Omletă provensală

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2013 | 5159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt,
  • 1-2 roșii,
  • 1 fir de ceapă verde,
  • 1 fir de usturoi verde,
  • 6 ouă,
  • 100 g cașcaval,
  • 1/2 linguriță busuioc uscat,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omletă provensală:

Încingem cuptorul la 200 grade C. Punem untul într-o formă termorezistentă, de preferat rotundă și se introduce la cuptor pentru a se topi untul.

Spălăm roșia (dacă avem una mai mare) sau două dacă sunt mai mici și se feliază rondele fine. Curățăm ceapa verde și usturoiul, se spală și se toacă mărunt. Ouăle se sparg și se pun într-un castron. Se bat un pic cu o furculiță. Se condimentează cu sare, piper și busuioc. Adăugăm cașcavalul ras, ceapa și usturoiul tocat și amestecăm să se omogenizeze conținutul. Se scoate forma din cuptor, se rotește ușor pentru a ajunge untul topit și pe pereții laterali. Se toarnă compoziția și se așează feliile de roșii pe margine. Se dă la cuptor pentru 15 minute.

Servim imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă provensală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

_Alina_ 1

03.04.2013, 08:50

JamilaCuisine 1

03.04.2013, 09:41

Foarte apetisanta!!!!

marianascarlat 1

03.04.2013, 16:08

Nu stiam ca omleta pe care o fac eu se numeste provensala. Fff buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza in foietaj