumele intr-un robot de...
Crevetii se curata foarte bine de coaja, cap, coada, apoi se pun intr-un castron, dupa care se clatesc in apa rece.
Intr-un wok punem ulei de masline, 2-3 bucati de usturoi strivit si margarina.
Adaugam crevetii condimentati in prealabil si stropiti cu ulei de masline.
Se lasa la foc...
Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca cu un servet de bucatarie, se taie si se condimenteaza pe ambele parti.
Se pune o frunza de busuioc, felii de coppa si felie de cascaval.
Se inchide pieptul de pui cu scobitori si se pun intr-o tava pe hartie de copt, in cuptorul preincalzit....
Calamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa.
Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare de usturoi putin strivit si fulgi de peperoncino, lasam sa se incalzeasca putin.
Se pun inelele de...
Puiul se spala, se sterge cu prosoape de hartie, se cresteaza, se baga unt pe sub piele, se presara condimente si se unge cu ulei de masline.
Punem intr-o tava de ceramica, cu putina apa, si turnam deasupra sucul de portocale stors.
Se acopera cu folie de aluminiu, se da la cuptor pentru...
Coservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat.
Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin ulei de masline, piper si se mixeaza bine pana devine totul o pasta; daca mai este nevoie, se mai...
Cocoseii de munte se clatesc sub jet de apa, se sterg cu prosoape de hartie.
Intr-un bol se pun condimentele, uleiul de masline si zeama de lamaie stoarsa, se amesteca bine si se ung pe ambele parti cocoseii de munte.
Se pune si jumatatea de lamaie stoarsa, firele de usturoi verde si...
Broccoli se taie in bucati mici, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare.
Intr-o alta craticioara taiem morcovul si zucchini si le punem la fiert, la sfarsit adaugam si leurda si rosiile.
Ceapa se toata marunt si se caleste cu ulei de masline.
Cand legumele sunt...
Orezul se clateste sub jet de apa si se pune in vasul de la slow cooker Crock-Pot.
Punem cutia de lapte de cocos, se amesteca, se seteaza functia High pentru 3.30-4 ore.
Intre timp se mai amesteca usor, daca mai este nevoie se mai completeaza cu lapte de cocos.
La sfarsit punem...
Oul se pune in apa cu sare la fiert.
Avocado se curata, se da prin robotul de bucatarie pentru a-l marunti.
Ceapa se toaca marunt, se pune peste avocado,la fel si oul fiert taiat cubulete.
Se condimenteaza dupa gust si se pune zeama de lamaie.
Se face o pasta cu blenderul.
Se...
Carnea de porc se spala, se taie cuburi si se pune intr-un ceaun cu ulei de masline, sa se rumeneasca putin pe toate partile.
Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba carnea.
Cand carnea e aproape fiarta, se pune ceapa tocata marunt, se mai pune putina apa, sa fiarba si condimentele....
Ciresele se lasa la decongelat intr-o strecuratoare, sa se scurga de zeama.
Aluatul trebuie sa fie la temperatura camerei; se decupeaza cu un pahar forme, se umplu cu cirese, se impacheteaza si cu o furculita se modeleaza pe margini pentru a se inchide bine.
Se pun pe o hartie de copt, se...
Broccoli se spala bine, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare.
Se adauga si o ceapa alba curata.
Cand sunt fierte se scot intr-un castron, zeama se lasa deoparte.
Se pun legumele intr-un blender, se toarna cate 1 polonic din zeama, in functie de cat...
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se lasa deoparte.
Faina se cerne si se pune in bolul robotului de bucatarie, se pun doar 400 gr, dar daca mai este nevoie se mai adauga.
Se pune praful se sare, untul cuburi si se da drumul robotului la o treapta mica....
Bucata de muschi de vita am pus-o la marinat cu ulei de masline si condimente si am lasat-o peste noapte la frigider.
A doua zi, intr-o tigaie, am pus muschiul de vita la rumenit pe toate partiile, la foc iute, dupa care se scoate pe un platou, se unge cu mustar peste tot.
Ciupercile se...
Somonul se taie bucati mici, se amesteca cu ceapa tocata, piper si ulei de masline, se lasa peste noapte la macerat.
Pe o farfurie se pune un inel rotund pentru forma, punem crema de branza, o presam bine.
