publicat la 22.03.2020
publicat la 13.05.2019
publicat la 14.03.2019
Pentru tine, astăzi e (un fel de) ziua cârtiţei. De dimineaţă, scoate puţin capul pe fereastră, adulmecă mirosurile de la vecini şi ia o hotărâre epocală care, desigur, îţi va schimba viaţa: de astăzi, doar omletă!
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv bulete de cartofi cu cascaval
Cartofii se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 20-25 minute, se pot verifica cu o furculiță. Se pun la scurs, se curăță și se pasează ca pentru piure. Se adaugă brânzeturile rase, oul, bicarbonatul și 2-3 linguri de pesmet. Condimentăm cu sare și...
Frittata con ricotta
Încălzim cuptorul la 180 grade C. Într-un castron, batem ouăle cu smântâna și condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. În alt castron, amestecăm ricotta cu parmezanul și pătrunjelul verde tocat mărunt. Într-o tigaie ce poate fi dată la...
Ouă umplute cu cremă de avocado
Ouăle fierte tari și răcite se curăță de coajă. Se taie pe jumătate. Se scoate ușor gălbenușul care se pune într-un castron. Se curăță avocado și se adaugă și el în castron. Zdrobim avocado și gălbenușurile cu o furculiță. Adăugăm roșiile tăiate cubulețe...
Ciuperci gratinate cu creveți
Curățăm usturoiul și se toacă mărunt. Curățăm ciupercile de piciorușe, se spală sau se curăță cu o perie de eventualele impurităță. Piciorușele de la ciuperci nu le vom folosi, se pot folosi la ciulamale, supe și multe altele, le găsiți voi o întrebuințare ulterioară....
Inimioare de cartofi glazurate
Se curăță cartofii de coajă, se spală, se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb bine aproximativ 20 minute. Se scurg de apă, se pasează, se adaugă untul și laptele și se amestecă bine. Eu de cele mai multe ori folosesc sfecla roșie crudă, dar ea se poate fierbe...
Sufleu de cartofi
Spălăm cartofii bine de praf sau pământ și se pun într-o oală cu apă rece la fiert. Se fierb pentru minim 20 minute de când începe apa să clocotească. Se scurg de apă și se lasă un pic sa-și tragă sufletul (să se mai răcească) Se curăță de coajă și...
Terină de somon
Punem la fiert somonul și codul într-o oală cu apă rece și un praf de sare. Se fierb pentru 15 minute, se scot din apă și se lasă la răcit. Curățăm morcovii de coajă, se înlătură capetele și cu un feliator de legume se vor tăia pe lung în lamele foarte fine. Se...
Inimi de anghinare sotate cu usturoi și ceapă verde
În cazul în care folosiți inimi de anghinare proaspete sau congelate, acestea necesită o fierbere înainte de sotare, dacă se folosesc din conservă, acestea se folosesc ca atare, doar scurse de zeamă. Se pun inimile de anghinare într-o cratiță cu apă rece. Apă...
Salata tsatsiki
Se spala castravetele, se curata de coaja si se taie cubulete mici (cat de mici puteti). Sau se poate da pe razatoare. Se pun bucatile de castravete intr-o strecuratoare si se apasa cu o lingura usor pe ei ca sa mai eliminam un pic din apa. Cateii de usturoi curatati se piseaza si se amesteca...
Ouă Benedict cu sparanghel
Curățăm sparanghelul ușor cu un cuțit ascuțit în partea de jos, partea mai lemnoasă se înlătură. Se spală bine sub jet de apă rece. Se pune apă la fiert într-o oală. Adăugăm un praf de sare și 1 lingură cu unt. Aducem la fierbere și stingem focul....
Broccoli pane la cuptor
Desfacem broccoli în buchețele mici. Se spală bine. Se pune o cratiță cu apă la fiert. Adăugăm și un praf de sare și acoperim cu capac să fiarbă apa mai repede. Când apa dă în clocot, adăugăm buchețelele de broccoli și stingem focul. Lăsăm broccoli...
Terină de brânză cu dovlecei
Spălăm dovleceii și tăiem la capete câte 2 cm. Fără să-i curățăm de coajă o să-i tăiem în lamele foarte fine. Se fierb în baie de aburi pentru 10 minute. Eu i-am pus într-o strecurătoare ce am așezat-o deasupra unei oale cu apa în clocot....
Bruschete cu roșii uscate și busuioc
Bagheta se taie în felii - pe diagonală să obținem feliile un pic mai mari. Se prăjesc rapid în prăjitorul de pâine sau pe un grill la aragaz. Imediat ce sunt gata, se freacă cu usturoi. Curățăm usturoiul și fiecare cățel trebuie tăiat în două. Usturoiul se...
Kolokythokeftedes - Chifteluțe de zucchini și feta
Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Se presară puțină sare și se amestecă bine. Se lasă aprox. 5 minute, după care se storc bine de zeamă. Se amestecă cu usturoiul pisat, ceapa verde tocată mărunt, verdeața tocată, feta și cele 2 ouă bătute. Dacă avem la...
