Mai întâi, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru durează aproximativ 2-3 minute cu un mixer manual la viteză medie-mare.
Apoi, adaugă brânza...
Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele.
Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie si dam la rece pentru 24...
Mixam untul ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam apoi ouale si mai mixam 1 minut pana cand le incorporam, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina toata odata, praful de bicarbonat si coaja de portocala, daca doriti, si framantam aluatul bine. Eu in jumatate din coca am adaugat cacao, insa...
Mixam untul moale, de la temperatura camerei, cu zaharul timp de 2-3 minute.
Adaugam treptat ouale si apoi iaurtul si mixam inca 2-3 minute.
Adaugam faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula.
Punem 2-3 linguri din compozie intr-un bol. Adaugam cacao si esenta de rom si...
Se topeste untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.
Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.
Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.
Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat...
Mai intai topim untul impreuna cu ciocolata alba. Eu le-am topit in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde.
Adaugam faina si zaharul peste untul topit si incorporam cu o spatula.
Adaugam si ouale si amestecam bine.
Turnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu...
Pasam cu ajutorul unei furculite bananele intr-un bol.
Adaugam laptele si untul topit si amestecam bine cu un tel. Adaugam si zaharul, faina, praful de copt si bicarbonatul. La final adaugam esenta si praful de scortisoara si amestecam. Nu este nevoie de mixer, doar amestecam aceste ingrdiente...
Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina.
Facem bilute mici de 4- maxim 5...
Punem laptele, faina, zaharul pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult( aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Adaugam ciocolata si mai lasam 2-3 minute pe foc pana cand aceasta se topeste. Lasam la racit, dar mai amestecam din cand in cand sa nu formeze pojghita. Cand mai este...
Lasam foile de placinta la dezghetat. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii.
Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le rupem in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt si coaja...
Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie
Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi.
Punem una dintre foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o intepam din loc in loc cu o furculita. O...
Mai intai pregatim crunck-ul: topim untul si il amestecam cu zaharul, faina si scortisoara si praful de sare si il lasam deoparte. Untul va absorbi amestecul de faina si va deveni mai sfaramicios in momentul adaugarii peste briose.
Cu ajutorul unui tel amestecam 1-2 minute untul de la...
Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina.
Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un...
Mixam frisca lichida pana cand devine o spuma densa, lucioasa si ferma.
Adaugam laptele condensat si mai mixam 1 minut.
Ciocolata o topim cu 2-3 linguri de lapte. O amestecam cu cacao si o lasam 2-3 minute la racorit apoi o turnam compozitiei de frisca. Mai mixam 1 minut. Rezulta o...
Mai intai spalam orezul si il fierbem in cei 400 ml de apa.
Punem galbenusurile impreuna cu zaharul vanilat si cu zaharul si amestecam. Adaugam si 900 ml lapte si punem pe foc pana cand se infierbanta compozitia. Restul de 100 ml lapte il amestecam cu amidonul si il turnam peste laptele...
Mai intai pregatim umplutura: punem dovleacul razuit intr-o cratita impreuna cu zaharul si lasam 15-20 de minute. La final adaugam si scortisoara.
Trecem la pregatirea foilor. Punem faina intr-un bol. Adaugam oul, untura si apa si framantam un aluat moale si nelipicios. Daca mai este nevoie...
Batem oul cu zaharul. Adaugam si iaurtul, scortisoara si coaja de portocala si amestecam bine.
Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu bine cu telul.
Punem ulei la incins, dar la foc mic si punem gogosele cu lingurita cand uleiul este incins. Lasam focul la mediu, in caz...
Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul. Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La final adaugam coaja de lamaie, cele 3 linguri de zeama de lamaie ai afinele date prin faina. Amestecam....
Mai intai separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.
Mixam galbenusurile cu restul de zahar si cu uleiul 3-4 minute.
Adaugam galbenusurile peste albusuri si le incorporam usor.Adaugam faina, praful de copt, esenta, coaja razuita...
Mai intai taiem jumatate din aluatul foietaj si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Amestecam crema de branza cu 2 linguri din oul batut ( restul de ou il folosim pentru a unge strudelul deasupra) si cu 1 lingura de zahar pudra. Daca considerati necesar, puteti sa mai adaugati...
Mai intai amestecam bine untul cu zaharul cu ajutorul unui tel. Adaugam si ouale si uleiul si mai amestecam 2-3 minute.
Adaugam 550 gr faina, bicarbonatul, lamaia si scortisoara si framantam. Daca mai este nevoie, mai adaugam o lingura de faina astfel incat aluatul sa nu mai fie lipicios....
Mai intai mixam frisca lichida pana cand devine ferma. Adaugam mascarponele si mai mixam aproximativ 1 minut.