Deasupra punem somonul macerat, dam la frigider pentru cateva ore, dupa care scoatem...
In bolul unui robot de bucatarie se pune faina,galbenusuriile si untul taiat cubulete la temperatura camerei,zaharul si drojdia,sarea si coaja de portocala si se mixeaza aluatul la viteza mica,laptele se pune putin cate putin si se mareste putin viteza,se lasa sa se framante circa 10 minute....
Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.
Pulpa de manzat se curata de pielite si se pune la fiert.
Mazarea o scurgem de zeama si o punem intr-un castron.
Castravetii se taie cubulete,la fel si gogosarii si se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama.
Cartofii fierti,se...
Cu o seara inainte se pregateste blatul de tort.
Albusurile se separa si se mixeaza cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul pudra si cel vanilat.
Se pun galbenusuriile si esenta si se mixeaza in continuare.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt,se amesteca usor cu o...
Bucatile de ciolan afumat impreuna cu pancetta cuburi se pun intr-o cratita cu putin ulei de masline cateva minute pana se rumenesc putin.
Se pune apa cat sa acopere si se lasa la fiert.
Se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, daca scade apa se completeaza, iar dupa circa 30...
Preparare Reteta delicioasa de paste cu somon si smantana
Intr-o cratita se pune apa cu sare, se lasa sa clocoteasca si se pun pastele, se lasa cat scrie pe punga/sau cutie.
Cand sunt gata, se scurg de zeama si se pastreaza putin din zeama in care au fiert.
Somonul eu l-am avut...
Intr-o cratita punem apa cu sare, iar cand incepe sa clocoteasca, punem mini gnocchi la fiert cateva minute, cat scrie pe fiecare punga.
Intr-o tigaie punem putin unt, ceapa taiata rondele si peperoncino cat mai marunt sau se poate lasa intreg; cand se inmoaie putin ceapa, se adauga tonul...
Merele se spala foarte bine, se dau pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita preincalzita.
Se adauga zaharul, merele se calesc aproximativ 10 minute pana cand se vor inmuia si lichidul va disparea. Se opreste aragazul, se pune scortisoara, se amesteca foarte bine si se lasa sa se raceasca....
Se pune pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa si 2 linguri otet si sare.
Cand incepe sa fiarba apa, se pune limba spalata si se acopera cu un capac.
Se da in clocot 3-4 minute, dupa care se ia de pe foc si se lasa in apa calda inca vreo 10 minute.
Se scoate pe un tocator limba de...
Tocanita de porc cu zucchini la slow cooker Crock-Pot
Carnea de porc se taie cubulete mici, se pune in vasul slow cookerului Crock-Pot , se stropeste cu ulei de masline, punem condimente dupa gust, vinul si putina apa cat sa acopere. Setam functia High pentru circa 3 ore. Dupa 2 ore punem ceapa tocata marunt si dovlecelul taiat rondele. Se...
Salata de vinete coapte la slow cooker Crock-Pot
Vinetele se spala bine, se sterg cu un prosop de bucatarie, se taie pe lung in doua bucati, se asaza in vasul slow cookerului Crock-Pot . Se seteaza functia High pentru 3 ore. Cand sunt coapte, se scot din vas, se curata de coaja si se lasa la scurs. Se toaca marunt, pentru a pregati...
Carne de porc cu rozmarin si cartofi la slow cooker Crock-Pot
Carnea de porc se lasa peste noapte la marinat, cu ulei de masline, condimente dupa gust si frunze de rozmarin proaspat. Se pun bucatiile marinate in vasul slow cookerului Crock-Pot , setam functia High pentru 3 ore, punem putina apa, acoperim vasul si lasam sa se pregateasca carnea. Dupa...
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot
Dovleceii se spala bine, se taie in 2 bucati egale, se pastreaza o felita de la fiecare ( pentru a acoperi dupa), se scobeste mijlocul cu grija sa nu se rupa. Carnea tocata se amesteca impreuna cu condimentele, ceapa tocata marunt si ciupercile taiate bucati mic. Se umple fiecare bucata de...
