Desert placinta cu mere

de Bya Ralu in Prajituri, 3 Noi 2018 | 3070 vizualizari

 

varianta inspirata de la Jamila cuisine
"inspirate de toamna"
super super buna!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 650 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr smantana
  • 2 oua
  • 10 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie optional
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 100 gr zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Merele se spala foarte bine, se dau pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita preincalzita.

Se adauga zaharul, merele se calesc aproximativ 10 minute pana cand se vor inmuia si lichidul va disparea. Se opreste aragazul, se pune scortisoara, se amesteca foarte bine si se lasa sa se raceasca.

Pentru aluat:

Untul taiat bucatele mici la temperatura camerei se pune in robotul de bucatarie, impreuna cu zaharul pudra, se mixeaza la viteza mica, dupa care o marim si mixam 2-3 minute.

Se adauga ouale, unul cate unul, smantana si continuam sa mixam.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare si esenta de vanilie.

Aluatul se transfera pe masa de lucru, se presara faina si se framanta pana se adauga un aluat nelipicios.

Se taie in jumatate, se intinde prima foaie.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune prima foaie, deasupra punem compozitia de mere si acoperim cu ultima foaie de aluat.

Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 40 minute.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie si se presara cu zahar!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

03.11.2018, 20:21

Atatea placinte cu mere am vazut asta seara pe aici, ca as vrea de la tine vreo 3-4 bucati mari...

Adi 1

03.11.2018, 20:42

Buna!

Bya Ralu 1

07.11.2018, 23:11

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu fructe de padure