Amestecati crema de branza cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce obtineti o crema omogena.
Taiati aluatul de foietaj in patrate cam de 10X10 cm si impaturiti patrtul incat sa obtineti un triunghi.
Crestati aluatul, avand grija insa sa nu taiati pana in coltul superior. Desfaceti usor...
Mixati untul cu zaharul pana obtineti o crema pufoasa si moale.
Bateti oul cu esenta de vanilie si adaugati-l peste crema de unt, amestecand pana obtineti o compozitie omogena.
Incorporati faina pana obtineti un aluat moale.
Pe o suprafata presarata cu faina, intindeti aluatul, cam...
Spalati si taiati rubarba in bucati cam de un deget lungime, apoi asezari intr-o tava de cuptor, stropiti cu apa si presarati zaharul. Puneti in cuptorul incins la 180 C/gaz 4 pentru 15 de minute.
Intre timp faceti crumbel-ul:
Intr-un castron amestecati faina cu...
Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si praful de sare.
Faceti o maia din laptele caldut, drojdia uscata si o jumatate lingurita de zahar....
Amestecati untul cu faina pana ce capata aspectul firimiturilor de paine apoi adaugati galbenusurile pe rand si amestecati pana ce obtineti un aluat moale.
Daca aluatul este prea lipicios mai adaugati putina faina, sau daca este prea tare adaugati 1-2 linguri apa rece apoi...
Amestecati laptele cindensat cu cele 190 de grame de nuca de cocos. Daca amestecul vi se pare cam moale si inca se lipeste de degete, mai adaugati nuca de cocos.
Formati bile de marimea unei nuci si asezati o aluna prajita in centru.
Rostogoliti bomboanele prin restul de nuca de cocos si...
Dupa cum va ziceam cuvantul care descrie acasta reteta este "simpla" asa ca pentru amii prepara trebuie doar sa amestecati toate ingredientele pana ce obtineti un aluat moale. Inveliti aluatul in folie alimentara si dati la frigider pentru 10 - 15 minute pana ce se intareste putin....
Puneti pe foc o cratita cu apa si laptele apoi adaugati untul si lasati pe foc mic pana ce acesta s-a topit complet. Cand untul s-a topit adaugati faina si amestecati energic cu o spatula sau lingura de lemn pana ce obtineti un aluat moale. Aluatul pripit este gata atunci cand se...
Puneti biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobitii cu un facalet pana ce obtineti firimituri fine.
Topiti untul la microunde (~ 40 de secunde ) si lasati-l sa se racoreasca putin. Amestecati-l cu biscuitii zdrobiti pana ce sunt imbibati complet in unt.
Puneti biscuitii intr-o forma...
Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volomul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati galbenusurile cu uleiul. Adaugati crema obtinuta, treptat, peste albusuri amestecand pana ce se omogenizeata....
Topiti untul cu uleiul intr-o cratita pe foc mic apoi lasati sa se raceastca complet Mixati ouale cu zaharul pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati treptat untul topit si esenta de vanilie peste amestecul de oua amestecand pana acesta se incorporeaza....
Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volumul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati galbenusurile cu uleiul. Adaugati crema obtinuta, treptat, peste albusuri amestecand pana ce se...
Pentru caramel: Topiti zaharul, apa si zeama de lamaie intr-o cratita pe foc mic. Cand siropul incepe sa fiarba mariti flacara putin si fierbeti pana ce obtineti un sirop auriu. Turnati caramelul in forma pe care o veti folosi sa coaceti budinca (eu am folosit o forma de muffins) si ungeti...
Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, laptele, uleiul, sarea si praful de copt stins in putina zeama de lamaie. Apoi adaugati faina putin cate putin pana ce obtineti un aluat nelipicios. Lasati aluatul deoparte pentru o jumatate de ora si intre timp preparati crema.
Intr-o...
Mixati galbenusurile cu branza quark, laptele, praful de copt si indulcitorul pana obtineti o crema omogena. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugati crema de branza si amestecati usor de jos in sus. Tapetati o tava de cuptor cu gartie de copt, rasturnati si nivelati usor...
BLATUL:
Separati ouale apoi mixati galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Amestecati faina cu praful de copt apoi incorporati-o in amestecul de galbenusuri. Mixati albusurile pana devin pufoase si lucioase apoi...
Mod de preparare:
Amestecati mierea, laptele, zaharul si uleiul intr-un vas pana ce se omogenizeaza putin apoi adaugati faina cu praful de copt, fulgii de ovaz, stafidele, praful de sare si amestecati pana ce obtineti un aluat lipicios. Umeziti-va mainile usor si formati bile de marimea...
Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volomul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati galbenusurile cu uleiul apoi adaugati-le treptat peste albusuri amestecand pana ce se omogenizeata....
Puneti untul si zaharul intrun vas pe foc mic pana ce aceastea s-au topit complet.
Cand zaharul si untul s-au topit stingeti focul si adaugati laptele praf, nuca de cocos si zeama de lamaie, amestecand pana se incorporeaza complet. Formati bile de marimea dorita (eu le-am...
Asezati toate ingredientele intr-un castron incapator si amestecati bine pana ce obtineti un aluat moale.
Formati bile de marimea unei nuci si aplatizati apasand usor cu palma peste fulgii de ovaz. Asezati biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in...
Curatati merele de coaja apoi tocati-le marunt. Amestecati merele cu alunele tocate, zaharul, scortisoara si nucsoara.
Taiati aluatul de foietaj in patrate de marimea dorita, adaugati o lingurita din amestecul cu mere pe unul din colturi si acoperiti cu celalalt colt astfel incat sa obtineti...
Mixati ouale cu zaharul si praful de sare pana ce se albesc la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugati uleiul treptat mixand continuu apoi iaurtul pana ce obtineti o compozitie omogena. La final adaugati faina si praful de copt in ploaie amestecand usor de jos in sus.
Adaugati aluatul...
Pentru inceput incingeti cuptorul la 160 C. Apoi taiati portocalele in felii subtiri si asezati-le intr-o forma rotunda de prajitura. Presarati zaharul peste feliile de portocale si dati la cuptor pana ce zaharul s-a topit si caramelizat usor. Portocalele mele au fost cam zemoase si a trebuit sa...
Puneti toate ingredientele intr-un vas incapator si stingeti bicarbonatul si praful de copt cu putina zeama de lamaie, apoi amestecati pana ce obtineti un aluat lipicios.
Tapetati o tava cu hartie de copt sau cu putin unt si un strat de faina si formati fursecurile cu un posh sau pur si simplu...
Fierbeti laptele, orezul si praful de sare pe foc mic (cam 20-25 de minute), amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.
Cand orezul s-a fiert, bateti oul cu zaharul si extractul de vanilie, apoi adaugati cam 1/3 din laptele fierbinte si amestecati energic pana la omogenizare.
Adaugati...
Mixati albusurile pana ce incep sa devina pufoase apoi adaugati zaharul tos treptat. Cand acestea devin lucioase si ferme adaugati faina de migdale amestecata cu zaharul pudra (cernute de 2-3 ori) si amestecati usor de jos in sus pana ce obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Tapetati o tava...
Amestecati faina cu praful de copt apoi adaugati untul si framantati usor intre degete pana ce se omogenizeaza. Adaugati zaharul si amestecati din nou. Bateti ouale cu laptele, masurati ca impreuna sa aveti 300 ml si amestecati cu faina pana ce obtineti un aluat moale. Pentru cele mai bune...
BLAT:
Separati ouale si mixati galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc si isi tripleaza volumul. Amestecati faina, grisul, praful de copt si cacao. Amestecati galbenusurile cu laptele, uleiul si mierea apoi incorporati faina pana ce obtineti o compozitie omogena....
Framantati untul cu faina pana ce obtineti un aluat faramicios, adaugati zaharul si amestecati pana ce se omogenizeaza. Rasturnati aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu putina faina si intindeti o foaie cam de 2-3 mm grosime. Taiati si decorati dupa preferinta.
Coaceti in cuptorul...
Mixati frisca lichida cu mascarpone pana obtineti o crema omogena apoi adaugati zaharul si fructele de padure decongelate, amestecand usor cu o spatula. Puneti amestecul intr-o caserola si ingropati afinele in compozitie pentru a obtine modelul preferat. Dati la congelator pentru 3-4 ore...
Foietaj cu crema de branza si capsuni
Amestecati crema de branza cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce obtineti o crema omogena. Taiati aluatul de foietaj in patrate cam de 10X10 cm si impaturiti patrtul incat sa obtineti un triunghi. Crestati aluatul, avand grija insa sa nu taiati pana in coltul superior. Desfaceti usor...
Biscuiti pentru Craciun
Mixati untul cu zaharul pana obtineti o crema pufoasa si moale. Bateti oul cu esenta de vanilie si adaugati-l peste crema de unt, amestecand pana obtineti o compozitie omogena. Incorporati faina pana obtineti un aluat moale. Pe o suprafata presarata cu faina, intindeti aluatul, cam...