Papricas de pui la slow cooker Crock-Pot
Aripile de pui le-am taiat in doua, le-am clatit bine si le-am pus in vasul slow cookerului Crock-Pot . Punem condimentele, stropim cu ulei de masline, apa cat sa acopere, adaugam si ceapa tocata marunt, setam la functia high pentru circa 3 ore. Dupa circa 2 ore, cand puiul e facut, se...
Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot
Fasolea se spala bine sub jet de apa rece, se scurge, se arunca boabele inchise la culoare sau impuritatile ramase, si se pune in vasul de la slow cookerul Crock-Pot . Punem apa cat sa acopere, setam functia High pentru 2-3 ore. Dupa circa 1 ora, punem si morcovii curatati de coaja si...
Supa crema de cartofi si ceapa coapte la slow cooker Crock-Pot
Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se taie cubulete, la fel se procedeaza si cu ceapa si se pun in vasul slow cooker-ului Crock-Pot . Se acopera cu apa, se pun condimente, se seteaza functia Hight pentru 1 ora. Cand s-a terminat timpul, se pun legumele intr-un robot de...
Creveti decorticati in sos de lamaie
Crevetii se curata foarte bine de coaja, cap, coada, apoi se pun intr-un castron, dupa care se clatesc in apa rece. Intr-un wok punem ulei de masline, 2-3 bucati de usturoi strivit si margarina. Adaugam crevetii condimentati in prealabil si stropiti cu ulei de masline. Se lasa la foc...
Piept de pui cu coppa si cascaval la cuptor
Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca cu un servet de bucatarie, se taie si se condimenteaza pe ambele parti. Se pune o frunza de busuioc, felii de coppa si felie de cascaval. Se inchide pieptul de pui cu scobitori si se pun intr-o tava pe hartie de copt, in cuptorul preincalzit....
Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi
Calamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa. Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare de usturoi putin strivit si fulgi de peperoncino, lasam sa se incalzeasca putin. Se pun inelele de...
Pui cu sos de portocale la cuptor cu cartofi noi
Puiul se spala, se sterge cu prosoape de hartie, se cresteaza, se baga unt pe sub piele, se presara condimente si se unge cu ulei de masline. Punem intr-o tava de ceramica, cu putina apa, si turnam deasupra sucul de portocale stors. Se acopera cu folie de aluminiu, se da la cuptor pentru...
Humus in 2 culori
Coservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat. Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin ulei de masline, piper si se mixeaza bine pana devine totul o pasta; daca mai este nevoie, se mai...
Pui coquelets cu lamaie la cuptor
Cocoseii de munte se clatesc sub jet de apa, se sterg cu prosoape de hartie. Intr-un bol se pun condimentele, uleiul de masline si zeama de lamaie stoarsa, se amesteca bine si se ung pe ambele parti cocoseii de munte. Se pune si jumatatea de lamaie stoarsa, firele de usturoi verde si...
Supa crema de broccoli, zucchini si leurda
Broccoli se taie in bucati mici, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare. Intr-o alta craticioara taiem morcovul si zucchini si le punem la fiert, la sfarsit adaugam si leurda si rosiile. Ceapa se toata marunt si se caleste cu ulei de masline. Cand legumele sunt...
Orez cu lapte de cocos la slow cooker Crock-Pot
Orezul se clateste sub jet de apa si se pune in vasul de la slow cooker Crock-Pot. Punem cutia de lapte de cocos, se amesteca, se seteaza functia High pentru 3.30-4 ore. Intre timp se mai amesteca usor, daca mai este nevoie se mai completeaza cu lapte de cocos. La sfarsit punem...
Pasta de avocado cu ou si ceapa rosie
Oul se pune in apa cu sare la fiert. Avocado se curata, se da prin robotul de bucatarie pentru a-l marunti. Ceapa se toaca marunt, se pune peste avocado,la fel si oul fiert taiat cubulete. Se condimenteaza dupa gust si se pune zeama de lamaie. Se face o pasta cu blenderul. Se...
Tocana de gnocchi cu carne de porc
Carnea de porc se spala, se taie cuburi si se pune intr-un ceaun cu ulei de masline, sa se rumeneasca putin pe toate partile. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba carnea. Cand carnea e aproape fiarta, se pune ceapa tocata marunt, se mai pune putina apa, sa fiarba si condimentele....