Adaugam ciocolata razuita si coaja razuita de lamaie si amestecam cu o spatula.
Laptele il incalzim usor la microunde pentru 10-12 secunde, iar mierea o dizolvam in el.
Tapetam...
Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma.
Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si semintele de mac si coaja de lamaie.
Turnam compozitia in forma pentru...
Taiem aluatul foietaj in doua parti si il intindem bine cu sucitorul.
Dam branza pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu zahar pudra dupa gust si stafide.
Punem deasura aluatului foietaj amestec de branza si rulam. Taiem felii de aproximativ 2 cm grosime si le punem intr-o tava...
Mai intai punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.
Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele. Punem vasul pe bain marie pentru cel putin 13-15 minute. Amestecam din cand in cand, insa amestecul ramane fluid.
Il luam de pe foc, il lasam 3-4 minute la racorit si adaugam gelatina....
Punem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea.
Asezam primul strat de piscoturi pe un platou.
Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si mai mixam 1 minut sa se incorporeze bine.
Punem jumatate din crema peste piscoturi, adaugam...
Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul.
Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La final adaugam coaja de lamaie si cele 3 linguri de zeama de lamaie. Amestecam. Consistenta compozitiei...
Preparam mai intai checurile. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu uleiul.
Incorporam usor galbenusurile peste albusuri. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o spatula.
Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-una...
Mai intai mixam 3-4 minute ouale cu zaharul.
Adaugam faina, praful de copt si laptele si mai mixam inca 2-3 minute pana cand incorporam bine. Adaugam si esenta la final.
Ungem o tigaie de clatite cu ulei, absorbim apoi acest ulei cu un servet si incingem tigaia. Turnam 3/4 de polonic in...
Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma.
Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si nuca taiata grossier.
Tapetam formele de chec cu hartie de copt si turnam 3/4...
Desert Tiramisu clasic
Mai întâi, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru durează aproximativ 2-3 minute cu un mixer manual la viteză medie-mare. Apoi, adaugă brânza...
Desert turta dulce glazurata
Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie si dam la rece pentru 24...
Desert biscuiti cu portocala
Mixam untul ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam apoi ouale si mai mixam 1 minut pana cand le incorporam, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina toata odata, praful de bicarbonat si coaja de portocala, daca doriti, si framantam aluatul bine. Eu in jumatate din coca am adaugat cacao, insa...
Desert chec cu visine- reteta nr. 600
Mixam untul moale, de la temperatura camerei, cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam treptat ouale si apoi iaurtul si mixam inca 2-3 minute. Adaugam faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Punem 2-3 linguri din compozie intr-un bol. Adaugam cacao si esenta de rom si...
Desert cornuri cu dulceata de smochine
Se topeste untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele. Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat...
Desert chec cu ciocolata Kinder
Mai intai topim untul impreuna cu ciocolata alba. Eu le-am topit in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde. Adaugam faina si zaharul peste untul topit si incorporam cu o spatula. Adaugam si ouale si amestecam bine. Turnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu...
Desert prajitura cu banane
Pasam cu ajutorul unei furculite bananele intr-un bol. Adaugam laptele si untul topit si amestecam bine cu un tel. Adaugam si zaharul, faina, praful de copt si bicarbonatul. La final adaugam esenta si praful de scortisoara si amestecam. Nu este nevoie de mixer, doar amestecam aceste ingrdiente...
Desert nuci - fursecuri fragede cu ciocolata
Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina. Facem bilute mici de 4- maxim 5...
Desert prajitura cu foi fragede si ciocolata
Punem laptele, faina, zaharul pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult( aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Adaugam ciocolata si mai lasam 2-3 minute pe foc pana cand aceasta se topeste. Lasam la racit, dar mai amestecam din cand in cand sa nu formeze pojghita. Cand mai este...
Desert placinta insiropata cu iaurt
Lasam foile de placinta la dezghetat. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le rupem in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt si coaja...
Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie
Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi. Punem una dintre foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o intepam din loc in loc cu o furculita. O...
Desert muffins cu fructe de padure
Mai intai pregatim crunck-ul: topim untul si il amestecam cu zaharul, faina si scortisoara si praful de sare si il lasam deoparte. Untul va absorbi amestecul de faina si va deveni mai sfaramicios in momentul adaugarii peste briose. Cu ajutorul unui tel amestecam 1-2 minute untul de la...
Desert tarta Galette cu capsuni
Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina. Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un...
Desert inghetata de ciocolata
Mixam frisca lichida pana cand devine o spuma densa, lucioasa si ferma. Adaugam laptele condensat si mai mixam 1 minut. Ciocolata o topim cu 2-3 linguri de lapte. O amestecam cu cacao si o lasam 2-3 minute la racorit apoi o turnam compozitiei de frisca. Mai mixam 1 minut. Rezulta o...
