Ouă Benedict cu sparanghel

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2014 | 5792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă,
  • 4 felii de șuncă sau bacon
  • sos olandez
  • 4 fire sparanghel
  • 2 chifle moi sau 4 felii de pâine
  • sare
  • oțet
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă Benedict cu sparanghel:

Curățăm sparanghelul ușor cu un cuțit ascuțit în partea de jos, partea mai lemnoasă se înlătură. Se spală bine sub jet de apă rece. Se pune apă la fiert într-o oală.  Adăugăm un praf de sare și 1 lingură cu unt.  Aducem la fierbere și stingem focul. Adăugăm sparanghelul în apă și lăsăm acoperit 2-3 minute, după care se scoate pe un platou.   Punem apă la fiert într-o oală. Adăugăm un praf de sare și 1-2 linguri cu oțet. Aducem la fierbere. Spargem un ou într-un castronel și-l adăugăm în apă. Îl lăsăm 2-3 minute, după care-l scoatem cu o lingură cu găuri. Repetăm operația și pentru celelalte ouă. Se pot fierbe și în același timp, cu condiția să nu se atingă ouăle între ele.

Se taie chiflele în două, se stropesc ușor cu ulei de măsline și se pun pe un gril încins. Se lasă max. 1 minut - nu dorim decât să le încălzim.

Eu nu am avut chifle la îndemână așa că am folosit felii de pâine rustică. Pe o farfurie aranjăm 2 jumătăți de chifle, pe care așezăm câte o felie de șuncă sau bacon, oul și turnăm câte 1-2 linguri de sos olandez. Sosul trebuie să fie cald. Mai adăugăm și 2 fire de sparanghel și gata un mic dejun copios ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă Benedict cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eggs Benedict