Pulpa de vitel la tava cu legume

de delia64 in Vita, 30 Ian 2013 | 18227 vizualizari

 

Aceasta reteta am preluat-o de la mama mea care a fost bucatareasa la Cantina Rituala din Cluj.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 500 g ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, boia dupa gust
  • apa cat sa acopere carnea si legumele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de vitel la tava cu legume:

Intr-o cratita punem ulei la  incins, adaugam carnea intorcand-o pe toate partile pana capata o crusta rosiatica.

Condimentam  cu boia, piper si sare dupa gust.

Ceapa o taiem solzisori, adaugam usturoiul, morcovul, patrunjelul si ardeiul taiate cubulete.

Punem apa cat sa acopere carnea si legumele si lasam sa fiarba sub capac 40 de minute.

Scoatem carnea si o portionam.

Sosul de legume format  se pasereaza cu blenderul.

Intr-o  tava asezam feliile de carne apoi turnam sosul si mai dam la cuptor 30 de minute la temperatura de 180 de grade.

Se serveste cu piure de cartofi si neaparat muraturi.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de vitel la tava cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop cu sos de rosii