varianta inspirata de la Jamila cuisine
"inspirate de toamna"
super super buna!
Merele se spala foarte bine, se dau pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita preincalzita.
Se adauga zaharul, merele se calesc aproximativ 10 minute pana cand se vor inmuia si lichidul va disparea. Se opreste aragazul, se pune scortisoara, se amesteca foarte bine si se lasa sa se raceasca.
Pentru aluat:
Untul taiat bucatele mici la temperatura camerei se pune in robotul de bucatarie, impreuna cu zaharul pudra, se mixeaza la viteza mica, dupa care o marim si mixam 2-3 minute.
Se adauga ouale, unul cate unul, smantana si continuam sa mixam.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare si esenta de vanilie.
Aluatul se transfera pe masa de lucru, se presara faina si se framanta pana se adauga un aluat nelipicios.
Se taie in jumatate, se intinde prima foaie.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune prima foaie, deasupra punem compozitia de mere si acoperim cu ultima foaie de aluat.
Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 40 minute.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie si se presara cu zahar!
Pofta buna!