Crumble cu rubarba
Spalati si taiati rubarba in bucati cam de un deget lungime, apoi asezari intr-o tava de cuptor, stropiti cu apa si presarati zaharul. Puneti in cuptorul incins la 180 C/gaz 4 pentru 15 de minute. Intre timp faceti crumbel-ul: Intr-un castron amestecati faina cu...
Gogosi pufoase la cuptor
Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si praful de sare. Faceti o maia din laptele caldut, drojdia uscata si o jumatate lingurita de zahar....
Aluat Dulce De Tarta
Amestecati untul cu faina pana ce capata aspectul firimiturilor de paine apoi adaugati galbenusurile pe rand si amestecati pana ce obtineti un aluat moale. Daca aluatul este prea lipicios mai adaugati putina faina, sau daca este prea tare adaugati 1-2 linguri apa rece apoi...
Desert bomboane Rafaello
Amestecati laptele cindensat cu cele 190 de grame de nuca de cocos. Daca amestecul vi se pare cam moale si inca se lipeste de degete, mai adaugati nuca de cocos. Formati bile de marimea unei nuci si asezati o aluna prajita in centru. Rostogoliti bomboanele prin restul de nuca de cocos si...
Biscuiti Super Rapizi Reteta Nr 150
Dupa cum va ziceam cuvantul care descrie acasta reteta este "simpla" asa ca pentru amii prepara trebuie doar sa amestecati toate ingredientele pana ce obtineti un aluat moale. Inveliti aluatul in folie alimentara si dati la frigider pentru 10 - 15 minute pana ce se intareste putin....
Eclere
Puneti pe foc o cratita cu apa si laptele apoi adaugati untul si lasati pe foc mic pana ce acesta s-a topit complet. Cand untul s-a topit adaugati faina si amestecati energic cu o spatula sau lingura de lemn pana ce obtineti un aluat moale. Aluatul pripit este gata atunci cand se...
Mini Cheesecake Cu Portocala Si Oreo
Puneti biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobitii cu un facalet pana ce obtineti firimituri fine. Topiti untul la microunde (~ 40 de secunde ) si lasati-l sa se racoreasca putin. Amestecati-l cu biscuitii zdrobiti pana ce sunt imbibati complet in unt. Puneti biscuitii intr-o forma...
Tort cu ciocolata si crema de branza (2)
Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volomul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati galbenusurile cu uleiul. Adaugati crema obtinuta, treptat, peste albusuri amestecand pana ce se omogenizeata....
Fursecuri Ghoriba
Topiti untul cu uleiul intr-o cratita pe foc mic apoi lasati sa se raceastca complet Mixati ouale cu zaharul pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati treptat untul topit si esenta de vanilie peste amestecul de oua amestecand pana acesta se incorporeaza....
Tort cu ciocolata si crema de branza
Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volumul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati galbenusurile cu uleiul. Adaugati crema obtinuta, treptat, peste albusuri amestecand pana ce se...
Budinca de paine cu nuci
Pentru caramel: Topiti zaharul, apa si zeama de lamaie intr-o cratita pe foc mic. Cand siropul incepe sa fiarba mariti flacara putin si fierbeti pana ce obtineti un sirop auriu. Turnati caramelul in forma pe care o veti folosi sa coaceti budinca (eu am folosit o forma de muffins) si ungeti...
Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie
Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, laptele, uleiul, sarea si praful de copt stins in putina zeama de lamaie. Apoi adaugati faina putin cate putin pana ce obtineti un aluat nelipicios. Lasati aluatul deoparte pentru o jumatate de ora si intre timp preparati crema. Intr-o...
Mini Cinnamon Rolls Dukan
Mixati galbenusurile cu branza quark, laptele, praful de copt si indulcitorul pana obtineti o crema omogena. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugati crema de branza si amestecati usor de jos in sus. Tapetati o tava de cuptor cu gartie de copt, rasturnati si nivelati usor...
Tort Cu Crema De Ciocolata Alba Si Un La Multi Ani
BLATUL: Separati ouale apoi mixati galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Amestecati faina cu praful de copt apoi incorporati-o in amestecul de galbenusuri. Mixati albusurile pana devin pufoase si lucioase apoi...
