MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si fructe:
Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare.
Adauga treptat zaharul mixand pana la diluare.Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.
Peste albusurile spuma adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand usor cu o lingura, de jos in sus (nu circular).
Tapeteaza o tava de 22/25 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa-l la racit apoi pune-l intr-o tava pe care ai tapetat-o cu folie alimentara.
Fructele congelate pune-le intr-un vas la foc impreuna cu 50 ml apa si 2-3 linguri zahar pudra. Lasa sa dea in clocot si baga 2 minute blenderul pentru a pasa fructele. In amestecul fierbinte pune gelatina hidratata si amesteca usor pana la diluarea gelatinei.
Ia din amestec cu lingura si pune pese blatul racit (cam 1/3 din amestec)
Restul raceste-l bine si pune-l intr-unul din bolurile cu crema mascarpone. Omogenizeaza.
Ia lingura cu lingura din crema alba si distribuie peste blat.
Pune si crema roz intercaland culorile. Trebuie sa obtii un amestec marmorat cand o vei taia, asa ca in foto.
Niveleaza cu o spatula si da tava la frigider. Poti s-o lasi peste noapte.
O scoti, tai marginile apoi o portionezi in cuburi potrivite ca marime. Mie mi-au iesit 28 de bucati.
Ingredientele pentru glazura le pui intr-un bol si le omogenizezi pe baie de abur.
Iei cate o lingura si pui peste fiecare prajitura.
Optional pui si un mot de frisca. Eu am avut ramasa putina crema de la alta prajitura, voi o puteti lasa asa sau sa puneti mot de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.