Andive la grătar cu sos de iaurt
Andivele se curăță de primele foi. Se taie pe lungime în două și se stropesc imediat cu zeama de la o jumătate de lămâie. Se pun pe grătarul încins și se lasă câte 3-4 minute pe fiecare parte. Între timp pregătim sosul. Amestecăm usturoiul curățat...
Omletă provensală
Încingem cuptorul la 200 grade C. Punem untul într-o formă termorezistentă, de preferat rotundă și se introduce la cuptor pentru a se topi untul. Spălăm roșia (dacă avem una mai mare) sau două dacă sunt mai mici și se feliază rondele fine. Curățăm ceapa verde și...
Omletă cu ciuperci
Ciupercile se curăță cu o perie sau un șervet de hârtie și se taie felii - eu de data asta nu le-am mai spălat ;) și am constatat că sunt mult mai gustoase. Acum contează de unde le cumpărați - să aveți încredere că sunt ambalate în condiții igienice....
Bulete de cașcaval
Batem bine cele 2 ouă cu un tel. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Adăugăm ouăle bătute și amestecăm ușor. Adăugăm laptele, puțin câte puțin până la omogenizare. Aluatul trebuie să se desprindă de pe lingură. Adăugăm cașcavalul ras pe...
Alivenci cu mărar
Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec. Separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un castron cernem făina. Spălăm și tocăm mărunt mărarul. Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea. Se adaugă gălbenușurile unul câte unul,...
Cașcaval pane
Alegem un cașcaval care să nu fie rotund, pentru a avem felii dreptunghiulare. Cașcavalul se taie în patru felii groase. Batem într-o farfurie adâncă cele 2 ouă cu o lingură lapte. Se poate adăuga în ou și un praf de piper proaspăt măcinat. Se trece fiecare felie...
Orez prăjit cu ou și legume
Încingem uleiul într-un wok, adăugăm 4 fire de ceapă verde tocate mărunt și le călim câteva secunde. Adăugăm ouăle bătute și amestecăm bine. Adăugăm legumele decongelate, apoi orezul de la frigider. Amestecăm bine. Condimentăm cu sosul de soia și cel de stridii,...
Pachețele de primăvară cu legume
Foile de plăcintă se lasă la dezghețat peste noapte în frigider. Ne apucăm de pregătirea legumelor. Morcovul se curăță, se spală și se taie bețișoare foarte fin - eu am folosit răzătoarea borner. Ceapa se toacă cât mai fin - eu am folosit tot răzătoarea borner....
Clătite cu brânză și mărar gratinate
Începem cu prepararea clătitelor. Batem bine cele 2 ouă cu mixerul. Adăugăm laptele, făina, sarea și la urmă apa minerală. Amestecăm bine după fiecare ingredient. Adăugăm 1 lingură ulei și lăsăm să se așeze aluatul 15 minute. Clătitele se coc pe ambele fețe într-o...
Andive umplute cu ton
De fapt nu prea avem ce prepara, mai bine spus să asamblăm :) Andivele se desfac și oprim doar foile mai mari, eu am avut nevoie doar de 9 - în funcție de cât de mult ton doriți să puneți. Andivele se stropesc cu zeama de la 1/4 lămâie. Desfacem conserva de ton și...
Cartofi cu cimbru
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se feliază. Se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru doar 10 minute ( nu vrem să fiarbă de tot). Se scurg de apă și se lasă într-o strecurătoare 5-10 minute. Se răstorn într-o cratiță în care am...
Legume la grătar
Legumele se spală și se zvântă. Dovleceii se taie rondele. Morcovii se curăță de coajă și se taie rondele. Le tăiem pe oblic să obținem felii mai mari. Ceapa se curăță de coajă și se taie rondele de 1/2 cm. Ciupercile se taie felii doar dacă sunt mari, dacă le avem mici le...
Cartofi copți în jar
Este o rețetă foarte simplă când aveți unde să o faceți! Când stai la bloc, e greu, mai ales că acum s-a dat și legea cu grătarele. Nu ai curte, yoc grătar. Dar, măcar o dată pe an merită să faci așa ceva. Nici nu se compară cu cei făcuți în cuptor!!! Trebuie...
Chifteluțe din carne cu legume
Carnea se dă prin mașina de tocat. Dovleceii se spală, se curăță, se înlătură cotoarele și se dau pe răzătoarea mare. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Morcovul și cartoful se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea mică. Cățeii de usturoi se...
Plăcintă Dobrogeană
Foile din comerț sunt congelate, așa că trebuie să se lase peste noapte în frigider să se decongeleze lent. Plăcinta dobrogeană din câte știu eu, se face numai în tavă rotundă, așa că am vrut să mă conformez, numai că neavând o tavă mare cu un diametru de...
Cartofi fierți în smântână
Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie felii și se condimentează cu sare și piper. Într-o cratiță ce poate fi pusă și la cuptor, călim usturoiul tocat mărunt împreună cu rozmarinul curățat de pe crenguță pentru maxim 1 minut. Adăugăm cartofii,...