Inspiratie de la Meri. Sarumana >:d
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare adaugand treptat zaharul.
Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
Adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si galbenusurile si omogenizeaza usor amestecand de jos in sos.
Preincalzeste cuptorul.
Adauga ciocolata tocata si uleiul incorporeaza-le usor spre final.
Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza.
Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa la racit.
Intre timp prepara crema.
Amesteca intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, faina si zaharul.
Adauga treptat laptele rece (putin cate putin, sa nu faca cocoloase )si omogenizeaza.
Pune vasul pe foc si fierbe amestecul purtand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat bine opreste focul, adauga untul si vanilia si omogenizeaza.
Crema usor calduta intinde-o peste blatul racit.
Mixeaza frisca impreuna cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana ajungi la consistenta dorita.
Da prajitura pentru o ora la rece apoi portioneaza si spriteaza pe fiecare prajitura un motz de frisca.