Ouă Benedict cu sparanghel

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2014 | 6112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă,
  • 4 felii de șuncă sau bacon
  • sos olandez
  • 4 fire sparanghel
  • 2 chifle moi sau 4 felii de pâine
  • sare
  • oțet
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă Benedict cu sparanghel:

Curățăm sparanghelul ușor cu un cuțit ascuțit în partea de jos, partea mai lemnoasă se înlătură. Se spală bine sub jet de apă rece. Se pune apă la fiert într-o oală.  Adăugăm un praf de sare și 1 lingură cu unt.  Aducem la fierbere și stingem focul. Adăugăm sparanghelul în apă și lăsăm acoperit 2-3 minute, după care se scoate pe un platou.   Punem apă la fiert într-o oală. Adăugăm un praf de sare și 1-2 linguri cu oțet. Aducem la fierbere. Spargem un ou într-un castronel și-l adăugăm în apă. Îl lăsăm 2-3 minute, după care-l scoatem cu o lingură cu găuri. Repetăm operația și pentru celelalte ouă. Se pot fierbe și în același timp, cu condiția să nu se atingă ouăle între ele.

Se taie chiflele în două, se stropesc ușor cu ulei de măsline și se pun pe un gril încins. Se lasă max. 1 minut - nu dorim decât să le încălzim.

Eu nu am avut chifle la îndemână așa că am folosit felii de pâine rustică. Pe o farfurie aranjăm 2 jumătăți de chifle, pe care așezăm câte o felie de șuncă sau bacon, oul și turnăm câte 1-2 linguri de sos olandez. Sosul trebuie să fie cald. Mai adăugăm și 2 fire de sparanghel și gata un mic dejun copios ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă Benedict cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

deyutzky 1

05.06.2014, 20:18

likeee!

Rocsi 1

06.06.2014, 11:45

Arata bine!

anca_rm 1

06.06.2014, 13:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]