Biscuiti Cu Fulgi De Ovaz
Mod de preparare: Amestecati mierea, laptele, zaharul si uleiul intr-un vas pana ce se omogenizeaza putin apoi adaugati faina cu praful de copt, fulgii de ovaz, stafidele, praful de sare si amestecati pana ce obtineti un aluat lipicios. Umeziti-va mainile usor si formati bile de marimea...
Mini tortulete cu crema de branza
Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volomul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati galbenusurile cu uleiul apoi adaugati-le treptat peste albusuri amestecand pana ce se omogenizeata....
Bomboane Rafaello
Puneti untul si zaharul intrun vas pe foc mic pana ce aceastea s-au topit complet. Cand zaharul si untul s-au topit stingeti focul si adaugati laptele praf, nuca de cocos si zeama de lamaie, amestecand pana se incorporeaza complet. Formati bile de marimea dorita (eu le-am...
Biscuiti crocanti cu malai
Asezati toate ingredientele intr-un castron incapator si amestecati bine pana ce obtineti un aluat moale. Formati bile de marimea unei nuci si aplatizati apasand usor cu palma peste fulgii de ovaz. Asezati biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in...
Trigoane cu mere
Curatati merele de coaja apoi tocati-le marunt. Amestecati merele cu alunele tocate, zaharul, scortisoara si nucsoara. Taiati aluatul de foietaj in patrate de marimea dorita, adaugati o lingurita din amestecul cu mere pe unul din colturi si acoperiti cu celalalt colt astfel incat sa obtineti...
Prajitura cu caise
Mixati ouale cu zaharul si praful de sare pana ce se albesc la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugati uleiul treptat mixand continuu apoi iaurtul pana ce obtineti o compozitie omogena. La final adaugati faina si praful de copt in ploaie amestecand usor de jos in sus. Adaugati aluatul...
Prajitura rasturnata cu portocale
Pentru inceput incingeti cuptorul la 160 C. Apoi taiati portocalele in felii subtiri si asezati-le intr-o forma rotunda de prajitura. Presarati zaharul peste feliile de portocale si dati la cuptor pana ce zaharul s-a topit si caramelizat usor. Portocalele mele au fost cam zemoase si a trebuit sa...
Fursecuri cu unt de arahide
Puneti toate ingredientele intr-un vas incapator si stingeti bicarbonatul si praful de copt cu putina zeama de lamaie, apoi amestecati pana ce obtineti un aluat lipicios. Tapetati o tava cu hartie de copt sau cu putin unt si un strat de faina si formati fursecurile cu un posh sau pur si simplu...
Orez cu lapte, desert din copilarie
Fierbeti laptele, orezul si praful de sare pe foc mic (cam 20-25 de minute), amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda. Cand orezul s-a fiert, bateti oul cu zaharul si extractul de vanilie, apoi adaugati cam 1/3 din laptele fierbinte si amestecati energic pana la omogenizare. Adaugati...
Macarons
Mixati albusurile pana ce incep sa devina pufoase apoi adaugati zaharul tos treptat. Cand acestea devin lucioase si ferme adaugati faina de migdale amestecata cu zaharul pudra (cernute de 2-3 ori) si amestecati usor de jos in sus pana ce obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Tapetati o tava...
Scones
Amestecati faina cu praful de copt apoi adaugati untul si framantati usor intre degete pana ce se omogenizeaza. Adaugati zaharul si amestecati din nou. Bateti ouale cu laptele, masurati ca impreuna sa aveti 300 ml si amestecati cu faina pana ce obtineti un aluat moale. Pentru cele mai bune...
Prajitura Milch Schnitte
BLAT: Separati ouale si mixati galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc si isi tripleaza volumul. Amestecati faina, grisul, praful de copt si cacao. Amestecati galbenusurile cu laptele, uleiul si mierea apoi incorporati faina pana ce obtineti o compozitie omogena....
Biscuiti Shortbread
Framantati untul cu faina pana ce obtineti un aluat faramicios, adaugati zaharul si amestecati pana ce se omogenizeaza. Rasturnati aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu putina faina si intindeti o foaie cam de 2-3 mm grosime. Taiati si decorati dupa preferinta. Coaceti in cuptorul...
Inghetata rapida cu mascarpone si fructe de padure
Mixati frisca lichida cu mascarpone pana obtineti o crema omogena apoi adaugati zaharul si fructele de padure decongelate, amestecand usor cu o spatula. Puneti amestecul intr-o caserola si ingropati afinele in compozitie pentru a obtine modelul preferat. Dati la congelator pentru 3-4 ore...