Paine de secara cu seminte

de Corinuta in Piine, 30 Noi 2012 | 6653 vizualizari

 

Mie tare imi place sa aiba consistenta painea pe care o mananc. Nu e ea alba si pufoasa, dar ma satur din 2 felioare :)

 

INGREDIENTE

  • 300g faina de secara
  • 200 g faina alba
  • 320 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri cu seminte: de in, susan, floarea soarelui, sau de care va plac
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara cu seminte:

Intr-un bol mare se amesteca faina alba cu cea de secara si cu semintele. Se adauga apa calduta amestecata cu sarea, zaharul si drojdia si se framanta bine cca 5 minute. Se presara putina faina peste aluatul obtinut si se lasa sa dospeasca acoperit intr-un loc caldut cca 30 de minute.

Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se modeleaza painea, apoi se pune in tava  tapetata cu hartie de copt, se acopera, si se mai lasa 45 de minute sa creasca in tava. Deasupra puteti preasara cateva seminte.

Se coace in cuptorul preincalzit cca 50 de minute la 180 de grade. Se scoate din cuptor, se lasa in tava 10 minute, apoi se scoate pe un gratar la racit.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ANNA_46 1

01.12.2012, 10:32

Foarte buna painica

deyutzky 1

02.12.2012, 10:20

painica facuta acasa mereu e gustoasa

Corinuta 1

02.12.2012, 10:42

de doua ori am facut saptamana asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâinici de secară şi tărâţe de grâu