Cartofi fierți în smântână

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2012 | 4773 vizualizari

 

Fripturica o alegeti voi :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi roșii,
  • 400 ml smântână lichidă,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 5 căței de usturoi,
  • o crenguță rozmarin,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi fierți în smântână:

Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie felii și se condimentează cu sare și piper. Într-o cratiță ce poate fi pusă și la cuptor, călim usturoiul tocat mărunt împreună cu rozmarinul curățat de pe crenguță pentru maxim 1 minut. Adăugăm cartofii, smântâna și aprox 200 ml apă (apă mai adăugăm cât să acopere cartofii). Se fierb la foc potrivit pentru 20 minute, apoi se dau încă 15 minute la cuptor.

O garnitură excelentă la orice friptură!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi fierți în smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana si marar