Într-o oală se pun la fiert 2 litri de apă cu sare. Se adaugă ghimbirul. lemongrass, frunzele de lime, usturoiul și chili. După ce începe să fiarbă, se dă focul la mic și se...
Spalati puiul sa fie curat fara urme de pene pe el.
Marinati puiul peste noapte in frigider intr-o cratita cu ingredientele pentru marinat, va straduiti sa patrunda marinata si in interiorul...
Mod de preparare:
Blatul:
1.Pornim cuptorul la 160 gr grade si ungem cu unt o tava cu diametrul de 22 cm. 2.Intr-o cratita cu fundul gros punem ciocolata si untul si o dam la foc...
Pieptul de pui se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pune la fiert împreună cu legumele tăiate şi ele la fel.
Tortellini se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Când...
Se incinge cuptorul la 160 de grade si se pun aripile spalate intr-o tava si turnam peste ele cutia de cola si putina apa, cat sa fie aproape acoperite.Se acopera tava cu folie de aluminiu si lasam...
2 Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final cocosul amestecat cu faina. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 foi (25*35 cm). Putem imparti cantitatea...
Punem apa la fiert intr-un vas de aprox 2.5 l.
Spalam si curatam legumele. Morcovii si pasarnacul ii taiem rondele iar ceapa si gogosarul tocate marunt. Cand fierbe apa turnam legumele si lasam la...
Am pregatit mai întâi coca.
Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,o lingurita de faina si putin lapte caldut si am lasat-o 5 minute sa dospeasca.
Am amestecat faina cernuta...
Blatul:
Intr-un bol punem untul taiat cubulete. Il asezam pe un vas cu apa fierbinte si il lasam sa se topesca, apoi il dam deoparte sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul....
Pregatim o oala medie cu apa si sare, apoi o punem pe aragaz sa dea in clocot.
Intre timp, spalam bine carnea si o taiem cubulete.
Pana da intr-un clocot carnea, pregatim legumele: taiem cubulete...
Eu am primit puiul gata taiat si curatat..thank God!!! Ca mare era distractia daca ma lasau pe mine sa jumulesc puiul (lucru ce inca nu l-am facut niciodata) si apoi sa stau si cu el deasupra...
Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul iar apoi le adaugam...
Punem supa de carne pe foc (eu am folosit supa de carne, fiindca aveam ramasa, dar in mod normal se pune apa), curatam zarzavatul, punem ceapa taiata marunt, foile de dafin, telina si patrunjelul...
Într-o oală punem apă rece la fiert. Adăugăm 1/2 linguriță sare și punem capac să fiarbă apa mai repede.
Între timp curățăm ceapa și usturoiul și se toacă mărunt....
Prima data ne ocupam de aluatul pentru eclere. Punem la fiert apa cu laptele adaugam untul si praful de sare si lasam totul sa fiarba pana se topeste untul. Adaugam apoi toata faina si amestecam...
Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine.
Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in...
Pieptul de pui se taie felii subtiri,apoi se bat cu ciocanul de snitele, ajutandu-ne de o folie alimentara ,pentru a nu se sfarâma.Se condimenteaza.
Pe felia de piept de pui asezam o felie...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare c un praf de sare. Cand spuma a devenit consistenta se adauga zaharul si se mixeaza pana devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Galbenusurile se...
Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la foc potrivit, luand spuma de cate ori este nevoie. Ceapa taiata...
Aluat:
Intr-un bol amesteca cu mana branza de vaci, sarea si faina. Daca aluatul e prea moale mai adauga faina (asta depinde de cat de umeda e branza ), iar daca e tare adauga apa rece pana...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa....
Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine.
Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in...
Aripioarele se taie pe jumatate, vom obtine 6 bucati in afara de partea subtire pe care o aruncam. Intr-un castron se amesteca smantana, uleiul,mustarul, sarea, piperul si usturoiul pisat...
