Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors o stim cu totii inca din copilarie si o indragim si-o cerem mamelor noastre. Fiecare gospodina are reteta ei. Noi am ales aceasta Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors, care speram sa va placa!
Ingrediente Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors
Preparare Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors
Curatam legumele, le spalam si se taiem cubulete, doar morcovii ii dam prin razatoarea mica.Calim putin ceapa in ulei, doar pana devine sticloasa, apoi adaugam morcovii si un praf de boia dulce, continuam sa calim inca putin amestecand in oala. Punem ardeiul, pastarnacul si telina la calit inca un minut.
Adaugam apa si cartofii. Punem oala la fiert la foc mediu. In acest timp batem ouale si le amestecam cu smantana. Dupa 20 de minute verificam daca au fiert legumele, condimentam cu sare, piper, punem leusteanul si acrim cu bors. Mai lasam să fiarba cateva minute, adaugam ouale batute cu smantana amestecand in ciorba, apoi luam oala de pe foc.
Ciorba o servim ornata cu patrunjel verde.
Poate-ti place si Ciorba Taraneasca cu Carne de Porc si Legume sau Ciorba de rosii
De sarbatori o prefer mereu pe asta - ciorba radauteana cu piept de pui