Saramura adevarata ca la Dunare, cu mamaliga delicioasa

de Anamaria Cook in Peste, 9 Iul 2019 | 2902 vizualizari

 

M-a ajutat Bunul Dumnezeu sa ajung acasa sa ii vad pe cei dragi si anul acesta, bineinteles ca ce iubesc cel mai mult cand ajung in Romania este sa imi vad familia si pe toti cei care inca mi-au ramas prieteni dupa atatia ani. Si cum noi romanii ne intalnim cel mai bine in jurul mesei sigur ca abia astept sa mananc tot ce nu gasesc aici.



Anul acesta  dupa cum v-am aratat pe Instagram am avut un musafir gigant sub forma unui peste urias cumparat de mama si cum nu am apucat sa facem nimic cu el cat am stat acasa, mama draguta m-i la strecurat in geanta la plecare.



Ajunsa acasa a trebuit sa fac ceva special care sa puna in valoare bunatatea asta de peste. Si ce merge cel mai bine cu peste, este o saramura adevarata cu o mamaliga delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
  • Peste proaspat de orice fel
  • 1 ardei kapia
  • 2-3 rosii coapte bine
  • 1 ardei iute
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 felii de lamaie
  • sare si piper
  • o manuta de patrunjel tocat
  • Pentru mamaliga:
  • 3 cani apa
  • 1 cana malai
  • o lingurita unt
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura adevarata ca la Dunare, cu mamaliga delicioasa:

Cel mai bine se face pestele pe gratar pentru un plus de culoare si gust insa daca nu aveti cum sa il faceti pe gratar sa stiti ca merge super bine si prajit in tigaie.

   De asemenea daca pregatiti pestele pe gratar coaceti si ardeiul si rosiile alaturi de peste pana ce le puteti inlatura coaja usor. Daca pregatiti pestele in tigaie, atunci asezati ardeiul si rosiile direct pe flacara de la aragaz, intorcandu-le mereu sa nu se arda. Inlaturati ardeiul si rosiile cand s-au copt usor. Apoi puneti-le intr-un castron cu apa rece si inlaturati coaja si semintele rosiilor si ardeiului.

Puneti cam un litru de apa la fiert in care adaugati un praf de sare. Taiati ardeiul si rosiile in cubulete si adaugati-le in apa dupa ce aceasta a dat in fiert. Tocati ardeiul iute si adaugati-l si pe acesta in saramura alaturi de foile de dafin si feliile de lamaie. Lasati saramura sa fiarba cam 15-20 de minute la foc mic apoi adaugati usturoiul pisat si patrunjelul tocat si stingeti focul.

Pentru mamaliga puneti apa la fiert cu un praf de sare, cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul si amestecati energic cu o lingura de lemn pana ce nu mai aveti cocoloase, cand aceasta este gata adaugati untul si amestecati din nou. Rasturnati mamaliga pe o farfurie incapatoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura adevarata ca la Dunare, cu mamaliga delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

10.07.2019, 19:34

Bine ai revenit pe la noi!

Anamaria Cook 1

10.07.2019, 21:25

Rocsi multumesc mult, bine v-am regasit . Draguti ca intotdeauna chiar si dupa atata timp.

oanapl 1

20.10.2019, 23:14

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta