Spanacul se curata de radacina si se spala sub jet de apa .
Se pune apa la fiert , cand clocoteste se adaoga spanacul si se fierbe aproximativ 30 de minute.
Se strecoara si se lasa la racit.
Intre timp se spala frunzele de usturoi si se taie marunt.
Taiem...
Taiem salamul ardeiul si gogosarul cubulete. Taiem si carnatii rondele, telemeaua o dam prin razatoarea cu gauri mari, scoatem samburii de la masline si le taiem feliute.
Punem totul intr-un bol, spargem cele 5 oua peste compozitie, adaugam smantana si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam...
Se curata radacinile de hrean,este recomandat sa stam langa geamul deschis sau in curte la aer ,in spatii inchise nu este tocmai placut .
Dam hreanul prin razatoarea cu gauri mici .
Intr-un bol punem hreanul ,presaram cu sare si zahar dupa gust si amestecam ,la final punem...
Se spala legumele ,se taie fideluta .
Intr-un castron se pun legumele ,apa,otetul,zaharul tos , mierea de albina si conservantul.
Se lasa pana a doua zi amestecandu-se din cand in cand.
Se aseaza in borcane si dupa cateva zile se poate consuma alaturi de fripturi,tocanite...
Curatam si spalam legumele apoi le dam prin masina de tocat sau robot.
Punem compozitia rezultata la foc,turnam si bulionul si lasam sa fiarba o ora.
Cand sunt aproape fierte , adaugam zaharul ,otetul sarea dupa gust si 1 pastila de aspirina la 1 litru de compozitie,[cine...
Vinetele le scoatem de la congelator si le punem la scurs intr-o sita.
Se toaca cu tocatorul de lemn.
Taiem ceapa si usturoiul marunt.
Preparam maioneza dintr-un galbenus ,sare , o lingurita de mustar si ulei.
Se amesteca vinetele cu maionaza si daca mai e nevoie se adauga...
Intr-un bol spargem oule ,adaugam zaharul ,razatura de lamaie ,sarea si amestecam energic pana se topeste zaharul.
Turnam uleiul si apoi apa amestecand pentru a se omogeniza compozitia.
Amestecam praful de copt cu faina si adaugam la restul compozitiei , impartim coca in 2 parti si...
Punem uleiul la incins.
Taiem legumele cubulete.
In uleiul incins adaugam ceapa si usturoiul taiate, amestecand pana devin sticloase.
Pe urma punem ardeii si ketceapul si-i lasam pana isi lasa zeama, dupa care adaugam conserva de fasole.
Punem o cana de apa calda si...
Se pune apa la fiert intr-o cratita de 6 l impreuna cu rasolul.
Adaugam legumele taiate cubulete si ceapa taiata solzisori si lasam la fiert aproximativ 20 de minute.
Intre timp facem perisoarele.
Orezul inflorit se pune intr-un bol, adaugam carnea, cele 2 oua, sarea si piperul dupa...
Intr-o cana punem cubul de drojdie si o lingurita zahar peste care punem apa calduta.
Intr-un bol punem faina , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia crescuta.
Incepem sa framantam adaugand apa sarata si calduta pana cand se desprinde de vas si de mana.
La final adaugam uleiul...
Intr-o cratita punem ulei la incins, adaugam carnea intorcand-o pe toate partile pana capata o crusta rosiatica.
Condimentam cu boia, piper si sare dupa gust.
Ceapa o taiem solzisori, adaugam usturoiul, morcovul, patrunjelul si ardeiul taiate cubulete.
Punem apa cat sa...
Blatul
Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga pe rand galbenusurile, apa, zaharul vanilat, nuca si faina in care se pune praful de copt.
Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, adaugam compozitia de mai sus la cuptor, la o temperatura de 180 de grade.
Facem testul...
Crema de zahar ars
Punem 150 g zahar intr-o cratita sa se caramelizeze, tapetam peretii cratitei cu caramelul si lasam la racit.
Intre timp batem cele 4 oua cu 150 g zahar, 500 ml lapte si 2 plicuri zahar vanilat.
Turnam compozitia obtinuta in cratita peste caramel care intre timp...