Desert budinca de orez cu lapte
Mai intai spalam orezul si il fierbem in cei 400 ml de apa. Punem galbenusurile impreuna cu zaharul vanilat si cu zaharul si amestecam. Adaugam si 900 ml lapte si punem pe foc pana cand se infierbanta compozitia. Restul de 100 ml lapte il amestecam cu amidonul si il turnam peste laptele...
Desert placinta rulata cu dovleac
Mai intai pregatim umplutura: punem dovleacul razuit intr-o cratita impreuna cu zaharul si lasam 15-20 de minute. La final adaugam si scortisoara. Trecem la pregatirea foilor. Punem faina intr-un bol. Adaugam oul, untura si apa si framantam un aluat moale si nelipicios. Daca mai este nevoie...
Desert gogosele cu iaurt
Batem oul cu zaharul. Adaugam si iaurtul, scortisoara si coaja de portocala si amestecam bine. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu bine cu telul. Punem ulei la incins, dar la foc mic si punem gogosele cu lingurita cand uleiul este incins. Lasam focul la mediu, in caz...
Desert chec cu afine
Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul. Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La final adaugam coaja de lamaie, cele 3 linguri de zeama de lamaie ai afinele date prin faina. Amestecam....
Desert pandispan pufos cu rahat
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Mixam galbenusurile cu restul de zahar si cu uleiul 3-4 minute. Adaugam galbenusurile peste albusuri si le incorporam usor.Adaugam faina, praful de copt, esenta, coaja razuita...
Desert strudel cu crema de branza
Mai intai taiem jumatate din aluatul foietaj si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Amestecam crema de branza cu 2 linguri din oul batut ( restul de ou il folosim pentru a unge strudelul deasupra) si cu 1 lingura de zahar pudra. Daca considerati necesar, puteti sa mai adaugati...
Desert biscuiti cu scortisoara
Mai intai amestecam bine untul cu zaharul cu ajutorul unui tel. Adaugam si ouale si uleiul si mai amestecam 2-3 minute. Adaugam 550 gr faina, bicarbonatul, lamaia si scortisoara si framantam. Daca mai este nevoie, mai adaugam o lingura de faina astfel incat aluatul sa nu mai fie lipicios....
Desert cupola Savoiardi cu piscoturi
Mai intai mixam frisca lichida pana cand devine ferma. Adaugam mascarponele si mai mixam aproximativ 1 minut. Adaugam ciocolata razuita si coaja razuita de lamaie si amestecam cu o spatula. Laptele il incalzim usor la microunde pentru 10-12 secunde, iar mierea o dizolvam in el. Tapetam...
Desert briose din albusuri cu mac
Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si semintele de mac si coaja de lamaie. Turnam compozitia in forma pentru...
Desert mini placinte cu branza si stafide
Taiem aluatul foietaj in doua parti si il intindem bine cu sucitorul. Dam branza pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu zahar pudra dupa gust si stafide. Punem deasura aluatului foietaj amestec de branza si rulam. Taiem felii de aproximativ 2 cm grosime si le punem intr-o tava...
Desert tort Diplomat
Mai intai punem gelatina la hidratat in 100 ml apa. Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele. Punem vasul pe bain marie pentru cel putin 13-15 minute. Amestecam din cand in cand, insa amestecul ramane fluid. Il luam de pe foc, il lasam 3-4 minute la racorit si adaugam gelatina....
Desert tort Tiramisu pentru copii
Punem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea. Asezam primul strat de piscoturi pe un platou. Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si mai mixam 1 minut sa se incorporeze bine. Punem jumatate din crema peste piscoturi, adaugam...
Desert chec cu zmeura
Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul. Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La final adaugam coaja de lamaie si cele 3 linguri de zeama de lamaie. Amestecam. Consistenta compozitiei...
Desert prajitura Trenulet sau Chec la metru
Preparam mai intai checurile. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Incorporam usor galbenusurile peste albusuri. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o spatula. Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-una...
Desert pancakes cu fructe de padure
Mai intai mixam 3-4 minute ouale cu zaharul. Adaugam faina, praful de copt si laptele si mai mixam inca 2-3 minute pana cand incorporam bine. Adaugam si esenta la final. Ungem o tigaie de clatite cu ulei, absorbim apoi acest ulei cu un servet si incingem tigaia. Turnam 3/4 de polonic in...
Desert chec din albusuri cu ciocolata alba
Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si nuca taiata grossier. Tapetam formele de chec cu hartie de copt si turnam 3/4...