Prajitura pufoasa cu fructe de padure

de elena1988 in Dulciuri, 26 Mar 2011 | 7609 vizualizari

 

Este foarte buna si racoroasa, la mine crema nu prea se vd in poza, m-am grabit sa o pozez.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 10 oua
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • faina
  • zahar cam 250 gr
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie si portocala

Umplutura:

  • 1 plic de sarlota de vanilie de la Dr. Oetker
  • 150 ml de smantana pentru frisca si zahar pudra

Deasupra:

  • fructe de padure si zahar pudra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu fructe de padure:

Blatul: il facem asa cum facem checul sau pandispanul.

Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, deasupra punem fructele care le-am tavalit putin prin faina si dam la cuptor.

Facem testul cu scobitoarea, dupa ce scoatem o lasam la racit putin.

Sarlota o facem conform instructiunilor de pe plic.

Dupa ce a stat crema la frigider 1 ora, o amestecam cu frisca batuta.

Taiem prajitura in doua, ca blatul de tort. Scobim putin interiorul si punem crema, apoi blatul deasupra.

Prajitura o pudram cu zahar pudra si o punem la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

elena1988 1

28.03.2011, 19:16

onesta nu stiu sa iti zic depinde si de marimea oului eu pun din ochi, pui atata faina ca si la un chec de ex

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:35

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 21:26

cred ca este tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si blat umed