Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă (punem și un praf de sare).
Se fierb pentru aprox. 15 min (se verifică cu furculița dacă sunt fierți).
Se spală cu apă rece, după care se curăță de coajă.
Se taie în 2 sau 4 în funcție de mărime și se pun...
Se prepară un aluat din 200 g făină (cernută), 150 g unt, sare, zahăr, apă, oțet, chimen și 100 g cașcaval ras (pe răzătoarea mică). Aluatul se frământă bine, se pune într-o folie de plastic și se dă la rece pentru o oră.
50 g unt și 50 g făină se...
Maruntaiele mielului si ficateii de pui se pun intr-o cratita cu apa rece pentru o ora, sa iasa tot sangele din ele. Se vor pune la fiert in apa cu sare. In cazul ca face spuma (face sigur), vom spumui.
Punem la fiert 4 oua, 5-6 minute de cand clocoteste apa.
Ceapa verde, patrunjelul si...
Se decongelează aluatul foetaj. Se decongelează spanacul și se pune la scurs. Se încinge cuptorul la 200 grade C.
Într-un castronel se bat bine ouăle. Se amestecă usturoiul pisat cu spanacul foarte bine scurs de apă.
Se întinde aluatul pe o suprafață presărată cu...
Facem mămăliguța din apă și mălai, care trebuie să fie mai moale. Se pune la fiert apă cu puțină sare. Promit că revin cu cantități exacte la apă cu prima ocazie când refac mămăliga. Eu mereu o fac din ochi. Eu am un ceaunel în care fac mămăliga, cred că dacă...
Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare. Se fierb cu tot cu coajă, deci trebuiesc spălați bine. Se fierb pentru 20 minute după care se lasă să se răcească. Se curăță de coajă și se zdrobesc. Amestecăm cartofii cu gălbenușurile, ceapa verde tocată mărunt,...
Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie pai și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un platou și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se curăță și se taie rondele foarte subțiri. Castraveții și gogoșarii de taie feliuțe. Varza se toacă mărunt,...
Salată de cartofi noi
Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă (punem și un praf de sare). Se fierb pentru aprox. 15 min (se verifică cu furculița dacă sunt fierți). Se spală cu apă rece, după care se curăță de coajă. Se taie în 2 sau 4 în funcție de mărime și se pun...
Saleuri cu cașcaval
Se prepară un aluat din 200 g făină (cernută), 150 g unt, sare, zahăr, apă, oțet, chimen și 100 g cașcaval ras (pe răzătoarea mică). Aluatul se frământă bine, se pune într-o folie de plastic și se dă la rece pentru o oră. 50 g unt și 50 g făină se...
Drob de miel
Maruntaiele mielului si ficateii de pui se pun intr-o cratita cu apa rece pentru o ora, sa iasa tot sangele din ele. Se vor pune la fiert in apa cu sare. In cazul ca face spuma (face sigur), vom spumui. Punem la fiert 4 oua, 5-6 minute de cand clocoteste apa. Ceapa verde, patrunjelul si...
Rulouri cu spanac și feta
Se decongelează aluatul foetaj. Se decongelează spanacul și se pune la scurs. Se încinge cuptorul la 200 grade C. Într-un castronel se bat bine ouăle. Se amestecă usturoiul pisat cu spanacul foarte bine scurs de apă. Se întinde aluatul pe o suprafață presărată cu...
Sufleu mămăliguță cu brânză
Facem mămăliguța din apă și mălai, care trebuie să fie mai moale. Se pune la fiert apă cu puțină sare. Promit că revin cu cantități exacte la apă cu prima ocazie când refac mămăliga. Eu mereu o fac din ochi. Eu am un ceaunel în care fac mămăliga, cred că dacă...
Omletă irlandeză
Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare. Se fierb cu tot cu coajă, deci trebuiesc spălați bine. Se fierb pentru 20 minute după care se lasă să se răcească. Se curăță de coajă și se zdrobesc. Amestecăm cartofii cu gălbenușurile, ceapa verde tocată mărunt,...
Shaorma vegetariană
Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie pai și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un platou și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se curăță și se taie rondele foarte subțiri. Castraveții și gogoșarii de taie feliuțe. Varza se toacă mărunt,...