“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Madlene cu migdale
Frecam galbenusurile cu zahar, apoi adaugam praful de copt si esenta de vanilie, apoi punem albusurile batute spuma si faina. Amestecam bine si punem din compozitie in tava care fost unsa, punem cate o migdala in mijloc si dam la cuptor pentru 10 minute sau pana se auresc foarte putin pe...
Pancake cu Inghetata
Amestecam laptele rece cu galbenusurile zaharul vanilat, esenta si praful de copt, amestecam bine apoi punem faina. Intr-o tigaie incinsa facem clatitele, apoi punem inghetata si toppingul. Pofta buna
Crema de zahar ars
Punem laptele pe foc cu zaharul(150 gr) si tinem pana se topeste zaharul, sa nu fiarba, apoi il lasam la racit. Oouale le batem bine(spuma), caramelizam zaharul si il punem in tava in care facem crema. Amestecam ouale spuma cu laptele si mai batem cu mixerul inca 3 minute, apoi punem in tava...
Tarta cu mascarpone si capsuni.
Intindem aluatul de tarta si il coacem in tava de tarta pentru 20 de minute. Facem sarlota de vanilie si apoi o amestecam cu mascarpone. Dam crema la frigider pana se raceste aluatul de tarta, apoi punem crema peste tarta, nivelam si apoi punem capsunile taiate feliute. Dam la rece pana...
Inghetata de vanilie
Se freaca galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecandu-se usor si bine. Cand compozitia s-a racit adaugam si frisca batuta bine si dam la congelator 5-6 ore sau chiar mai mult.
Gogosi cu budinca calda de ciocolata
Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul. Se framanta aluatul si se pune la dospit 1-2 ore. Dupa ce a crescut se unge blatul de lucru cu ulei, se mai framanta...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Rupem biscuiti mai mici. Punem pe foc laptele, untul, si zaharul, cand s-a topit untul luam cratita de pe foc si punem cacaua si zaharul vanilat, apoi romul,nucile si stafidele si turnam peste biscuiti. Punem compozitia peste folie alimentara si facem salamul....
Fursecuri cu ciocolata
Albusele se bat spuma,untul se freaca cu zaharul pudra si vanilat. Se adauga putina faina, albusele si pe urma ciocolata topita, esenta de vanilie, apoi mai punem faina. Trebuie sa rezulte o crema tare de pus in sprit. Intr-o tava punem hartie de copt apoi facem fursecurile, dam la...
Prajitura pufoasa cu fructe de padure
Blatul: il facem asa cum facem checul sau pandispanul. Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, deasupra punem fructele care le-am tavalit putin prin faina si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea, dupa ce scoatem o lasam la racit putin. Sarlota o facem conform...
Salam de biscuiti reteta de post
Salam de biscuiti reteta Tocam biscuiti dar nu foarte marunt, Intr-o craticioara punem margarina la topit, apoi apa, zaharul si cacaua, Cand s-a racit compozitia turnam peste biscuiti apoi punem nuca si esenta de rom, gustam sa vadem daca mai trebuie zahar, Punem pe masa folie strech...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Am amestecat branza, ouale, zaharul, coaja de lamaie si portocala si apoi faina pana mi-a iesit un aluat bun de manuit. Se fac papanasii, eu i-am facut cu gura unui pahar, se pun la prajit in ulei incins, se pudreaza cu zahar pudra.
Desert delicios si sanatos
Nucile se pun intr-o tava cu hartie de copt se rasfiresc prin tava si se toarna mierea deasupra, se pun la cuptor 4-5 minute nu m-ai mult, in 2 boluri se pune cate 150 de gr de iaurt deasupra miere dupa gust( 2 lingurite ajung zic eu) apoi punem nucile fierbinti deasupra si servim.
Tort de ziua mea
Blaturile le-am insiropat. Mousse-ul de cioco: punem la topit pe foc ciocolatele(3) rupte bucatele si cu frisca lichida, cand s-a topit ciocolata amestecam bine compozitia, cand este calduta punem gelatina( care a fost inmuiata in apa) apoi adaugam frisca batuta bine, a doua crema- frisca...
Mucenici
Punem apa la fiert, cand da in clocot punem mucenicii. Dupa 10 min punem zaharul, coaja de lamaie si portocala. Cand s-au fiert punem nuca si esenta de rom, stingem focul, punem capacul la oala si lasam asa sa se raceasca putin si pofta buna.
Tort de mere cu frisca
Am inceput sa fac niste zahar ars si am uns tava cu zaharul facut, am curatat merele si le-am pus in tava, apoi am dat tava la cuptor pentru 15-20 de minute ca sa se inmoaie. Am facut aluatul de chec: galbenusurile frecate spuma cu zaharul, apoi am pus putina faina si am amestecat bine, apoi...
