M-a ajutat Bunul Dumnezeu sa ajung acasa sa ii vad pe cei dragi si anul acesta, bineinteles ca ce iubesc cel mai mult cand ajung in Romania este sa imi vad familia si pe toti cei care inca mi-au ramas prieteni dupa atatia ani. Si cum noi romanii ne intalnim cel mai bine in jurul mesei sigur ca abia astept sa mananc tot ce nu gasesc aici.
Anul acesta dupa cum v-am aratat pe Instagram am avut un musafir gigant sub forma unui peste urias cumparat de mama si cum nu am apucat sa facem nimic cu el cat am stat acasa, mama draguta m-i la strecurat in geanta la plecare.
Ajunsa acasa a trebuit sa fac ceva special care sa puna in valoare bunatatea asta de peste. Si ce merge cel mai bine cu peste, este o saramura adevarata cu o mamaliga delicioasa.
Cel mai bine se face pestele pe gratar pentru un plus de culoare si gust insa daca nu aveti cum sa il faceti pe gratar sa stiti ca merge super bine si prajit in tigaie.
De asemenea daca pregatiti pestele pe gratar coaceti si ardeiul si rosiile alaturi de peste pana ce le puteti inlatura coaja usor. Daca pregatiti pestele in tigaie, atunci asezati ardeiul si rosiile direct pe flacara de la aragaz, intorcandu-le mereu sa nu se arda. Inlaturati ardeiul si rosiile cand s-au copt usor. Apoi puneti-le intr-un castron cu apa rece si inlaturati coaja si semintele rosiilor si ardeiului.
Puneti cam un litru de apa la fiert in care adaugati un praf de sare. Taiati ardeiul si rosiile in cubulete si adaugati-le in apa dupa ce aceasta a dat in fiert. Tocati ardeiul iute si adaugati-l si pe acesta in saramura alaturi de foile de dafin si feliile de lamaie. Lasati saramura sa fiarba cam 15-20 de minute la foc mic apoi adaugati usturoiul pisat si patrunjelul tocat si stingeti focul.
Pentru mamaliga puneti apa la fiert cu un praf de sare, cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul si amestecati energic cu o lingura de lemn pana ce nu mai aveti cocoloase, cand aceasta este gata adaugati untul si amestecati din nou. Rasturnati mamaliga pe o farfurie incapatoare.