Tort de zahar ars cu frisca si fructe

de delia64 in Torturi, 30 Ian 2013 | 5843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de zahar ars
  • 300 gr zahar tos
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 zahar vanilat
  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru ornat
  • 500 ml frisca
  • 1 kiwi
  • o portocala
  • o jumatate rodie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de zahar ars cu frisca si fructe:

Crema de zahar ars

Punem 150 g zahar intr-o cratita sa se caramelizeze,  tapetam peretii cratitei cu caramelul si lasam la racit.

Intre timp batem cele 4 oua cu 150 g zahar, 500 ml lapte si 2 plicuri zahar vanilat.

Turnam compozitia obtinuta in cratita peste caramel care intre timp s-a intarit si dam la cuptor la 180 grade pentru 20 minute.

Apoi facem blatul de pandispan, batem albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenusurile si faina plus praful de copt.

Turnam peste crema de zahar si mai dam 20 minute la cuptor.

Facem testul cu scobitoarea si lasam la rece 10 minute.

Rasturnam  compozitia intr-un vas cu peretii inalti si lasam la racit 20 minute.

Intre timp batem frisca ,pregatim fructele si dupa ce s-a racit ornam cu frisca si fructe dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit-Kadir