Desert pachetele cu cirese
Ciresele se lasa la decongelat intr-o strecuratoare, sa se scurga de zeama. Aluatul trebuie sa fie la temperatura camerei; se decupeaza cu un pahar forme, se umplu cu cirese, se impacheteaza si cu o furculita se modeleaza pe margini pentru a se inchide bine. Se pun pe o hartie de copt, se...
Supa crema de broccoli si ceapa
Broccoli se spala bine, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Se adauga si o ceapa alba curata. Cand sunt fierte se scot intr-un castron, zeama se lasa deoparte. Se pun legumele intr-un blender, se toarna cate 1 polonic din zeama, in functie de cat...
Aluat foietaj
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se lasa deoparte. Faina se cerne si se pune in bolul robotului de bucatarie, se pun doar 400 gr, dar daca mai este nevoie se mai adauga. Se pune praful se sare, untul cuburi si se da drumul robotului la o treapta mica....
Beef Wellington
Bucata de muschi de vita am pus-o la marinat cu ulei de masline si condimente si am lasat-o peste noapte la frigider. A doua zi, intr-o tigaie, am pus muschiul de vita la rumenit pe toate partiile, la foc iute, dupa care se scoate pe un platou, se unge cu mustar peste tot. Ciupercile se...
Aperitiv crema de branza cu somon
Somonul se taie bucati mici, se amesteca cu ceapa tocata, piper si ulei de masline, se lasa peste noapte la macerat. Pe o farfurie se pune un inel rotund pentru forma, punem crema de branza, o presam bine. Deasupra punem somonul macerat, dam la frigider pentru cateva ore, dupa care scoatem...
Desert poale-n brau
In bolul unui robot de bucatarie se pune faina,galbenusuriile si untul taiat cubulete la temperatura camerei,zaharul si drojdia,sarea si coaja de portocala si se mixeaza aluatul la viteza mica,laptele se pune putin cate putin si se mareste putin viteza,se lasa sa se framante circa 10 minute....
Tort festiv salata de boeuf
Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare. Pulpa de manzat se curata de pielite si se pune la fiert. Mazarea o scurgem de zeama si o punem intr-un castron. Castravetii se taie cubulete,la fel si gogosarii si se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama. Cartofii fierti,se...
Tort centenar Romania
Cu o seara inainte se pregateste blatul de tort. Albusurile se separa si se mixeaza cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul pudra si cel vanilat. Se pun galbenusuriile si esenta si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt,se amesteca usor cu o...
Dovlecei zucchini cu ciolan afumat si pancetta
Bucatile de ciolan afumat impreuna cu pancetta cuburi se pun intr-o cratita cu putin ulei de masline cateva minute pana se rumenesc putin. Se pune apa cat sa acopere si se lasa la fiert. Se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, daca scade apa se completeaza, iar dupa circa 30...
Reteta delicioasa de paste cu somon si smantana
Preparare Reteta delicioasa de paste cu somon si smantana Intr-o cratita se pune apa cu sare, se lasa sa clocoteasca si se pun pastele, se lasa cat scrie pe punga/sau cutie. Cand sunt gata, se scurg de zeama si se pastreaza putin din zeama in care au fiert. Somonul eu l-am avut...
Mini gnocchi cu ton, peperoncino si smantana
Intr-o cratita punem apa cu sare, iar cand incepe sa clocoteasca, punem mini gnocchi la fiert cateva minute, cat scrie pe fiecare punga. Intr-o tigaie punem putin unt, ceapa taiata rondele si peperoncino cat mai marunt sau se poate lasa intreg; cand se inmoaie putin ceapa, se adauga tonul...
Desert placinta cu mere
Merele se spala foarte bine, se dau pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita preincalzita. Se adauga zaharul, merele se calesc aproximativ 10 minute pana cand se vor inmuia si lichidul va disparea. Se opreste aragazul, se pune scortisoara, se amesteca foarte bine si se lasa sa se raceasca....
Limba de vita cu ierburi si dovlecel la slow cooker Crock-Pot
Se pune pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa si 2 linguri otet si sare. Cand incepe sa fiarba apa, se pune limba spalata si se acopera cu un capac. Se da in clocot 3-4 minute, dupa care se ia de pe foc si se lasa in apa calda inca vreo 10 minute. Se scoate pe un tocator limba de...