Un chec delicios cu fructe din compot, se pot folosi orice fructe usoare sau taiate marunt.
Mixam untul moale, de la temperatura camerei, cu zaharul timp de 2-3 minute.
Adaugam treptat ouale si apoi iaurtul si mixam inca 2-3 minute.
Adaugam faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula.
Punem 2-3 linguri din compozie intr-un bol. Adaugam cacao si esenta de rom si amestceam. In restul de compozitie, cel alb, adaugam mac si esenta de portocala.
Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt punem mai intai compozitia cu cacao. Adaugam jumatate din compozitia cu mac si apoi punem visine din compot ( fara samburi, bineinteles!) date prin faina. Acoperim cu restul de compozitie cu mac, iar deasupra mai adaugam jumatati de visine din compot.
Coacem checul in cuptorul preincalzit la 170 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea. In aproximativ 50-55 de minute ar trebui sa fie gata. Daca doriti, puteti sa presarati zahar pudra deasupra checului. Pofta buna!
1
Din aceasta compozitie iese un singur chec, daca doriti 2 checuri, trebuie sa dublati compozitia.