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga iaurtul si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia lichida. Se amesteca bine si se...
Curatam legumele, le spalam si se taiem cubulete, doar morcovii ii dam prin razatoarea mica.Calim putin ceapa in ulei, doar pana devine sticloasa, apoi adaugam morcovii si un praf de boia dulce,...
Intr-o farfurie adanca amestecam pesmetul cu condimentele uscate, sarea si piperul.
Separat batem bine oul cu un praf de sare.
Trecem carnea prin ou batut, apoi prin pesmetul aromat. Tavalim...
Crema:
Visinele se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure fin. Se bate smantana cu zaharul pudra, adaugat treptat, pana se obtine frisca. Branza mascarpone se freaca pana devine cremoasa....
Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la foc potrivit, luand spuma de cate ori este nevoie. Ceapa taiata...
Ceapa o tocam marunt, si o punem la calit in uleiul incins.
Ardeiul spalat se taie fasii impreuna cu sunculita.
Usturoiul ii curatam si il tocam marunt.
Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam ardeiul,...
Intr-un castron mai mare punem laptele, zaharul, ouale, un praf de sare, margarina, zaharul vanilat si mixam totul pana la omogenizare.
Faina cu praful de copt se amesteca separat iar apoi se...
Toate legumele le-am avut din gradina, proaspete si pentru ca inca sunt destul de mici am folosit mai mult, ca si numar de bucati ma refer.
Punem apa la fiert si pregatim legumele: curatim, spal
Gnocchi sau Nudli cum le zicem noi in zona aceasta se fac ca si gombotii. Multora nu le place sa faca Gnocchi acasa, cu toate ca nu este deloc greu, mai ales daca tinem cont de cateva “regu
Separam albusuri de galbenusuri.
Pentru foi:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Apoi adaugam putin cate putin zaharul, mixand foarte bine.
Dupa ce am terminat cu zaharul, cernem faina
Spalam carnea si o taiem bucati potrivite. O punem la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie.
Adaugam apoi ceapa taiata marunt, ardeii taiati cubulete si legumele taiate marunt (le
Caliti bucatile de piept in ulei pana ce carnea se albeste. Adaugati ceapa, ceapa verde,morcovul si ardeiul gras si caliti totul 5 minute. Adaugati apoi dovlecelul si condimentele si mai caltiti
Aluatul:
Framantam un aluat din toate ingredietele, posibil sa ne intre mai multa faina (cca 400 gr), depinde cat de gras este untul. Trebuie sa obtinem un aluat neted si usor de modelat.
Pregatim o oala medie cu apa si sare, apoi o punem pe aragaz sa dea in clocot.
Intre timp, spalam bine carnea si o taiem cubulete.
Pana da intr-un clocot carnea, pregatim legumele: taiem cubule
Pieptul de pui se dezoseaza, se spala si apoi se bate bine la fel ca la snitele.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Ceapa se curata si se taie marunt.Usturoiul se curata si se taie rond
Pentru coji se fierbe apa cu uleiul si sarea si cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Apoi se lasa aluatul sa se raceasca si se adauga
Pentru astazi am ales
Supă thailandeză Tom Yom (vegetariană)
Într-o oală se pun la fiert 2 litri de apă cu sare. Se adaugă ghimbirul. lemongrass, frunzele de lime, usturoiul și chili. După ce începe să fiarbă, se dă focul la mic și se...
Pui intreg la cuptor cu garnitura de cartofi cu ceapa
Spalati puiul sa fie curat fara urme de pene pe el. Marinati puiul peste noapte in frigider intr-o cratita cu ingredientele pentru marinat, va straduiti sa patrunda marinata si in interiorul...
Tortul toamnei
Mod de preparare: Blatul: 1.Pornim cuptorul la 160 gr grade si ungem cu unt o tava cu diametrul de 22 cm. 2.Intr-o cratita cu fundul gros punem ciocolata si untul si o dam la foc...