Coltunasi cu dulceata de fructe de padure
Se face un aluat din faina si oua, se intinde cat mai subtire posibil, o sa va doara mainile de la atata intins, si se taie patratele pe care puneti dulceata. Se pun apoi in apa clocotita, cand ies la suprafata sunt gata. Se aseaza pe pesmetul prajit intr-o tigaie si amestecat cu zahar...
Tarta cu fructe
Blatul il facem ca cel de chec sau pandispan, budinca de vanilie o preparam conform instructiunilor de pe plic, frisca o indulcim cu zahar pudra dupa gust, taiem fructele dupa preferinta, dupa ce s-a racit blatul punem crema- budinca racita si amestecata cu frisca, deasupra punem fructele si dam...
Amandine
Blatul se face ca cel de chec, numai ca punem rom si cacao, il punem la cuptor facem testul cu scobitoarea, il punem la racit si il taiem in doua, il insiropam( punem zaharul cu apa si capuccino pe aragaz, cand da in clocot luam de pe foc si punem si romul) apoi punem crema( frecam margarina cu...
Gogosi cu branza si marar
Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul. Se framanta aluatul si se pune la dospit 1-2 ore. Dupa ce a crescut se unge blatul de lucru cu ulei, se mai framanta...
Coji de eclere
Se pune apa la fiert cu uleiul si se adauga faina in ploaie Dupa ce s-a racit se adauga ouale pe rand, amestecand bine compozitia. Se pune compozitia intr-un sprit, se spriteaza din compozitie in tava tapetata cu hartie pentru copt si se coc la foc mediu pana se rumenesc...
Rulouri cu crema de vanilie
Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei si se intinde un pic cu sucitorul, se taie in fasii cu latimea de 2 cm si lungimea cat tine aluatul se infasoara fasile de aluat pe niste bete de lemn speciale si se ung cu ou batut. Se baga la cuptor pentru 15 minute se lasa sa...
Tort din branza dulce
Se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamaie. Se adauga pe rand ouale si la sfarsit smantana cu cele 2 linguri de faina si sucul de la jumatatea de lamaie. Separat se sfarama biscuiti la blender sau cu sucitorul si se amesteca cu untul topit. Se da la...
Gogosele super mici
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, punem restul de lapte, punem si zaharul vanilat si cel normal, coaja de lamaie si portocala, esenta de portocala, amestecam bine si punem faina. Amestecam din nou si adaugam galbenusurile, apoi faina si untul topit, amestecam bine si punem restul de...
Chec cu fructe de padure
Se face un aluat pentru chec, se adauga fructele deasupra si se pune intr-o tava de chec, unsa si tapetata cu faina, se da la cuptor, se face testul cu scobitoarea.
Muffins sau briose cu fructe de padure asortate
Se face un aluat de chec se pune in tava de muffins cam cate o lingura si jumatate in fiecare hartiuta, deasupra se pun fructe, se baga la cuptorul incalzit, se face testul cu scobitoarea.
Strudel cu branza dulce
Foile se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi se unge fiecare foaie cu unt. In total sa fie 5 foi pentru un strudel. Se pune umplutura( branza de vaci amestecata cu stafidele 2 galbenusuri, grisul si coaja de lamaie si portocala) se ruleaza si se pune in tava. La fel se...
Tarte cu vanilie si visine
Aluatul de tarte il decupati si il puneti in forme, dati la cuptor cam 20 de minute. Budinca de vanilie se face conform instructiunilor de pe plic si cand s-a racit de tot se amesteca bine cu frisca. Se umplu tartele cu crema facuta, se pun deasupra visinele.
Chec cu ciocolata, alune si visine
Se face un aluat de chec, eu am facut unul cu cacao in care am pus putina compozitie amestecata cu colorant roz, si un chec alb in care am pus tot colorant roz, se pun visinele in chec si se da la cuptor, se face testul cu scobitoarea, dupa ce s-au racit se taie felii si se lipesc intre ele cu...
Chec cu nuci
Se separa albusurile de galbenusuri, se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, coaja de lamaie, se amesteca foarte bine pana nu se mai simte zaharul. Se adauga faina cate putin si praful de copt, la sfarsit se pun albusurile batute spuma, se imparte compozitia in doua, se unge...
Tort cu portocale
Se face un aluat ca pentru chec, se pune intr-o tava rotunda detasabila si se baga la cuptorul preincalzit, se face testul cu scobitoarea, cand sa facut se lasa sa se raceasca bine si apoi se taie in doua, rezulta 2 blaturi,. Separat batem smantana pentru frisca foarte bine si la sfarsit punem...