Spanac congelat
Spanacul se curata de radacina si se spala sub jet de apa . Se pune apa la fiert , cand clocoteste se adaoga spanacul si se fierbe aproximativ 30 de minute. Se strecoara si se lasa la racit. Intre timp se spala frunzele de usturoi si se taie marunt. Taiem...
Rulada aperitiv
Taiem salamul ardeiul si gogosarul cubulete. Taiem si carnatii rondele, telemeaua o dam prin razatoarea cu gauri mari, scoatem samburii de la masline si le taiem feliute. Punem totul intr-un bol, spargem cele 5 oua peste compozitie, adaugam smantana si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam...
Hrean in otet
Se curata radacinile de hrean,este recomandat sa stam langa geamul deschis sau in curte la aer ,in spatii inchise nu este tocmai placut . Dam hreanul prin razatoarea cu gauri mici . Intr-un bol punem hreanul ,presaram cu sare si zahar dupa gust si amestecam ,la final punem...
Picarela
Se spala legumele ,se taie fideluta . Intr-un castron se pun legumele ,apa,otetul,zaharul tos , mierea de albina si conservantul. Se lasa pana a doua zi amestecandu-se din cand in cand. Se aseaza in borcane si dupa cateva zile se poate consuma alaturi de fripturi,tocanite...
Ketchup cu gogosari si ardei
Curatam si spalam legumele apoi le dam prin masina de tocat sau robot. Punem compozitia rezultata la foc,turnam si bulionul si lasam sa fiarba o ora. Cand sunt aproape fierte , adaugam zaharul ,otetul sarea dupa gust si 1 pastila de aspirina la 1 litru de compozitie,[cine...
Salata de vinete
Vinetele le scoatem de la congelator si le punem la scurs intr-o sita. Se toaca cu tocatorul de lemn. Taiem ceapa si usturoiul marunt. Preparam maioneza dintr-un galbenus ,sare , o lingurita de mustar si ulei. Se amesteca vinetele cu maionaza si daca mai e nevoie se adauga...
Prajitura cu branza de vaca
Intr-un bol spargem oule ,adaugam zaharul ,razatura de lamaie ,sarea si amestecam energic pana se topeste zaharul. Turnam uleiul si apoi apa amestecand pentru a se omogeniza compozitia. Amestecam praful de copt cu faina si adaugam la restul compozitiei , impartim coca in 2 parti si...
Iahnie de fasole
Punem uleiul la incins. Taiem legumele cubulete. In uleiul incins adaugam ceapa si usturoiul taiate, amestecand pana devin sticloase. Pe urma punem ardeii si ketceapul si-i lasam pana isi lasa zeama, dupa care adaugam conserva de fasole. Punem o cana de apa calda si...
Ciorba de perisoare
Se pune apa la fiert intr-o cratita de 6 l impreuna cu rasolul. Adaugam legumele taiate cubulete si ceapa taiata solzisori si lasam la fiert aproximativ 20 de minute. Intre timp facem perisoarele. Orezul inflorit se pune intr-un bol, adaugam carnea, cele 2 oua, sarea si piperul dupa...
Paine de casa
Intr-o cana punem cubul de drojdie si o lingurita zahar peste care punem apa calduta. Intr-un bol punem faina , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia crescuta. Incepem sa framantam adaugand apa sarata si calduta pana cand se desprinde de vas si de mana. La final adaugam uleiul...
Pulpa de vitel la tava cu legume
Intr-o cratita punem ulei la incins, adaugam carnea intorcand-o pe toate partile pana capata o crusta rosiatica. Condimentam cu boia, piper si sare dupa gust. Ceapa o taiem solzisori, adaugam usturoiul, morcovul, patrunjelul si ardeiul taiate cubulete. Punem apa cat sa...
Tort Anabel
Blatul Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga pe rand galbenusurile, apa, zaharul vanilat, nuca si faina in care se pune praful de copt. Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, adaugam compozitia de mai sus la cuptor, la o temperatura de 180 de grade. Facem testul...
Tort de zahar ars cu frisca si fructe
Crema de zahar ars Punem 150 g zahar intr-o cratita sa se caramelizeze, tapetam peretii cratitei cu caramelul si lasam la racit. Intre timp batem cele 4 oua cu 150 g zahar, 500 ml lapte si 2 plicuri zahar vanilat. Turnam compozitia obtinuta in cratita peste caramel care intre timp...