Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa este o supa traditionala romaneasca, cunoscuta pentru gustul sau acrisor si aroma bogata. Este una dintre cele mai populare ciorbe in bucataria romaneasca, apreciata pentru simplitatea ingredientelor si pentru capacitatea sa de a oferi o masa reconfortanta si nutritiva.
Astazi servim o ciorba ca la mama acasa - ciorba de pui!
Cum se prepara Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa
Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la foc potrivit, luand spuma de cate ori este nevoie. Ceapa taiata marunt o calim foarte putin. Zarzavaturile taiate julien sau cubulete le calim impreuna cu ceapa.
Cand carnea este aproape fiarta, punem zarzavaturile calite, mazarea si fasolea verde taiata in bucati, apoi cartofii. Borsul fiert separat in cateva clocote, il turnam in oala cu ciorba de pui. Lasam ciorba sa dea in cateva clocote, apoi punem rosiile oparite si decojite, apoi taiate in cuburi.
Cand toate legumele si carnea sunt fierte adaugam sare si frunzele de leustean (daca se poate legate in buchet), mai lasam ciorba de pui sa fiarba 4-5 minute, apoi luam de foc.
Servim ciorba de pui fierbinte cu patrunjel verde presarat, alaturi de paine de casa sau o mamaliguta. Recomandam si ciorba de burta de vita.
Pofta buna!
1
daca va place ciorba de pui cu smantana puteti adauga o lingura in bol,la servire