Tort de ziua mea

de elena1988 in Torturi, 9 Mar 2011 | 8433 vizualizari

 

Astazi implinesc 23 de primaveri, va dedic acest tort tuturor de pe bucataras, sper sa va placa, sectiunea mai tarziu.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort
  • frisca batuta
  • compot de caise
  • Pentru mousse de ciocolata
  • -3 ciocolate cu lapte
  • 120 ml de frisca lichida
  • 300 ml frisca batuta bat
  • 5 gr de gelatina
  • 1 cioco cu lapte pentru razuit deasupra la tort
  • colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ziua mea:

Blaturile le-am insiropat.

Mousse-ul de cioco: punem la topit pe foc ciocolatele(3) rupte bucatele si cu frisca lichida, cand s-a topit ciocolata amestecam bine compozitia, cand este calduta punem gelatina( care a fost inmuiata in apa) apoi adaugam frisca batuta bine, a doua crema- frisca batuta bine plus intaritor de frisca si caisele taiate mici amestecam bine.

Asamblare: punem prima foaie de blat pe care o insiropam cu zeama de la compot, punem mousseul de cioco, apoi a doua foaie de blat, crema de frisca si caise, apoi ultima foaie de blat, ornam cu frisca( 250 ml in care am pus colorant rosu) cu caise si carlionti de ciocolata

TIPS-URI

1

nu dati focul tare cand topiti ciocolata cu frisca, eu am pus colorant rosu dar vad ca tortul a iesit roz

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ziua mea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nectarine si crema de zahar ars